Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Namaz kılarken vesvese gelmesi

Namaz kılarken vesvese gelmesi

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben yakalsik iki yil önce namaza basladim daha onceleri boyle seyler olmuyordu ama namazda hep aklimdan kotu sozler gecmeye basladi. Cok rahatsiz oluyodum arastirdim seytandan vesvese gelirmis itibar etmemek gerekiyormus oyle yaptim ve Allah a sukur kurtuldum bilindigi uzere Allah in zatini aklimizla idrak edemeyiz ben bunu ogrendikten sonra istemsiz bir sekilde aklima o tarz seyler gelmeye basladi ben engel olmaya calisiyorum ama bende bir takinti haline geldi ben dusunmek istemedikce aklima geliyor ozellikle namaz kilarken ama tabiki biliyorumki Allah( c.c ) hicbir varliga benzemez ama kendime engel olamiyorum çok zor durumdayim

Okudunuz mu?  Nazar belirtileri nelerdir?

Vesvese

Ulakurt
Selamunaleyküm. Öncelikle kalan ömrünüz hayirlara vesile olur inşAllah. Cok sik vesvese aliyorum. Lakin dua edince, tekbir getirince, namaza durunca, Besmele cekince gitmesi gereken vesveseler ardi ardina uzerime uzerime geliyor. Ister istemez vesvesenin seytandan oldugunu bildigim halde huzur kaciyor. Bunun ile ilgili ne yapabilirim. Basimdan gecen bir olayida musadenizle anlatmak isterim. Namazlarimin tamamini camide kilmaya calistim. Her gece Kurani Kerim okudum. Sessiz zikrim vardi gunluk onlari yaptim. Ayrica uyumadan Hadis kitaplari okudum. Belli bir zaman sonra zikrimi yaparken kendi imansiz pis bir mahluk olan nefsimin sesini duydum ve duydugum ses ayni insanin bana seslenmesi gibiydi. zerre fark yoktu. Tek farki yanlizca benim onu duyuyor olmamdi. Ve ben tesbihimi cektikce o kufurler etmeye basladi. Ben susunca onunda sustugunu fark ettim. Zikrimi cekemez hale geldim. Sonrasinda Namazlardan da oldum. Aradan bir kaç ay boyle gecti. Sonrasinda basima gelen bir musibet beni tekrar namaza dondurdu. Elhemdulillah. Sonra bir rüya gördüm. Ruyamda önce namaz ve yaltiklarim ile kazandiklarim anlatildi sonra ise namazı terketmemle beraber kaybettiklerim anlatildi. Bu arada bir orumcek yuzume ag yapti. Agi kopardim tekrar ag yapti. ikinci bir defa hayiflanarak tekrar kopardim. Daha sonra kan ter içinde kendimi yataga uzanmis vaziyette bir odada gördüm. Annem odaya geldi ve uzerimi orttu. Ben ise anneme ortme nefes alamiyorum demeye calistim fakat basarili olamadim derdimi anlatamadim. Daha sonra annem odadan ayrildi. Ben ise ayni zikrimde oldugu gibi uzerimdeki yuku atmak için defalarca besmele cektikten sonra zikrimi dillendirdim. Uzerimdeki yuk hafifledi ve uzerimdeki ortuyu attim. Attigim esnada yatagima ekmek kirintisi dokuldu. Bende hemen Ekmek kirintilarini topladim. Sonra kendimi bir camide buluverdim. Caminin mimarisine hayran kaldim. Kendimce Ya Rabbi bu camide namaz kılmam lazim dedim. O esnada cami avlusunda ses isittim. Namaz saati cemaat herkez isini gucunu biraksin ve namaza gelsin diye. Sonra ezan sesi duydum ve sabah namazına uyandim. Uzun sozun kisasi şuan zikrime tekrar baslamadim amma namazlarimda ha bire vesvese almaya devam ediyorum. Ruya alemimde de ayni sekilde durum soz konusu. Durumum bundan ibaret. Bu konu ile ilgili ne yapmaliyim veya ne yapabilirim. Simdiden teşekkür ederim. Selam ve Dua ile Yasadan ve Yaradana emanetsiniz.

