Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:32
missa5
Abone

Namaz sırasında ağızda ve burunda kalan abdest suyunu yutmak abdesti bozar mı?

Namaz sırasında ağızda ve burunda kalan abdest suyunu yutmak abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
Namazda abdest sırasında ağzıma ve burnuma çektiğim suyu yutmamda sakınca var mı? Namaz bozulur mu?


Cevap: Namaz sırasında ağızda ve burunda kalan abdest suyunu yutmak abdesti bozar mı?

Darusselam
Namazda bir şey yeyip içmek. Namazda iken ağza hariçten susam tanesi kadar küçük bir şey bile alınıp yutulsa namaz bozulur. Dişler arasında kalmış nohut büyüklüğündeki bir yemek artığını yutmak da namazı bozar. Ayrıca (sakız gibi) ağza bir şey alıp yutmadan gevelemek ve çiğnemek de, namazı bozucu bir haldir. Namazdan önce yenen tatlının tadının boğazda hissedilmesinde ise bir beis yoktur.

Okudunuz mu?  HZ PEYGAMBERİMİZİN olaylar karşısındaki güzel tavrı

agizda kalan yaşlik namaz , abdest alırken su yutmak

Bu kategoride yer alan Ayeti celile ayetül kübra ayeti kerime ne demektir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz sırasında ağızda ve burunda kalan abdest suyunu yutmak abdesti bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.