Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

Medyenli iki kız kimlerdir

Medyenli iki kız kimlerdir

Kayıtsız Üye
Medyenli kızlar hakkında bilgi verir misiniz


Cevap: Medyenli iki kız kimlerdir

mum
Medyenli İki Kız

Kasas suresinin yirmi üçüncü âyeti ile yirmi altıncı âyetleri arasında Musa aleyhisselama ait bir olay zikredilmektedir. Mısır’dan çıkmak zorunda kalan Musa aleyhisselam, Medyen suyunun başına vardığında orada hayvanlarını sulamak isteyen ama kalabalıktan ötürü bekleyen iki kız görür. Neden hayvanlarını sulamadıklarını sorduğunda da, babalarının yaşlı olduğunu, kendilerinin de kalabalık erkeklerin arasına giremediklerini söylerler. O da onların hayvanlarını sular. Sonra da bir gölgeye çekilir. Biraz sonra da kızlardan biri utangaç bir şekilde yanına gidip babasının kendisini çağırdığını söyler.

Okudunuz mu?  Çocukların işlediği günahlar nasıl affedilir?

Bu âyetlerin de mü’min kadına işareti bellidir: Mü’min kadın hayâ sahibi olacak.

Hayâ denen şeyin, utanma olarak anlaşılması da mümkündür.

Mümkün olmayan veya asla kabul edemeyeceğimiz şey ise hayâ/utanma/edep gibi anlayışlarımızın ahlâkı yok sayan bir uygarlığın etkisi altında şekillenmesidir. Dünkü ahlâk/hayâ/edep anlayışının bugünkü seviyesiz uygarlığının etkisi ile oluşmuş olması bizim için makul değildir. İman esaslarımızın ahlâka ait değerlerimizin üzerinde görülmesi şarttır.

Okudunuz mu?  Birilerinden utanmak

Nureddin Yıldız Hoca

Bu kategoride yer alan İslamda başlıca ibadetler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Medyenli iki kız kimlerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.