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili ünlü düşünürlerin sözleri

Yorum: Namaz kılarken vesvese gelmesi

arifselim
Aleykum selam kardeşlerim. Her ikinizin soruları hemen hemen aynı gibidir. Vesveseyi önemseyecek ve takmayacaksınız ama geçmesini zorlayarak bu yapılmamalıdır. Yani önemsememek demek zorla unutmaya çalışmak şeklinde değildir. Onun bize hiç bir günahının dokunmadığına inanmak gerekir. Çünkü Allah vesvese yüzünden aklınıza ne gelirse gelsin size sorumluluk yoktur. Vesvese insanı en zayıf yani en hassas yerinden yakalar. Örneğin abdestte titiz olan birisine abdest konusunda veya Allah’a iman konusunda hassas olana da o konuda gelmeye çalışır. Vesveseyi unutmaya yada hatırlamaya çalışmayın. Onu kendi haline bırakın ve hayatınıza ibadetlerinize devam edin. Eğer bu şekilde önem vermezseniz o sizi mecburen bırakacak terkedecektir Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Her şeyi kafaya takma olayı

Vesvese İle ilgili sorum

Zlatan1
Namazı kılarken Okuduğum dua’da kendime yanlış Okudun namazın bozuldu diyorum Namaz Bitince yanlış kıldın gibi kendime sitem ediyorum ACABA BU VESVESEMİ ?


#UguR
Namazda gelen vesveselere aldırış etmeyin aldırış ederseniz şeytan size daha çok vesvese verir eğer aldırış etmesseniz şeytan size o yerden vesvese vermeyi bırakır. Yanlış okuduğunuzdan eminseniz o ayeti tekrar okuyun.

Okudunuz mu?  Aşere-i mübeşşere kimlerden oluşur

Zlatan1
Eğer bir dua/Ayet yanlış okunursa namaz bozulur diyorlar doğru mu ?


imam
Doğru yanlışsız okunması gereken Fatiha suresi, Zammı sureler ve Tahiyyattır.
Bu üçünü doğru okumalıyız ama tekrar ederek vesvese yaparak doğru yapılmaz!!
Bir hocanın yanına gidin dinletin doğru şeklini öğrenin

Okudunuz mu?  Küfre razı olmak, birine kafir demek veya ben kafirim demek konularını izah eder misiniz?

abdullah66
selamun aleyküm 1.soru: namaza başlıyorum niye ediyorum ve Allahu ekber diyorum sureleri okuyorum sonra acaba niyeti doğru söyledimmi acaba niyeti doğru yaptım mı tekbir aldım mı diye süphe ediyorum ve bu hep böyle oluyor . bu öyle bir hal aldıki namazı kılmak istemiyorum . piskolojim bozuldu namaz vakti gelince korkuyorum gine olucak diye içimden düşünüyorum canım sıkılıyor anlatamam ben bunu size çok kötü hissediyorum böyle şüpe geliyor namazı bozup bida kılıyorum bida geliyor bida kılıyorum vitir namazını 30 dk kıldım çok kötü bişey . 2 bide böyle şüphe gelirse sehiv secdesi yapsam kabul olur mu ?
3.sehiv secdesinde ettehiyatu okumak farz mı ? lütfen cvp layın ya vesvesem gidecek kadar

Okudunuz mu?  SemiAllahü limen hamideh yanlış okumak

bbgbbg
Kardeşim bu tarz şüpheler vesvesedir.Namazın kabulune haşa biz karar verecek değiliz o yüzden rahat ol sen kalpten niyetini ediyorsun zaten ağzından yanlışlıkla başka bir şey çıksa bile Allah(azze ve celle) kalplerin özünü en iyi bilendir.Rahat ol böyle yaparak namazdanki huşu bozuluyor.

Okudunuz mu?  Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum

namaz kılarken vesvese gelmesi, namazda kilarken supe gelmesi, vesvese

Bu kategoride yer alan İlim müminin yitik malıdır nerede bulursa alır hadisini nasıl anlamalıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken vesvese gelmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.