Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Kin tutmak ile ilgili hadisler

Kin tutmak ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Merhabalar.. Kin tutmak hakkında hadisler paylaşır mısınız Kin tutmak ile ilgili hadis şerifler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Kin tutmak ile ilgili hadisler

Katade
Kin İle İlgili Hadisi şerifler
Kin tutmak hakkında hadisler

"Bu Allah’tan korkan tertemiz kalptir, içinde hiç bir günah, zulüm, kin ve haset yoktur." (İbn"i Mâce, Zühd, 24)

"Sizden fazilet ve servet sahibi kimseler, yakınlığı bulunanlara, yoksullara, Allah yolunda hicret edenlere, bir şey vermemeye yemin etmesinler; bağışlasınlar; feragat göstersinler. Allah’ın sizi bağışlamasını istemez misiniz?" (en"Nûr 24/22; Buhârî, Tefsîr, 24/6)

Okudunuz mu?  Çevremize karşı sorumluluklarımız nelerdir?

"Rabbimiz kalplerimizde îmân edenlere karşı hiçbir kin bırakma" (el"Haşr 59/10) diye duâ ettikleri belirtilmektedir.

"Ey Rabbim!. kalbime hidâyet eyle, dilimi doğru kıl, göğsümdeki hile ve kin duygusunu gider" diye duâ ve niyâzda bulunmuştur. (Ebû Dâvûd, Vitr, 25; Tirmizî, Deavât, 102)

Bir hadîslerinde de kin ve hasedin insanın dinî hayatını nasıl tahrip ettiğini şu çarpıcı üslubuyla beyan etmiştir:

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Doğduğu Yıl

"Size geçmiş milletlerin haset ve kin hastalığı sirâyet etti. Bunlar kazıyıcıdır. Bilesiniz; kazıyıcı derken saçı kazırlar demiyorum. Dini kazıyıcıdırlar. Nefsimi kudret elinde tutan Zât"ı Zülcelâl’e yemin ederim ki, sizler îmân etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de îmân etmiş olamazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi: Aranızda selâmı yayınız." (Tirmizî, Kıyâme, 57)

Hadis"i şerîfin işaret ettiği üzere fertleri birbirine karşı sevgisiz, düşmanlık hissi besleyen, kin ve nefret duygularıyla dolu olan bir toplumda öncelikle dinî duygular yara almış demektir. Halkımızın dilinde de bu hakikat "hiçbir zaman din ile kin bir arada bulunmaz" ifadesiyle dile getirilmiştir. Dinî duyguların zayıfladığı bir toplumda ise ahlaklı, sağlam karakterli, birbirine saygılı insanların sayısı da oldukça azdır. İşte bundan dolayı kin, yüce dinimiz tarafından kötü görülmüş, kınanmış ve yasaklanmış, Müslüman kalbinin bu kötü hasletten arınması gerektiği üzerinde durulmuştur.

Okudunuz mu?  Bahis şirketinde çalışmak harammıdır ?

Abdullah bin Amr "radıyallâhu anhüma"’nın naklettiği bir rivâyete göre Resülullah "sallallâhu aleyhi ve sellem"’e:

" İnsanların en üstünü kimdir? diye soruldu.

Efendimiz,

Kalbi mahmûm, doğru sözlü olan herkes" diye mukabelede bulundu.

Ashab ise:

Doğru sözlülüğün ne anlama geldiğini biliyoruz ama "mahmûmü’l"kalb" ne demektir? diye sordu.

Okudunuz mu?  Müstehcen film izlemek zina ile eş saylırmı aralarında ki fark nedeir bundan kurtulmak için ne yapılmalıdır?

