Anasayfa
18 Eylül 2023, 17:38
sizden3
Abone

Namaz kılarken küçük veya büyük abdestin gelmesi sırasında ne yapmalıyız

Namaz kılarken küçük veya büyük abdestin gelmesi sırasında ne yapmalıyız

ırmak
merhaba arkadaşlar namaz kılarken küçük abdestin veya büyük abdestin gelmesi sırasında namaz bozulurmu yoksa devam edilmelimidir öğrenmek istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.


Cevap: Namaz kılarken küçük veya büyük abdestin gelmesi sırasında ne yapmalıyız

musab
bozulmaz.ama tekrar abdest aldıktan sonra iade etmen iyi olur.iade etmezsende namaz geçerlidir


Cevap: Namaz kılarken küçük veya büyük abdestin gelmesi sırasında ne yapmalıyız

ebediyyetyolcusu
Esselamu aleyküm,

namazda abdest sıkışıklığı olursa, örneğin gaz kaçırıp ya da kaçırmadığı endişesinde esas olan koku veya ses duyulmadığı takdirde namaza devam edilmesidir. Fakat abdesti bozacak ve tuvalete kadar götürecek bir durum olursa elbetteki namaz bozulur ve iadesi gerekir.

Okudunuz mu?  Neden erkek kadına göre üstün yaratılmış?

Namaz’da böyle bir duruma maruz kalmamak için önce tuvalet ihtiyacını iyice gidermek ve istibra yapmak, yani idrarı kurutmak lazımdır. Sonra abdest alınır ve namaza durulur.


Cevap: Namaz kılarken küçük veya büyük abdestin gelmesi sırasında ne yapmalıyız

ırmak
geçen akşam namaz kılarken son rekatlara geldim idrarım sıkıştırdı iyice ama namazı bozmadım devam ettim namaz bitti tekrar abdest alıp uykuya yattım yani namazım geçerli olmadımı şimdi


HAK.ISLAM
< geçen akşam namaz kılarken son rekatlara geldim idrarım sıkıştırdı iyice ama namazı bozmadım devam ettim namaz bitti tekrar abdest alıp uykuya yattım yani namazım geçerli olmadımı şimdi >
Namazın geçerlidir kardeş.

Okudunuz mu?  Hz peygamberin ismini duyunca salavat getirmenin üslubu

şunu ilave edelim. sıkışık iken namaz kılmak mekruh tur. ondan dolayı namazda huşuyu yakalaman için rahat kılman için bütün engelleri kendinden gidermen gerekir. namaz esnasında bile idrar veya gaz gibi bir sorunlar olursa. namazdan çıkıp ihtiyacını giderip tekrar kılman daha güzeldir.


ırmak
yorumlarınız için teşekkürler saolun arkadaşlar


guest account
geçen aylarda cuma namazının farzına bari yetişeyim diye küçük ihtiyacımı gidermeden abdest alıp, kıl payı farza yetiştim.

bu durumda ne yapmam gerekirdi?


ebediyyetyolcusu
Esselamu aleyküm,

kardeş namazı bozacak bir durum yoksa, namazın kabul olunur inşaAllah, şayet namazdan sonra bir ıslaklık vs. varsa namazı iade etmen icab eder.

böyle bir durumla karşılaşmamak için ön temizliği ve ihtiyacını gider ki namazı huşu içinde kılabilesin.

Okudunuz mu?  İmanım Zayıf Hissediyorum ?

ebediyyetyolcusu
Esselamu aleyküm,

kardeş cuma namazı farzdır, bu namaza yetişebildiysen ve ortada abdest bozucu bir durum da yoksa namazın kabul olunur inşaAllah. Sıkışık bir durumda namaza durmak mekruhtur aslında.

Cuma namazına ayırabilirsen önceden zamanını ayır ki, böyle bir durumla karşılaşmayasın.


guest account
Allah razı olsun hocam verdiğiniz bilgi için.

malum, istanbul ve keşmekeş bir trafik. bulduğum ilk camiye girdim ve kıldım. hepten namazı kaçırmaktansa, sıkışık da olsam kıldım. Allah’ım kabul etmiştir İNŞALLAH! bazen oluyor işte…


Kayıtsız Üye
Hocam ben tam vitiri kılıyordum ve bir anda büyük abdestim geldi hemen namazı kıldım sıkışıklıkla hemen tuvalete çok çabuk gitmek zorunda kaldım duamı tesbihimi bile çekemedim yani namazım geçerlimidir?

Okudunuz mu?  Seferilik soruları

S.â lavaboya çıkıp abdest aldım ve teraviyegittim themes sıkıntım ama cemaatle namaz daha fazilet diye bırakmadım ve sıkışık olarak namazı kıldım.Aslında ne yapmam gerektiğini bilemedim.namazım olmuşmudur?


mum
namazda tuvaletin gelmesi

< cemaatle namaz daha fazilet diye bırakmadım ve sıkışık olarak namazı kıldım >
Sıkışık halde kılınan namaz makbuldür ama mekruhtur yani sevabı azdır.


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm ben bu sabah geç uyandım ve tuvalet ihtiyacımı gidermeden abtestimi aldım namazımı kıldım ama sıkışıktım namazım kabul olurmu


Şema
< sıkışıktım namazım kabul olurmu >
Sıkışık halde namaz kılmak caizdir yani geçerlidir.
Yalnız mekruhtur yani sevabı az olur.

