Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Sosyal medyada göbeğini ve bebeğin usg resmini paylaşmak günah mı

Sosyal medyada göbeğini ve bebeğin usg resmini paylaşmak günah mı

Kayıtsız Üye
Hamile kadınların sosyal medya göbeklerini ve henüz rahimde olan bebeğinin usg fotosunu paylaşmak günah mıdır?

Aleyküm selam herkese,şu sıralar hepimizin malumu sosyal medya hayatımızın vazgeçilmezi oldu desek yeridir. Yediğini içtiğini paylaşan insanlardan sonra şimdi de kadınların ve buna ortak olan eşlerinin sağda solda daracık kıyafetlerle çekilen fotolarla dolu,henüz doğmamış bebeğinin ana rahmindeki ultrason görüntülerine de denk geliyoruz ve bunu tesettürlü kardeşlerimiz dahil yapıyorlar. Eski zamanlarda kadınlar ulu orta hamileliklerini deşifre etmez giyim kuşamlarına dikkat ederlerdi,kimsenin gönlü kalmasın diye çocuklarını bile herkesin içinde sevemezlerdi. Benim merak ettiğim şu; bu tür davranışlar caiz midir? Kimimiz hemen çocuk sahibi oluyorken kimimiz bunun için uğraşlar veriyoruz,evladı olmayan hamile kalamayan kardeşlerimizin gönül koymasına sebep oluyordur bu tür gösterişler dolayısıyla bu günaha girer mi?

Okudunuz mu?  Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor

Yorum: Sosyal medyada göbeğini ve bebeğin usg resmini paylaşmak günah mı

arifselim
Selamun aleykum. Sosyal medyada uygun olmayan, helal olmayan ve edebe aykırı olacak bir çok şey maalesef paylaşılmaktadır. Özellikle de özel hayatla ilgili olan ve kadınların kızların kendilerinin özel resimlerini paylaşması elbette uygun değildir ve bir çok şey caiz de değildir. Gösteriş yapmak ve yabancıların göreceği ortamlarda resimlerini de paylaşmaları caiz değildir.

Bu kategoride yer alan 13 yaşındayım hırsızlık yaptım ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sosyal medyada göbeğini ve bebeğin usg resmini paylaşmak günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.