Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa05
Abone

Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum

Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum

Kayıtsız Üye
İyi geceler diliyorum öncelikle. Benim bir problemim var bazen çok duygusal bir anımda dua ederken gözlerimden yaşlar geliyor Rabbime dua ediyorum Elhamdülillah ama duayı edip bitirdikten sonra kendimi samimi bulmuyorum içimden bir ses iyi dua ettin he falan diyor. Sonra Rabbimden özür diliyorum. Yani bilmiyorum vesvese mi yoksa cidden o kadar kötü biri miyim bilmiyorum yani cidden vesvese değilse kafir falan miyim ben bu çok canımı sıkıyor. Rabbimden bir şey isteyince dua edince mutlu oluyorum ama bu iç ses bazen beni deli ediyor övüyor yada bazı şeylerde Rabbını kandırdın vs gibi düşündürüyor ama vesvese değilde kendi vicdanımın olmasından çok korkuyorum yani gerçekten öyle kötü bir insan olmaktan lütfen bu konuda bilgili birisi yardımcı olabilir mi çünkü gerçekten rahatsız ve huzursuz eden bir durum eğer iman bakımından bir eksiklik vs varsa nasıl giderebilirim bunu namazlarımı zamanında kılıyorum evde olduğum zamanlar hemen kılıyorum her namaz sonrasında tesbihimi çekip vaktim varsa dua ediyorum eskiden namaz kılmıyordum 5 ay önce başladım her namazımdan sonra o vaktin geçmiş kazasını da kılmaya gayret ediyorum bilmiyorum nerde eksiklik var kalben bazen kendimi sahte buluyorum kafam cidden çok karışık

Okudunuz mu?  Sağdan sola yazılan diller için Word özellikleri

Yorum: Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum

Kayıtsız Üye
İyi akşamlar
hiç merak etmene gerek yok
gayet doğal bir durumla karşı karşıyasın.
İnsan oturup böyle boşu boşuna kendiyle konuşursa olmayan bir şeyden , bir şeyler isterse umarsa doğal olarak beyin buna izin vermemeye uğraşıyor. Buradaki mesele işte bu aklınla sana anlatılanlar arasında bir çelişki. Aklını kullan birazda bak bir dünyaya öyle elini bir yere kaldırmayla yatıp kalkmayla olsaydı herkes öyle yapardı zaten.
Ne yazık ki bu sadece başka ne yapacağını bilemeyenlerin acizlerin başka çare bilmeyenlerin ya tutarsa dedikleri umudu.
Ya tutarsa. . .
Bence hala bu durumda insanların olması çok yazık.

Okudunuz mu?  Mürşidsiz rabıta yapılır mı?

Yorum: Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum

Kayıtsız Üye
Sen bazı olayı ya çok yanlış anladın yada ben senin dediklerini yanlış anladım bilgili birisi cevap verirse mutlu olurum demiştim ama anladığım kadarıyla bu konu hakkında bilgili değilsin (benim görüşüm). Boşu boşuna kendisi ile konuşur gibi demek ne demek ? Sen duanın tadını alamamışsın bir şey yapıp yapmama olayı değil bu. Samimi olup olmamak olayını çok daha farklı bir şekilde sormuştum kusurum olduysa affola..

Okudunuz mu?  Makyaj üstüne abdest olur mu?

Yorum: Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum

ykn
Öncelikle bu yazıyı okuyan herkese selamlar olsun. Şimdi değerli kardeşim yazdıklarından anladığım kadarıyla bu nevsinin sana söylediği şeyler, yani o senin bu yanını kullanarak sana vurmaya çalışıyor. Bu gayet normal çünkü ibadet etmeye ve Allah’a şükretmeye başlayan herkesin başına gelmiştir bu olay😁.Sen pek kafana takma bu duyduklarını. Senlik bir sıkıntı yok gibi😁 sen ibadetine devam et ve Allah’a şükretmeyi ihmal etme.

Okudunuz mu?  Allah dostları hakkında ayet ve hadisler

Şunu da eklemek isterim hırsız hiç boş eve girer mi?😉

Hadi Allah’a emanet olun👋👋


Kayıtsız Üye
duanın tadını almış tadına varmış olan kişiye sorum olacaktı : Ne yapıyorsunki de neyin tadını alıyorsun , nası bir şey bu dua ve neye yarıyor tam olarak .?

Okudunuz mu?  Kabeyi Tavaf Etmek

Toprak deniz
Öncelikle seni tebrik ediyorum,namazlarında olan dikkatinden dolayı,ve sana duam inşaALLAH hiç bırakma namazı son nefesine kadar,ve ailende namaz kılmayan varsa onlara namazdan ve namazla olan ayetlerden hadislerden bahsedip onları namaza teşvik etmelisin,çünkü öğrenmek yapmak ve başkalarınada hak olan,farz olan herşeyi anlatmak bir müslüman olarak görevimizdir…

Okudunuz mu?  Hicri yılbaşı duası

Sen bu kadar namazına düşkün birisi olduğun için imanından asla şüphe etme ve duadaki durum ise şeytanı lanenin seni duadan alıkoymak için içine verdiği bir vesvese, o ki kovulmuş bir şeytan, insanları hak olan herşeyden saptırmaya söz vermiş insanları cehenneme sürüklemek için elimden geleni yapıyor,elbette senin dua ederek RABBİMİZE yakın olmanı istemez..

Okudunuz mu?  Sigara içmeyeceğimize yemin ettik ve Kurana bastık ikimizde dayanamıyoruz bu yemini nasıl bozabiliriz

RABBİMİZ ne buyurmuş dua etmeseydiniz ne ehemmiyetiniz vardı,diye,yanı dua büyük ve önemli bişey sen duana devam et gerisini hiç düşünme,kafanı yüreğini karıştırma yani lane olası şeytanı es geç gitsin olurmu,

seni tekrar tebrik ediyorum namazlarına dikkatin için evladım,
ALLAH yolunu hayırlarda devamlı kılsın hoş ve huzurlu kal ama RABBİMİZ le kal,çünkü Onsuz huzur da yok hiç bişey de yok bunu asla unutma.Ona emanet ol amin

Okudunuz mu?  Aile ile ilgili hadisi şerifler

namazda, dua ederken, Samimi olmayan dua

Bu kategoride yer alan Sünnet inkarcısı Fereç Hüdür Kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ederken kendimi samimi bulmuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.