Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
missa0
Abone

Cennet yüzü görmemek üzere yemin etmek kefaret gerektirir mi

Cennet yüzü görmemek üzere yemin etmek kefaret gerektirir mi

Kayıtsız Üye
Yemin Kefareti Gerekir mi ?

Merhaba kardeşlerim ben bir konu için "cennet yüzü görmeyeyim ki bir daha yapmayacağım" diye bir yemin ettim ve bu yeminimi bozdum. Bu yemin sayılır mı sayılırsa yemin kefareti gerekir mi ve Allah korusun bozduğum için yeminimde bahsettiğim şey gerçekleşir mi?


Cevap: Cennet yüzü görmemek üzere yemin etmek kefaret gerektirir mi

mum
Bu yemin değil, kendine yaptığın bedduadır.
Bedduandan vaz geç ve tevbe et, kefarete gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Dinimizde Babadan kalan Miras nasıl paylaşılır?

Cevap: Cennet yüzü görmemek üzere yemin etmek kefaret gerektirir mi

Kayıtsız Üye
yanıtınız için teşekkür ederim peki bu "cennet yüzü görmeyeyim ki dediğim şey sigara içindi sigara tekrar içsem bir mahsuru olur mu ?


Cevap: Cennet yüzü görmemek üzere yemin etmek kefaret gerektirir mi

mum
bu yemin değildir demiştim.
deki: Ya Rabbi Kendime beddua ettim pişmanım beni affet.
sonra dilediğin şeyi yap

Okudunuz mu?  İnsanlar uçabilir mi?

Sinany
Selamün Aleyküm. Ben çok büyük bir günah işledim ve Tövbe etmeye karar verdim. Dedim ki eğer bidaha yaparsam Allah beni cennete koymayı nasip etmesin yada cennete gitmem nasip olmasın dedim tam olarak hatırlamıyorum. Ben bu günahi bidaha işledim şimdi ben Cennete Gidemeyecekmiyim ? Çok korkuyorum. Yaşım daha 17 ne yapmam gerekiyor.

Okudunuz mu?  İlahi dinlemek günah mı?

Hayır anlatamadım. Ben bir günaha bağımlıyım. Ve artık yapmamak için bu bedduayı söyledim ve çok pişmanım gerçekten dayanamadım ve o günahı işledim. Yani cennete gitmek istiyen birisi Allahıma ve peygamberime İnanan birisiyim ama dayanamayıp günahı işledim. Gerçekten çok pişmanım her gün Allahıma tövbe ediyorum. Birdaha bu beduuayı söyleniceme söz verdim. Allah affedicidir İnşAllah benide affeder değilmi. Allah beni cennettine alır değilmi. ?

Okudunuz mu?  İslamda Çalışmanın Önemi Kısaca

arifselim
Aleykum selam. Eğer şunu yaparsam Allah beni şöyle veya böyle etsin denilmez. Böyle şeyler demek insanın kendi kendine beddua etmesi demektir. Bir daha asla bu şekilde beddualar etmemelisin. Böyle deyip tövbeni bozmuş olsan bile, Eğer tekrar tövbe istiğfar edersen Allah seni affeder. Çünkü Allah pişman olan ve tövbe eden kullarını bağışlayandır.

Okudunuz mu?  Dua Ediyorum Fakat Doğru Dua Mı?

Sinany
Gerçekten çok teşekkür ederim. Tövbelerimi hergün yapıyorum. Saolun Hocam


Batuhan Mehme
esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu ve mağfiretuhu ebeden ve daimen bende dedim ki eğer şöyle yaparsam VAllahide Billahide Tellahide bir daha Allah beni cennete girmeyi nasip etmesin cennet yüzü görmeyeyim dedim ama VAllahide Billahide Tellahide yide söyledim şimdi ben cennet yüzü göremeyecekmiyim

esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu ve mağfiretuhu ebeden ve daimen ben şöyle bir yemin ettim VAllahide Billahide Tellahide bir daha istimna yaparsam cennet yüzü görmeyeyim ve 3 gün oruçta kabul olmasın diye bir yemin ettim ben bu yemini bozarsam cennet yüzü göremeyecek miyim

Okudunuz mu?  Hayal ile ilgili şiirler

Selâmünaleyküm ben Allah’a şöyke bir yemin ettim VAllahide Billahide Tellahide eğer bir daha istimna yaparsam cennet yüzü görmeyeyim diye eğer ben bu yemini bozarsam cennet yüzü göremeyecek miyim


mum
< şimdi ben cennet yüzü göremeyecekmiyim >
Bu hem yemin hem de bedduadır.
Yemin kefareti ödeyin ve beddua için tövbe edin. Nasuh tövbe nasıl yapılır öğrenin ona uygu davranın kendinize beddua etmeyin ve yemin etmeye de gerek yok.

Okudunuz mu?  Kayınpeder ile gelinin mesafesi nasıl olmalı ?

yusuf12
Öncelikle selamın aleykum bir daha bu günahı işlersem gün yüzü görmek nasip olmasın dedim yeniden aynı günahı işlersem ettiğim beddua kabul olur mu.Bir de ettiğim beddua yüzünden korkuyorum ne yapmalıyım?


ACİLSERVİS
Korksan iyi olur. Bu cümleler Müslümana yakışmaz. Pişman isen tevbe et.

Okudunuz mu?  Tövbe etmeye korkuyorum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
– Allahım günahı işlersem beni cennetine alma dedim ve malesef tekrar işledim. Ne yapmalıyım bu yemin midir yoksa yukarda bahsettiğiniz gibi beddua mıdır?

– Şunu yaparsam (mesela) cennete girmeyim inşaAllah vb şeklinde içinden geçirirse bu nedir yemin mi beddua mı

Okudunuz mu?  Salih Amel hakkında hadisler

Ensar
Öncelikle böyle bir şey için elinizden geldiğince yemin etmemeli, bu şekilde yemin edildiği taktirde özellikle Allahın adını anarak haliyle sizlere kefareti vermeniz gerekmektedir. Bu kefaret şudur ; on fakiri giydirir siniz. Yada on fakiri doyurmak bunada gücünüz yetmezse 3 gün ard arda oruç tutmaktır. Ve son olarak istiğfar edin.


Tövbelerim kabul olmasın demek

Bu kategoride yer alan Yellenmek İle ıslanan çamaşır Necis midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennet yüzü görmemek üzere yemin etmek kefaret gerektirir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.