Okudunuz mu?  Teşrik tekbiri kazası

Kayıtsız Üye
S.a. berat gecesi 100 rekatlik namazın yarisinda wc gelirse ve gitmek zorunda kalirsam yeniden abdest alip kaldigim yerden mi kilmaliyim yoksa en bastan mi baslamam gerek tekrar


Kayıtsız Üye
Yatsı namazımın sünnetiniye kıldım lakin çok sıkıştıgim için farzı kılmadan helaya gittim abdestimi tazeleyip kaldığım yerden devam ede bilirmiyim


klav
Sünnetten sonra abdestini tazelemeye gittin geldiğinde elbette sonraki namazları farz ve diğerlerini kılabilirsin. ilk kıldığın sünneti tekrar kılmana gerek yok.


Kayıtsız Üye
Namaza durmadan önce tuvalete gidiyorum. Ama namazda küçük abdestim geliyor.


Kayıtsız Üye
Ben yatsıyı geciktirdim uyumuşum sonra gece kalktım kıldım hemen o hızla kalktım lavabo ya çıkmak aklıma gelmedi namaz kıldım biraz sıkıştım namazım kabul olmuşmudur

Okudunuz mu?  Ahmet Hulusi ve yazdığı kitaplar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Arkat
Sıkışık iken namaz kılınabilir ancak mekruhtur.


Kayıtsız Üye
Bu akşam yatsı namazında sünneti ve farzi kıldıktan sonra küçük ihtiyacimi tutamadım ve farzı bitirip selam verdiken sonra ihtiyacımı görüp yeniden abdest alıp namaza devam ettim geçerli olurmu bu


ACİLSERVİS
Yatsı namazını kılmış bitirmişsin. namaz içinde abdestin bozulmamış ki. vitir vs.. için başka abdest alabilirsin ne sakıncası var.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim lavaboya 1 saat kalmama rağmen namazda sanki idrarim geliyor sıkıştırıyor gibi oluyorum.damla damla akıyor gibi hissediyorum.namazlarimida kılmak istiyorum ama bu beni çok rahatsız ediyor


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Bu sorunun için doktora gitmelisin.

Okudunuz mu?  Kehf Suresi(105) ve Enbiya Suresi(47) ?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam ben namazlardan önce ihtiyaclarimi karsilayip abdestimi alip oyle namaza baslarim fakat bu kez oncesinde hiç bir belirtisi olmadan bir anda wc ihtiyaci hissettim ve namazı birakmak zorunda kaldim ve vicdanen kndimi çok kotu hissettim bu gibi durumlarda ne yapmaliyiz

1 seferlikten doktor ihtiyaci olmaz diye düşünüyorum teşekkür ederim.birde aksam namazın yatsidan 45 dk önce mi kilmak gerekiyor kerahat vakti hangi vakitlerde oluyor


mum
1. İhtiyaçtan dolayı namaza ara vermek günah değildir.

2. Akşam namazı, yatsı vakti girinceye kadar kılınabilir ama siz ilk vakitte kılmaya çalışın bu sevap açısından daha iyidir.


Kayıtsız Üye
Selam, ben 4 kere bağırsaktan ameliyat oldum ve her ameliyat beni daha beter hale getirdiği için şuan vajinadanda dışkı ve gaz geliyor istemsiz, abdest alırken gaz kaçırıyorum, namazda altıma büyük abdestimi yapıyorum, tekrar abdest alıp namazı yeniliyorum yine bazen başa dönüyorum, ben ne yapcam böyle? Kabul değilmi benim namazım çünki alt tarafım hiç doğru dürüst temiz kalmıyor

Okudunuz mu?  En doğru rüya tabirleri kiminkilerdir?

mum
Öncelikle Allah Şifa versın.
Özür sahibisiniz her namaz vakti için yeni bir abdest alın ve namazınızı kılın. Abdest sırasında veya namaz sırasında, akıntı olsa dahi namazınız geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben 1 kaç yıl önce idrar kaçırma hastalığına tutuldum ama ilaçlarımı içip tedavi oldum. İyileştiğimi sanıyorum. Namazdayken idrarımı tutunca kaçırıyorum. Giysilerimi değişmeli miyim yoksa özür mü sayılır. Yani kasıtlı tutunca kaçırıyorum

Okudunuz mu?  Öğle Namazının Ardından Geçmişe Ait öğle Namazının Kazasını Kılabilir miyim

arifselim
Aleykum selam. Bu akıntı bir namaz kılacak kadar sana fırsat vermiyorsa ancak o zaman özür sahibi sayılırsın. Kendi durumunu da ona göre değerlendirmelisin.


Kayıtsız Üye
Kaç kere abdest alıyorum en son delireceğim ama genede devam ediyorum


Dondurma
Ben abdest almadan önce küçük tuvalet ihtiyacımı gideriyorum fakat namaza başladığımda, yeterince küçük tuvaletimi giderdiğim halde çok az geliyor. Ara sıra ben istemeden kaçıyor. Namazım kabul olurmu bu durum için ne yapmalıyım?


Ensar
Sevgili kardeşim bu durum sizde sürekli oluyorsa siz özür halindesiniz dir bu durumda siz şöyle bir yöntem izlemelisiniz, abdestinizi ezan okunduktan sonra alın ve cemaatle kılacaksanız direk cemaate tabi olun önleminizi de bir bezle vs bir şey ile sarın ve namazınızı hiç vakit kaybetmeden kılın bu durumda siz özürlü sayılır sınız gelse bile inşaAllah namaz geçerli olur.

Okudunuz mu?  Akla gelen kötü düşünceler (akla gelen olumsuz düşünceler)

namazda tuvaletin gelmesi, namaz kılarken tuvaletin gelmesi, namaz sırasında tuvaletin gelmesi

Bu kategoride yer alan Çamaşır makinesi necis olan elbiseleri temizler mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken küçük veya büyük abdestin gelmesi sırasında ne yapmalıyız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.