Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

Uyku problemi için ne yapmalı

Uyku problemi için ne yapmalı

nizam1453
Selamun aleykum güzel kardeslerim. Daha önce buna benzer bir konu acilmis ama bir kaç sene oncesi oldugu için tekrar kendi durumumu anlatarak yeni bir konu acmak istedim.

Maalesef bir çok insan gibi bende çok uyuyamaktan muzdaribim. Bu gercekten bir derttir. Hafta ici calistigimdan dolayi 6 saatlik uyku uyuyorum ama sabah kalktigimda zorlaniyorum. Cuma aksamindan uyumak istegi baya bastirinca en gec 12’ye kadar ayakta durabiliyorum. Gec yatarsam sabah namazına kalkip zikrimi cekemem korkusuyla da yatiyorum. Sabah namazına kalkiyorum ama sonra tekrar yatma istegi kuvvetli basinca maalesef ki 10-11’e kadar uyuyabiliyorum.

Okudunuz mu?  Dolandırıldım ne yapmalıyım

Okumamiz ve ogrenmemiz gereken o kadar ilim var ikeb, vaktimi uyuyarak heba etmek istemiyorum. Az uyuyarak dinc kalmanin saglikli ve kesin yontemi nedir? 8 saatten fazla uyudugum zaman ise yataktan çok zor kalkarim. Hafta sonlari ise sanki uzerimde agir bir tas varmia gibi kalkamiyorum ne kadar kalkmak istesem de. Mesela cumartesi sabah namazına kadar ilimle mesgul olup namazdan sonra yatayim istitorum 11’e kadar vesaire. Ama uykum geliyor yine erken yatiyorum.

Okudunuz mu?  Dindar biri olmak istiyorum ancak ailem karşı çıkıyor

Uykumun gelmemesi için ne yapabilirim? Cay kahve hicbir sey ise yaramiyor. Hap mi alsam diyorum ama o ne kadar saglikli olur o da tartisilabilir bir mevzu.

Simdiden cevap ve tavsiyeleriniz için Rabbim razı olsun. Vedduâ..


Cevap: Uyku problemi için ne yapmalı

sstrn
aleykum selam, kardeş ben sana hadis kitabında bulduğum bir duayı yazayım.

Okudunuz mu?  Fatiha süresi yanlış okumak namazı bozar mı?

Büreyde(ra)’dan;

”Halid b. el-Velid, Peygamber (sav)’e gece uyuyamadığını söyledi. Bunun üzerine ona şu duayı okumasını emretti: ‘Allahım! Yedi kat göklerin ve onların gölgelediklerinin Rabbi! Yerlerin ve taşıdıklarının Rabbi! Şeytanların ve onların azdırdıklarının Rabbi! Bütün yarattıklarının şerrine karşı bana koruyucu ol! Öyle ki, hiçbiri üzerime saldırmasın. Senin koruduğun aziz olur. Senin övgün yücedir. Senden başka ilah da yoktur. İlah olarak yalnız Sen varsın.

Okudunuz mu?  İçinden Allaha sövmek

Bir de Cübbeli Ahmet Hoca’nın bir sohbetinde dinledim. ”Uykusu gelmeyen 1000 Allah desin, hemen uyur.(Şeytanın zararı fazla diye)


Cevap: Uyku problemi için ne yapmalı

nizam1453
Kardeşim Allah razı olsun sanırım tam anlatamadım. Benim demek istediğim az uyumaktı. Uyuyamamak değil. Aksine uyuduğumda uzun süre uyuyabiliyorum her hangi bir engel olmadığı müddetçe. Derdim budur..

Okudunuz mu?  Sahurda Ezan okunurken su içmek

Galiba yardımcı olabilecek arkadaşlarda yok 🙁 Şayet bu problem ile karşı karşıya kalmış ve sorunu çözmüş biri varsa diyerek fikir almak istemiştim inşAllah..


uykusu gelmeyen ne yapmalı, Uykusuzluk, uyku

Bu kategoride yer alan Abdest alırken burnumuza su aldığımızda her seferinde mi sümkürmek gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uyku problemi için ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.