Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:35
Kavramlar
Abone

Akli ve nakli ilimler nedir?

Akli ve nakli ilimler nedir?

Sumame
AKLÎ VE NAKLÎ İLİMLER KELİMESİNİN SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?
Fen ve din bilgileri. (Bkz. Ulûm-u Akliyye ve Ulûm-u Nakliyye)


Cevap: Akli ve nakli ilimler nedir?

Muhammed
AKLÎ VE NAKLÎ İLİMLER ne demektir kısaca sözlük anlamı

Okudunuz mu?  Muhazat-I Nisa Ne Demektir?

"İlimler ikiye ayrılır: Beden İlmi ve Din İlmi buyurur İmam-ı Şafii hazretleri. Bu ilimlerden din ilmi Naklî İlimdir. Beden ilmi ise Aklî ilimlere girer. Naklî bilgiler vahy ile peygamberlerden gelen dine ve ilâhiyata ait bilgilerdir. Aklî bilgiler ise insanın ihtiyaçlarını gidermek amacı ile eşyayı kullanma ve insanın faydasına hizmet ettirmeyi amaçlayan aklın ürünü rasyonel bilgilerdir.

Okudunuz mu?  Aşr-ı Şerif Ne Demektir?


Aklî bilimler devamlı eşyanın özelliklerini keşif ve insan ihtiyaçlarına göre gelişme kaydettiği için kesin bilgi sayılmazlar. Her zaman değişim göstererek gelişme kaydederler. Ancak dîni ve vahiyle bizlere peygamberlerin haber verdiği bilgiler kesindir ve saf hakikati ifade ettikleri için asla değişmezler, ancak insanların anlayışları farklı olduğu ve bilgileri eksik olduğu için yanlış anlama ve yorumlamalarla gerçeğin ve hakikatin suretini değiştirirler. Bundan farklı düşünceler ve mezhepler ortaya çıkar. Gerçek ve hakikat tam olarak anlaşılırsa bu ihtilaflar ortadan kalkar.


Cevap: Akli ve nakli ilimler nedir?

Kayıtsız Üye
Teşekkürler Beden İlmi ve Din İlmi

Okudunuz mu?  Mazmaza Ne Demektir?

akli ve nakli ilimler, nakli ilim nedir, nakli ilim

Bu kategoride yer alan Mütevatir Hadis Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akli ve nakli ilimler nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.