Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

Hemoroid Hastası Taharet Konusunda Ne Yapmalı?

Hemoroid Hastası Taharet Konusunda Ne Yapmalı?

Kayıtsız Üye
Hemoroid Hastasıyım, Taharet Konusunda Ne Yapmalıyım?


Cevap: Hemoroid Hastası Taharet Konusunda Ne Yapmalı?

Fetva Meclisi
Basur hastaları abdest alma konusunda ne yapmalıdır?

Basur hastaları Özürlü duruma düştüğünden dolayı her vakit için ayrı ayrı abdestini almaları gerekir . Ayriyeten Günde bir defa çamaşırlarını değiştirmeleri de gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Mübarek vefk duası var mı? yok mu?

Abdest özürü

Kayıtsız Üye
Hemoroid hastalığım sebebiyle zaman zaman makat bölgemde kanama oluyor. Bu çoğu zaman namaz vakti boyunca sürmediği için özürlü duruma geçmiyorum. Bugün saat 14:00 gibi abdest bozdum ve az da olsa kanamam oldu. Saat 16:00 da(akşam ezanına 1 saat 20 dakika kala) ikindi namazımı kılmak için abdest almadan önce kontrol ettim peçeteyle. İlk sürdüğümde ince çizgi şeklinde az kan geldi. İkinci defa sürdüm kan gelmedi bende abdest alıp namazımı kıldım sonra Kuran okudum. Aslında kanamanın devam edeceğini bilmeliydim. Sonra tekrar kontrol ettiğimde yine ilk seferdeki gibi peçetede ince çizgi şeklinde kan gördüm. Makatımı göremediğim için kan yaradan taştı mı bilmiyorum. Bu durumda namazım kabul olmuş mudur?

Okudunuz mu?  Hz Meryem mezarı nerede?

Yorum: Hemoroid Hastası Taharet Konusunda Ne Yapmalı?

arifselim
Bu durumda namazın geçerli olur. Sadece namaz kılına kadar aktığından emin olursan yani kuvvetli bir şekilde hissin meydana gelirse o zaman namazını yeniden kılmalısın.


basur ve taharet, Oruca niyet etmek

Bu kategoride yer alan İmanımı kaybettim ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hemoroid Hastası Taharet Konusunda Ne Yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.