Efendimiz "sallallalahu aleyhi ve sellem" de şöyle buyurdular:

Bu Allah’tan korkan tertemiz kalptir, içinde hiç bir günah, zulüm, kin ve haset yoktur." (İbn"i Mâce, Zühd, 24)

Kur’an"ı Kerîm de mü’minleri kin ve benzeri kötü huylara karşı uyararak, insanları affetmeye yönlendirir. Hz. Ebû Bekir’in Hz. Âişe’ye iftira eden akrabalarından Mistah’a, bir daha yardım etmeyeceğine yemin etmesi üzerine nâzil olan âyette, bağışlamanın ehemmiyetine şu ifadelerle dikkat çekilmektedir:

Okudunuz mu?  Esma ül -hüsna Anlamları (Star Tv De Yayınlanan Allahın 99 Ismini)

Sizden fazilet ve servet sahibi kimseler, yakınlığı bulunanlara, yoksullara, Allah yolunda hicret edenlere, bir şey vermemeye yemin etmesinler; bağışlasınlar; feragat göstersinler. Allah’ın sizi bağışlamasını istemez misiniz?" (en"Nûr 24/22; Buhârî, Tefsîr, 24/6)

Bir başka âyette gerçek Müslümanların:

Rabbimiz kalplerimizde îmân edenlere karşı hiçbir kin bırakma" (el"Haşr 59/10) diye duâ ettikleri belirtilmektedir.

Okudunuz mu?  Bu dua büyü mü ?

Fahr"i Kâinât "sallallâhu aleyhi ve sellem" bir hadîs"i şerîfte Müslümanların birbirlerine haset ve buğz etmemeleri gerektiğini emrederken (Müslim, Birr 32) diğer bir hadîs"i şerifte kalplerde bulunan kin ve nefretin izalesi için hediyeleşmenin lüzumuna şu şekilde değinmektedir:

Hediyeleşiniz; zira hediye kalpteki kin ve nefreti giderir." (Tirmizî, Hibe, 6)


Yorum: Kin tutmak ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
esselamualeykum.istihareyle ilgili yazları okudum.soru soran ka.rdeşlere şu hatırlatmayı yapmak isterim.ıslamda yanlış bilinen konulardan biride isiharedir.evet isthare duası vardır ve sahihtir.peygamber sav.kurandan bir ayet öğretir gibi ashabina isthare duasını ogretmistir.fakat rüyada yeşil.beyaz.syah.kırmızı gibi renkler görürsen şöyle olur diye bir şey belirtmemistir.renk görme kısmı daha doğrusu rüya kısmı dine sonradan girmistir.sav.sadece duasını ogretmistir.zaten duanin türkçe anlamini okursak bunu anlarız.sunuda unutmayalim.ruyalarla hayat yasanmaz.

Okudunuz mu?  Temizlik Imandandır hadisinin arapça ve türkçe metni

Yorum: Kin tutmak ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
kayinvalidem ile uzun süredir sıkıntılıyım her defasında eşim üzülüyor diye ben adım atıp özür diliyorum çok zor bir insan.Ben ne kadar iyi sekillerde yaklaşsamda mutlaka beni üzüp ağlatarak suçlu gösteriyor.Kızı çevresi bu yüzden küsuyirlar.suan babası annesi ablası konuşmayip arkamdan beni cirkin sohpet konisu yapiyorlar.En son tekrar telefonla adım atmama rağmen ses yok.2.5 yaşında hemofili kanama hastası bu oğlum var ilaç kullanıyorum artık uctayim hayatin.Maddi problemden dolayı ayrilaiyorum yakınlarında oturuyorum.Lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Huriler Kimle evlenir?Kocalarımız Hurileri Görünce Bizi Unutur mu?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum Allah yardımcınız olsun sabredin mükafatınız çok olur. Namazlarınızda secdede ve ezan okunurken çok dua edin dualar kabul olan vakitlerdendir. Günde 100 defa istiğfar be kelime i tevhid çekin.
Sabah akşam 7 kez hasbiyAllahu la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azim okuyun dünya ahiret sıkıntıları için.

Okudunuz mu?  Sosyal medyada göbeğini ve bebeğin usg resmini paylaşmak günah mı

Kayıtsız Üye
Allah’a havale etmek en iyisi.Kendinizi üzmeyin.Dua edin; Allah onlarında kalblerine güzellik versin diye..Siz taş atana gül atın.Emin olun kazanırsınız.Kendi nefsinizi böyle olumsuz davranışlara teslim etmeyin derim..Selam ve dua ile…


kin tutmak ile ilgili hadisler, kin tutmak, kin tutmakla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Kumardan Nasıl Kurtulurum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kin tutmak ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.