Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Dua Ediyorum Fakat Doğru Dua Mı?

Dua Ediyorum Fakat Doğru Dua Mı?

Aslanice
Arkadaşlar 1-2 ay önce 2 senelik ilişkim bitti. Ben bu süre zarfında zikirler çektim dualar ettim her zaman Allah’a hiç bişey yük değildir O olmazları oldurur ol der olur dua etmene izin veriyorsa kabulünü de verir diyerek dua ettim. Dualarımın arasında sevdiğim kişinin kalbini bana karşı yumuşalt da dedim hemen beraber olmasakda yavaş yavaş ilişkimiz tekrar başlasın dedim ardında bu kişiyle evlenmek istemem hakkımda hayırlı mı diye istihareye yattım olumluydu bu dualar ve istihare sonucuna güvenerek sevdiğim kişiye arkadaşca mesaj attım konuştuk hayatında biri olduğunu söyledi sonra neden böyle oldu Allahım demeye başladım ki isyan etmek için değil hakkımda daha hayırlısını mı nasip ediceksin dercesine dedim bunu ama yine de sevdiğim kişiyi Allahtan istemekten vazgeçmedim hala dualarımda onu istiyorum fakat bu sefer içimde bir burukluk var sebebi de sevdiğimin hayatında birinin olduğunu bilmek. Yinede Allahtan ümit kesilmez diyerek dua ediyorum. Sizce dua etmeye Allahtan sevdiğimi istemekte ısrar etmeli iyim yoksa hayırlısı buymuş mu demeliyim?

Okudunuz mu?  Kul hakkı ve Haram para

Yorum: Dua Ediyorum Fakat Doğru Dua Mı?

misafir1
güzel kardeşim ne diye dua edeceğiz, iki senelik ilişkim vardı bitti, iki sene daha gezelim diye mi dua edeceğiz. tabi dua ederken başka başka şeyler dua ediliyor, başka başka bir boyuta geçiliyor da; karşımıza gelince haram kapıları olduğu gibi açılıyor. bu muydu yani dua. yapılan duadan karşıdakinin haberi var mı, evlenmek gibi bir niyeti var mı, helal haram biliyor mu, dua namaz biliyor mu. ol deyince olduran ve işleri yöneten Allah avc, sonrasında hayatın neresine konacak. karşıdaki insanın böyle bir gayesi var mı. bugün bir kadın bir erkeğe, beni kullanmaya kullanıyorsunda evlenmek gibi bir niyetin var mı diye bile soramıyor. biraz somut ve sorumlu gitmemiz gerekiyor. Allah avc istediğinizi burnuna halka takar, ayağınızın önüne atar da; bizim ne istediğimiz, ne yapdığımız belli değil. insanlar sevgilim vardı diye söze başlıyor gerisi o biçim. insanlar haşa aşk tanrısına mı dua diyorlar, kime dua ediyorlar ben anlamıyorum.

Okudunuz mu?  Yanık izine dövme yaptırmak günah mı

Yorum: Dua Ediyorum Fakat Doğru Dua Mı?

misafir1
yanlış anlamayın özellikle de sizi kastetmiyorum ama üzerinize almamak kaydıyla alacağınız paylar da olabilir.

