Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:41
sizden7-2
Abone

Evde hafız olmak istiyorum?

Evde hafız olmak istiyorum?

okan çolak
Es-selamun aleyküm arkadaşlar.Kafama çok takılan bir mesele hafız olmak.
Evet zor değil yılmam 1-2 sene problem değil(pcye vakit ayıracağıma ona ayırırım 🙂
Burada problemim evde hafız olmak istiyorum.Bir başka yere gidemem şu anda okulum filan var(aslında pek araştırmadım kursları)Saatte problem değil günde 4-5 saat ayırabilecek birisiyim.
Azmim var isteğim var.
Ama korkum da var evde öğrenirsem yanlış öğrenir miyim meselesi.Mesela 600 sayfa yanlış öğrenirsem benim için çok kötü olur düzeltmek de çok zor olur.
Nasıl bir yol izleyebilirim? Tecvid bilmiyorum bir de öğreneceğim onu da.
Sizce tecvidi öğrensem ve tecvidli kuran dinleyerek ben doğrumu okuyorum diye kontrol etsem olur mu? Çok korkuyorum Allah’ın bir sözünü yanlış söylemeye.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
(Mesele ezber değil Elhamdulillah ezberim kuvvetli tek mesele yanlış ezberlememek harfi harfine doğru olmak)

Okudunuz mu?  Günlük hayatta okunacak dua ve sureler

Darusselam
ve aleyküm selam kardeş Böylece düzgün Kur’ân okumak isteyenlerin hem kitaptan tecvid öğrenip hem de Kur’ân’ı bir hocanın ağzından alması lazımdır. Çünkü tecvid ilmi en ziyade hocaya ihtiyaç hissettiren bir ilimdir. tecvid kur"anı kerimin tuzudur.Tecvid her bir harfin hakkını vererek Kuranı Kerim ayetlerini telaffuz etmek anlamını ifade eder.
Tecvîd Kur’an’ın kelimeleri ve bu kelimeleri oluşturan harflerdir. Kur’an harflerinin durumunu söz konusu eden Tecvid, Kur’an-ı Kerîm’i hatasız okumayı öğreten bir ilimdir. Buna göre tecvîdin gayesi, ilahî kelâmın okunuşunda, dili her türlü hatadan korumaktır.
Tecvîd ilmini bir çok âlim, Kıraat ilminin bir parçası olarak değerlendirmişlerdir. Fakat tecvîd, Kur’an’ın Allah ve Resulunun isteğine göre okunması konusunda önemli bir rol üstlendiği için, ayrı bir bilim dalı olarak sayılması gerekli görülmüştür. Çünkü Kıraat ilminin konusu Kur’an-ı Kerim’in kelimeleri, tecvîdinki ise, onun harfleridir.
Tecvdin gayesi, Yüce Allah’ın "Kur’an’ı açık açık, tane tane oku" (el-Müzemmil, 73/4) buyruğunu gerçekleştirmektir. Buna göre Kur’an-ı Kerim, ağır ağır, harflerini belli ede ede, öyle ki, dinleyenlerin adeta harflerini sayabileceği şekilde okunmalıdır. Bu ayette Kur’an’ın güzel, ahenkli ve tane tane okunması, telaffuzu ve harflerin çıkış yerlerine uygun bir şekilde tilavet edilmesine dikkat çekilmektedir.

Okudunuz mu?  Artık dayanamıyorum

Cevap: Evde hafız olmak istiyorum?

khrmn87
Aleyküm selam . Öncelikle senin iyi bir tecvid öğrerenmen lazım tecvit bilmiyorum demişsin . Çünkü tecvit ler çok önemli anlam değişikliklerine kadar gidebiliyor . Diyelim tecvit öğrendin . Sonra sana şunu önerebilirim. Hafızanın en güçlü en dinç ve en çalıştığı saatlerden biri de sabah namazından sonraki vakittir bilakis genellikle bir çok hafız bu saatlerde çalışır . dediğim gibi tecvitsiz 100 sayfa bileceğine 1 sayfa tecvitli öğren daha hayırlıdır zannımca . İnşAllah güzel yerlere gelirsin . Konuyla bazi hadisler;
Ümmetimin en şereflileri Kur’ân’ı ezberleyenlerdir. 443
436Münâvî, a.g.e, II, 671; İbn Allân, a.g.e, II, 187; Azîmâbâdî,Avnü’l-ma’bûd, XIII, 133; İrfân b. Selîm,
a.g.e, I, 390
Kim Kur’ân’ı okur, ezberler ve onu muhafaza ederse Allah o kimseyi cennete koyar ve ailesinden cehennemlik olan on kişiye de şefaatçi kılar. Ahmed b. Hanbel, I, 149; İbn Mâce, Mukaddime 16; Tirmizî, Fezâilû’l-Kur’ân 13; Taberânî, elMu’cemu’l-evsatV, 217, V, 260; Beyhakî, Şuabu’l-îman, II, 552.

Okudunuz mu?  Bir ameliyattan kalan dikiş veya izleri gusüle mani mi ?(Örneğin;sünnetten kalan siyah parçalar) Korkuyorum :(

Cevap: Evde hafız olmak istiyorum?

Kayıtsız Üye
Iyi bir öğretici den ders alip oyle baslayin


Kayıtsız Üye
"tecvitsiz 100 sayfa bileceğine 1 sayfa tecvitli öğren daha hayırlıdır zannımca" buna nasıl karar verdiniz inanın çok şaşırdım. Çok da bizim bilebileceğiniz ya da fikir beyan edebileceğimiz bir durum değil sanki. Şüphesiz hayrın ve şerrin sahibi Yüce Rabbim bilir.

Okudunuz mu?  Namazın Neresinde Hangi Dua ve Sureler Okunur

hafız olmak istiyorum, evde hafiz olmak, evde hafız olmak

Bu kategoride yer alan Lan Sözcüğü Caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evde hafız olmak istiyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.