Anasayfa
23 Ağustos 2023, 15:14
sizden93
Abone

Sihirli film izlemek günah mı

Sihirli film izlemek günah mı

AOC970
Merhabalar size bir sorum olacak ben 8 yaşında harry potter diye bir film izledim ve onun yaptıkları geçekmişcesine taklit ettim şimdi 12 yaşına basacağım ve pişmanım beni yaptığım taklidin bana günahı var mıdır


Cevap: Sihir

Darusselam
Yaşın on iki harry potter gibi sihirli filimleri izlememeni tavsiye ederim tövbe et ALLAH"a yönel Bu tip filmlerde izleyici, normal yaratılışı itibariyle bir insanın yapabileceği şeylerin kafi gelmediğini düşünüp, insanüstü özelliğe sahip varlık olma arzusuna kapılmaktadır.

Okudunuz mu?  Nasıl Müçtehid olunur?

Çoğu zaman küçük yaştaki izleyiciler, bu filmlerdeki hayali kahramanlara özenip balkondan atlama, kardeşini kesme, arkadaşını dövme gibi anormal davranışlara girişebilmektedirler.

O yüzden hayal ürünü olan, bu tarz filmlerde eğer alacağımız bir ders bir ibret varsa izlemeli, yoksa ve eğer zarar veriyorsa, izlememeye gayret göstermeye çalışmalıyız.

Okudunuz mu?  İçimden bir ses bana sen riya yapıyorsun diyor

Yorum: Sihirli film izlemek günah mı

Kayıtsız Üye
Sihirli annem gibi dizileri izlemek caiz midir hocam ? Örneğin bahsettiğim dizideki bazı kişiler peri ve bazı sihirli güçlere sahipler ışınlanmak gibi, görünmez olmak gibi ve birçok şey… Bu gibi dizileri sadece eğlenceli olduğu diye izlemek caiz midir ?


Yorum: Sihirli film izlemek günah mı

Şem’a
Gizemli Fantastik filmleri izlemek inanmadıktan sonra caizdir izleyin ama o işlerin olmadığını ve yapılmasının caiz olmadığını bilin

Okudunuz mu?  Gusülde burna ve ağza su verme

zururu
< "Gizemli Fantastik filmleri izlemek inanmadıktan sonra caizdir izleyin ama o işlerin olmadığını ve yapılmasının caiz olmadığını bilin " Şem’a >
https://www.forumduasi.com/misafir-sorulari/213634-cizgi-film-izlemek-gunah-mi.html

< "İçerisinde haram işler olan hiç bir film izlenmez günahtır" Hoca >
Şimdi hangisi doğrudur ? Neden nereye baksam herkes farklı bişi diyor kimse neden böyle olduğunu anlatıyor -haşa- acaba dinde sürüm farkımı var başkaları için caiz başkaları için değil neden caiz neden caiz olmaz bunu delilleri ile yazarmısınız lütfen.

Okudunuz mu?  Birisi hakkını helal da etmese haram da etmese kul hakkım olur mu?

arifselim
Film çeşidi ne olursa olsun insanın imanını ve ahlakını bozacak dine aykırı olan her türlü film, program, oyun ve çizgi filmleri izlemek caiz değildir. Bunun cevabı budur ve bellidir. İlla özel şu veya bu diye fetva aramaya gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Yetişkin kız veya erkek annesi ile uyuması caiz midir

Omer Faruk
Bu tür çizgi filmler/filmler, büyüklerimiz anlattığı sihirli masallar gibidir hiçbir günahı yoktur. Çocuk oyunlarıyla gerçeği karıştırmayın. Bütün bunları filmin çizgi filmin olmadığı zamanlarda büyüklerimizden masal olarak dinledik, dolayısıyla bunlar haram olmaz. Ancak çizgi ya da diğer filmlerde açıkça haramlar övülüyorsa o çizgi filmin izletilmesi doğru olmaz.

Aslında daha doğrusu Müslümanların bu çizgi filmleri kendilerinin yapmasıdır. Yani bunların resmini çizecek müslümanları yetiştirmek ve kendi çizgi filmlerimizi yapmak. İslami alanda bunun önünde hiçbir yasak mevcut değildir. Yasak olan, harama teşvik eden, tapınmaya sebep olacak resimler yapmaktır. Aksi takdirde Allah Sebe suresi 13. ayette "Onlar Süleyman’a, isteğine göre yüksek ve görkemli binalar, heykeller, havuz gibi lengerler, yerinden kalkmaz kazanlar imal ederlerdi. Ey Dâvûd ailesi! Şükür için çaba gösterin. Kullarım arasında hakkıyla şükredenler pek azdır."

Okudunuz mu?  Makyaj yapmayı nasıl bırakabilirim ?

Burada, yapılan şeylerden dolayı Süleyman ailesi şüküre davet ediliyor. Yapılanlar arasında heykeller (وَتَمَاث۪يلَ ) kavramı geçiyor. Bu aynı zamanda resimleri de içerir. Süleyman ailesinin bunlara tapınmasından korkulmadığı için onlara heykeller yapıldığı görülüyor.

< Heykeller diye tercüme edilen temâsîl kelimesi ile ilgili olarak tefsirlerde genellikle, bunların bakır, cam, mermer gibi maddelerden yapılmış melek, peygamber ve sâlih kişilerin heykelleri olduğu, insanların bu sembolleri görüp onlar gibi kulluk etmelerinin sağlanmasının amaçlandığı belirtilmekte; heykel yapmanın –zulüm ve yalan söyleme gibi– özündeki kötülük sebebiyle yasak bir fiil olmadığı hatırlatılıp bu konuda şeriatlar arasında farklılıkların bulunabileceği, Hz. Süleyman zamanında dinen yasak sayılmayan bu fiilin belirli şartlar altında ve belirli gerekçelerle İslâm’da yasaklandığı üzerinde durulmaktadır; bazı müfessirler ise o dönemdeki heykellerin de insan heykeli olmayabileceğinden söz ederler (meselâ bk. Zemahşerî, III, 253-254; İbn Atıyye, IV, 409; Kitâb-ı Mukaddes’te konuya ışık tutan bazı bilgiler için bk. II. Tarihler 3/10-13, 4/1-22). (DİYANET TEFSİRİNDEN ALINTI) >
Bütün bunlardan anladığımız, müslümanların artık heykellere ve resimlere tapma tehlikesi söz konusu değildir. Üstelik gayrimüslimler bu alanda çok ileri oldukları için her türlü kötü ahlakı bu çizgi filmler ve filmler sayesinde aktarmaktadır. Bize bu ayet bu konuda çalışma ruhsatı vermektedir.

Okudunuz mu?  Namazı bitirdikten sonra yanlış kıldığını anlayınca baştan kılmak

allah-u A’lem…


sihir içeren film dizi, sihirli flimleri seyretmek günahmı, selena izlemek günahmı

Bu kategoride yer alan Yalan söylememek için kendime hakim olamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sihirli film izlemek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.