Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Hürmet i müsahere nedir

Hürmet i müsahere nedir

inanılır
Selamun Aleykum hurmet-i muhasara konusunda çok takıntılı ve vesveseliyim birinin elini öperken sarılırken aklıma gözümün önüne kötü düşünce geliyor gözümde canlanıyor sonra artık insan dokunma sonucumu oluyor içimde bir kısa süre heyecan gibi kıpırdama gibi bişey oluyor
bu şehvet mi yoksa bana mı öyle geliyor birde aynı şey evlenmeyi düşündügüm kızın annesinin elini öperkende içime gelmişti bir kere ama istem dışı içte degişik bir şey oluyor şimdi böyle oldu diye hemen hurmeti muhasara gerçekleşiyor mu evlenecegim kız bana haram mı olmus mu oluyor böyle ufak şeylerden hemen gerçekleşir mi çok korkuyorum şimdiden ALLAH razı olsun

Okudunuz mu?  Ailem atatürkçü bir aile, namaz kılmama karışıyorlar!

Cevap: Hürmet-i musahere nedir?

ASRIN
Bir erkeğin yada bayanın hiç tanımadığı yada aile içinde birine şehvetli bir şekilde bakması yada dokunurken şehvetli bir şekilde dokunur ise o kişi harama el uzatmış ve haram olanı yapmıştır.


Cevap: Hürmet i müsahere nedir

doganozguc
Evlenme yasağı denilen hürmet-i musahere, evlilik neticesinde meydana gelen akrabalarla evlenme yasağıdır(kayınvalide veya kayınpederle evlenmenin haram olması gibi).

Okudunuz mu?  Ailemize Küfür Eden Birisine Nasıl Davranmalıyız ?

İmam-ı Şafii’ye göre dokunmak ve bakmakla hürmet-i müsahare gerçekleşmediği gibi
İmam Ahmed bin Hanbel’e göre de birleşme vuku’ bulmadan hürmet-i müsahere sözkonusu olmaz.

Bu görüşten yola çıkarak, bir baba kızıyla veya bir anne oğluyla cinsî münasebette bulunursa o kişilerin eşlerine karşı nikâhları ebediyen düşer. Bunun sebebi artık kendi eşininhürmet-i musahereile evlenilmesi yasak olanlar kategorisine -zina ettiği kimsenin annesi veya babası olması sebebiyle- dâhil olmasıdır. Bu durum sadece cinsi münasebet gerçekleştiği takdirde geçerli olur.

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Ve Ezan.

Ebu Hanîfe’ye göre ise, zina aynen evlilik gibi sihrî hısımlık meydana getirir. Çünkü nikâh cinsî temas anlamına gelir. Bunun meşrû veya gayr-i meşrû olması arasında bir fark yoktur. Hatta, bir kadını yalnız şehvetle öpmek veya okşamak, tenasül uzuvlarına bakmak evlenme yasağı doğurmaya yeterli sayılır. Aynı şey kadın için de geçerlidir. Böylece bir erkek bir kadınla zina edince, bu kadının annesi, ninesi…ile kızı ve kız torunları zina eden erkeğe haram olur. Aynı şekilde, zina eden kadın da, zina ettiği erkeğin usûl ve furûu ile evlenemez.

Okudunuz mu?  Namazda Okunan Rabbena Duaları

(es-Serahsî, el-Mebsût, IV, 204 vd.; el-Cassas, Ahkâmü’l-Kur’ân, ll, 137; eş-Şîrazî, el-Muhezzeb, l l, 45; eş-Sevkânî, Neylü’l-Evtâr, VI, 57; el-Mevsılî, el-İhtiyâr, 111, 88; Bilmen, Astilâhât-ı Fıkhiyye Kâmusu, II, 97; Hamdi Döndüren, Delilleriyle İslâm Hukuku, İstanbul, 1983, s. 215. 216).


Hürmeti müsahare

Kam
Soru Detayı
Hayırlı Günler,Bu konuyu ben bir yerden ogrendim ve neredeyse sürekli aklımda,düşüncelerimin kendime zarar verdiğini hissediyorum,bu soruyu yazarkende utanıyorum,Geçen gün ailecek kahvaltı yapıyorduk bu konu gene aklımdaydı ve hiç beklemediğim anda anneciğim bana dokundu ve afedersiniz bende bir uyanma hasıl oldu burada hürmeti musahare oldumu,uzvumda bir hareketlilik oldu,hocam kasıtlı olarak böyle bir duruma düşmem zaten bu konu ozaman da aklımdaydı,ve bu konuyu öğrendiğim için böyle bir duruma düşmemek için anneme dokunmamaya çalışıyordum,ben her dokunmayı hürmeti musahare mi zannediyorum normalde böyle bir durum olmuyordu aklımdayken oldu,annemle babamın nikahına zarar gelmişmidir,Hanefi’yiz,Annemle babamın nikahı Hanefi mezhebine göre kıyılmış,bu dokunmada çok kısa bir süreydi,vesvese mi yapıyorum sizce,böyle bir vebale girmekten ve girmiş olmaktan korkuyorum
,ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Ne yaptıysam namaz kılmayı öğrenemedim bu yaşa geldim yardım

mum
Hürmeti müsahare konusunda videolu soru cevabı izle


dinisorularım
sayın hocam ben hürmeti müsahere okudum. öncelikle hanifi mezhebindenim. geçtiğimiz aylarda nişanlandım. çok olmasa da vesvese her muslüman da olduğu gibi bana da geliyor. benim sorum şu kayın babamla babam dışarıdan geldiler mantolarını asmam için bana verdiler o sıra kaynanam montları ben asarım diye montları elimden aldı bir kaç saniyede o sıra cinsel organımda sertleşme olmasa da hafif hareketlilik oldu. eli elime değdiği konusunda emin değilim(büyük ihtimalle değmedi). bir anda oldu ve hemen bıraktım. hürmeti müsahereyi okuduğum için şüphe ettim. sonuç olarak benim durumum nedir hocam. elimden geldiğince dikkat ediyorum ayrıcada bu durumdan çok korkuyorum. benim sorum bir sıkıntı olurmu. şüphe ve vesvese de olsa mezhep taklidi gerekir mi.
ilginiz için teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Vesvese sonrası yaptığım hareket ya şirke girmişsem diye korkuyorum?

arifselim
Kesin emin olmadığın bu tür bir durumda sana bir şey yapmak gerekmez. Şüphe ve vesvese ile amel edilmez. Bir mecburiyet hasıl olduğunda başka bir mezhebi taklit etmek caiz olur.


Kayıtsız üye
Eskiden akrabalara misafirliğe gittiğimizde karşılama sırasında halamla kucaklasırken şehvet hissetmiştim hareketlenme olmus olabilir hatırlamıyorum,hürmeti müsahere olurmu ne yapılması gerekiyor?

Okudunuz mu?  Öğretmen hakkı

Omer Faruk
Zaten halan ile nikah mümkün değil… Dolayısıyla bahsettiğin hürmeti müsahere meselesi evlilik ilişkisi neticesi oluşan akraba ile evlenme yasağıdır. Kayınpederin (kadınlar için) kayınvaliden (erkekler için) vs…


hürmeti müsahere vesvese, hurmeti musahere, hurmeti müsahere uvey

Bu kategoride yer alan Allah'ı Razı Etmek İçin Nasıl Bir Meslek Seçmeliyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hürmet i müsahere nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.