Allah avc nin kullarına bağışladığı nimetlerin miktarı Allah avc ye dokunmaz, Allah bizim bu nimetlerle ne yaptığımıza ve nankörlük yapıp yapmadığımıza bakar. insan bir şeyi isteyebilir ancak bir şeyi istemekle beraber insanın istediği şeyin peşi sıra getireceği imtihanlar hususunda da kendisini eğitmesi, kendisinin faydasına olur. aksi takdirde istenen şeyler kendi zararına olduğu için kendisine verilmeyebilir veya insan fazla kaşınmış olup istediğini kendi başına dert almış olabilir veya bu verileni zayi edebilir veya hem kendine hem nimete eziyet edebilir. bir erkeğin kadına, bir kadının erkeğe meyletmesi için özel bir duaya da gerek yokdur. erkekler ve kadınlar zaten birbirleriyle imtihan edilirler ancak işleri olduran Allah avc dilemişse, dilediğini paket yapıp önünüze atar. öyle face de fotoğraf paylaşmayla şarkı paylaşmayla veya aslında bende seni unutmadım veya bir ara aklıma geldinle olmaz. dediğim gibi işlerin neticesinde işleri yöneten Allah avc hayatlarınızın neresinde olacak, karşınızdaki kimsenin bunlardan haberi eya böyle bir gayesi var mı, haram kapıları kapatılacak ve hayırlı bir amaç doğrultusunda net adımlar atılacak mı yoksa haram kapıları açık kalmaya devam edecek, bir ara evleniriz herhalde mi denecek. Allah avc nin hududları ihmal edilip haramlara düşerken, Allah bir kenara bırakılacak da işler istendiği gibi gitmediği zaman, tekrar mı el açılacak yalvarılacak. inşaAllah hakınızda hayırlısı olur, gönlünüze de siner, her şey gönlünüzce ve kolay olur ancak hayal aleminde kalblerimiz yumuşasın deyip de gerçek hayatta haramların kapılarının açılacağı, yaradılış gayesinin esgeçilebileceği dualar kime edilir ki. hayal aleminde her şeyi dört dörtlük kurgulayabilirsiniz de, insan herhalde bu kadar istediği birini karşısında görünce, gözüne far tutulmuş tavşana döner. ondan sonra da, bak bunlar helaller haramlar, bu da bizim amacımız diyemez herhalde. amaçsızca hem kendini zayi eder, hem karşısındakini zayi eder. kullandığıyla kullanıldığıyla, kirlendiğiyle kirletildiğiyle kalır. zaten karşıdaki kimsenin başından beri böyle bir hassasiyeti böyle bir amacı var mı, helal haram bilir mi o da başka bir konu

Okudunuz mu?  Hacamat ile İlgili Hadisi Şerifler

aslında ben olumsuz bir şey de yazmadım. ben istenilenlerin, bunlarla olunan imtihanın ve akıbetinin düşünülmeden amaçsızca nimetlere köle olunmasına, bunun da bir faydasının değil zararının olacağını; aksine işleri yöneten Allah avc nin hayatımızın merkezinde olduğu, yaradılanlara karşı da köleliğin acizliğin ve çaresizliğin yakışmadığı, temiz ve açık bir hayat sürmeye değindim.

Okudunuz mu?  İslam'da başlık parası var mı? Bu caiz mi?

sizi de kastetmiyorum da, insanlar dua ediyorum diyorlar, sevdiklerini istiyorlar, helal haram hak getire. bir ara evleniriz herhalde diyorlar, sıkışırsam ben sana bir ara dönerim Allahım diyorlar. helal haram hayır şer gözetmeksizin, Allah ım bunu bana verde biz senin hududlarını çiğneyelim diye sanki Allah a dua edilmez gibi geliyor bana.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz ve kuşu ölen çocuk

bu yazdıklarımda amaçsızca arkasını düşünmeden ömürler zayi olmasın, kirlenmesin, yaradılana maskara olunmasın diye yazılmış şeyler. yoksa türlü türlü konuda hatalar yapıyoruz. yoksa siz de gönlünüzce, aklı başında, hayırlı, güzel güzel de işlerinizi görebilirsiniz, bu hususda Allah yardımcınız olsun. hakkınızda hayırlısı olsun.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre uzun tesbihat

Yorum: Dua Ediyorum Fakat Doğru Dua Mı?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben 25 yıllık evliyim. Kocam beni iş arkadaşıyla aldattı. Eve dönmedi . Boşanma davası açtı. Ben boşanmak istemedim . Kusurlu olan o olduğu için boşanma gerçekleşmedi. Allah’a hep dua ettim. Boşanma olmasın diye. Olmadı. Şimdi o kadınla yaşıyor. Çocuğu oldu. Ben eve dönmesi için hala dua ediyordum. Çocuğu duyunca eve dönmesi için duamdan vazgeçtim. Çocuğa üzüldüm. Şuan Allah’ım sana havale ediyorum. Allah’ım sen her şeyi bilen gören işitensin Bildiğin gibi yap diyorum. Gönlümden geçeni hakkımda hayırlı et. Hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı et diyorum. Ama hoca bunu yanlış yapıyorsun. Dönmesini istiyorsan duanda ısrar edeceksin diyor. Kafam karıştı. Bana açıklar mısınız. Allah razı olsun.

Bu kategoride yer alan Dua Ve Cüz'î İrade başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua Ediyorum Fakat Doğru Dua Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.