Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:12
missa08
Abone

Çocukların işlediği günahlar nasıl affedilir?

Çocukların işlediği günahlar nasıl affedilir?

Kayıtsız Üye
Allah çocukların günahlarını affedermi?


Cevap: Çocukların işlediği günahlar nasıl affedilir?

halilcan
akıl-baliğ olmayan müslümanların günah sorumluluğu yoktur.

müslüman olmayan çocuklarla ilgili farklı görüşler var.

Akıl baliğ
Akıllı ve ergenlik çağına giren, evlenecek yaşa gelmiş olan kimse. Akıl baliğe mükellef de denir. Çocuk, yedi ile on beş yaş arasında akıllı olur. Büluğa (ergenlik çağına) girmeleri daha sonradır. Erkek çocuklar on iki, on beş yaş arası balig (ergen) olurlar. Balig olduklarının alametleri, işaretleri vardır. Bunlardan en mühimi ihtilam olup (rüya görüp) meninin gelmesidir. Kız çocuklarının büluğa (ergenlik çağına) ermeleri, yani baliga olmaları dokuz ile on iki yaşları arasında olur.

Okudunuz mu?  Hz.isa'nın nüzülü ve Hz.mehdi'nin çıkışı ile ilgili hadisler!‎

Baliga ( ergen ) olduklarının en açık işareti, en az üç gün devam eden kan görmeleridir. Buna hayz kanı denir. On beş yaşını tamamladıkları halde ergenlik alametlerinden birisini görmeyen erkek ve kız dinen büluğa ermiş, ergen olmuş sayılır. Böyle erkeğe mürahık; kıza mürahıka denir. Bunlara ait ayrıca hükümler vardır. Yedi veya on yaşında olan gösterişli kızlar ve on beş yaşını dolduran veya baliga (ergen) olan bütün kızlar, kadın hükmündedir. Çocuğun işlerinden sorumlu olması ve dini vazifeleri yapmakla mükellef (yükümlü) olması büluğ çağına girmesi ile başlar.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin ahiretle ilgili hadisleri

Sual: Akıl baliğ olmadan önce ölen kâfir çocukları Cennete girecekler mi girmeyecekler mi?

CEVAP

Bu konuda İslam âlimleri yedi farklı kavil bildirmişlerdir. Bunlar şöyledir:

1- Akıl-baliğ olmadan ölen kâfir çocukları Cennete girer. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Cennette İbrahim aleyhisselamın etrafında çocuklar dolaşır. Bunların içinde müşriklerin küçükken ölen çocukları da bulunur.)

Okudunuz mu?  İncil ve Tevrat'ın Tahrifi Konusu

(Rabbimden müşrik çocuklarını bağışlamasını diledim kabul edip Cennete soktu.) [E.Nuaym]

(Her çocuk İslam fıtratı üzere [İslam’a elverişli olarak] doğar.) [Buhari]

2- Kâfir çocukları Cennette müminlere hizmetçi olur.

[B]Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Rabbimden küçükken ölen müşrik çocuklarının Cennette müminlere hizmet etmelerini istedim kabul etti.) [Hakim-i Tirmizi]

Okudunuz mu?  Efendimizin hayatını en ince ayrıntısına kadar anlatan kıtaap

(Müşriklerin çocukları Cennet ehlinin hizmetçileridir.) [Taberani]

3- Ana babalarına tâbi olur. Ana babasından biri Cennete giderse çocuk da Cennete gider. İkisi de Cehenneme giderse çocukları da Cehenneme gider. Küçükken ölen müşrik çocuklarının ahiretteki durumları sorulunca Resulullah efendimiz (Babalarına tâbidirler) buyurdu. Hiçbir amel işlemeden nasıl babalarına tâbi olur denilince şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  Sesli mahreç çalışması

(Büyüseydiler ne amel işleyeceklerini Allah elbette bilir.) [Ebu Davud]

İki hadis-i şerif meali de şöyledir:

(Müşrikler de çocukları da Cehennemliktir.) [İ.Ahmed]

(Kız çocuğunu diri diri gömen de gömülen de Cehennemdedir.) [Ebu Davud]

[Günahsız çocuğun Cehenneme gideceği yedi kavilden biridir. Kendi aklına göre bu hadis-i şeriflere uydurma diyen kimse hadislerin ve kavillerin ne olduğu bilmeyen cahildir. Farklı hadis-i şeriflerden dolayı farklı mezhepler meydana çıkmıştır. İmam arkasında Fatiha okumak Şafii’de farz iken Hanefi’de harama yakın mekruhtur. İki hükmün birbirine bu kadar zıt olması Resulullah efendimizin farklı bildirmesindendir. Peygamber efendimiz de ümmetine rahmet olması için farklı bildirmiştir. Bunun için bir kişi kendi mezhebine göre yapamadığı işi sıkıntı olunca başka hak mezhebe göre yapmakta farklı kavildeki rahmetten istifade etmektedir.]

Okudunuz mu?  Eşinin ailesine karşı tavırlar

4- Kâfirlerin çocukları büyüseydi mümin veya kâfir olacaktı. Bu ise ilm-i ilahide bilindiğine göre hüküm de ona göredir. Yani kâfir olacaklar Cehenneme Müslüman olacaklar ise Cennete gider.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Akıl-baliğ olsalardı ne amel işleyeceklerini Allah elbette bilir.)

5- Cennete de Cehenneme de girmez. Araf denilen bir yerde kalır. Fakat burası da devamlı değildir. Çünkü kıyamette Cennet ile Cehennemden başka yer yoktur. Hatta (Ahirette imtihan olurlar kazananlar Cennete kaybedenler Cehenneme gider) diyen âlimler de olmuştur.

Okudunuz mu?  Kuran meali, Tefsir ve dini kitaplar okurken müzik dinlemek

6- Kâfir çocukları toprak olacaktır. Cennete gitmek için imanlı olmak Cehennemde ebedi kalmak için de imansız olmak şarttır. Kâfirlerin çocukları ne imanlı ne de imansızdır. Bunlar yok olacaktır. Dağ orman mağara veya çölde yaşayıp da dinden haberi olmayanlar da imanlı olmadıkları için Cennete girmez Allah ‘ı Cenneti Cehennemi duymadığı ve inkâr etmediği için Cehenneme de girmez hayvanlar gibi yok edilir.

Okudunuz mu?  Alın yazısı varmı?

7- Bazı âlimler farklı hadisi şerifler karşısında susmuşlar bir şey dememişlerdir. [Bu bilgiler Mektubat-ı Rabbani Feraid-ül fevaid ve Tac gibi muteber eserlerden alınmıştır.]

[B]Kâfir çocuğu iman ederse

Sual: Kâfir çocuğu iman edip buluğdan önce ölse ne yapılır?

CEVAP

Müslüman çocuğu gibi muamele edilir.

Okudunuz mu?  Fitne ihtimali kul hakkı

cocuk yasda yapdigimiz gunahlar afedilir, Allah çocukları affeder mi, günahlarımız nasıl affolur

Bu kategoride yer alan Abime Zekat Ve Fitre Verebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocukların işlediği günahlar nasıl affedilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.