Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
sizden7-2
Abone

İçine kapanık olmak ne demektir

İçine kapanık olmak ne demektir

sword_dancing
Herkese Selam

Arkadaşlar beni çok derinden yaralayan bir sorunum var.Ben 24 yaşındayım yapım gereği çok sessiz ve sakin bir insanım ve en büyük sıkıntılarımın kaynağı da budur.Yani okul hayatı olsun askerlik hayatı olsun iş hayatı olsun her ortamda bunun sıkıntısını çektim ve çekmeye de devam ediyorum.İnsanlar bana diyo ki ; neden bu kadar sessizsin? neden hiç konuşmuyosun? konuşmamaya yemin mi ettin? parayla mı konuşuyosun? ruh gibisin,ölü gibisin, ceneze gibisin bu ve bunun gibi şeyleri duymaktan bıktım usandım artık.Benim karakterim kişiliğim benliğim böyle, insanlar beni anlamıyolar zaten anlamalarını da beklemiyorum ama en azından biraz saygı duymalarını bekliyorum.Hep dalga geçenler oldu ve olmaya da devam ediyo psikolojim alt üst oldu hayatımı çok olumsuz yönde etkiliyo yapmak istemediğim şeyleri yaptım yanlış yollara ve arayışlara girdim şimdi de antidepresanlara başladım psikolojim çok kötü durumda.

Okudunuz mu?  İhtilam olmak ama yaşlık görmemek

Bana bu konuda yardımcı olabilecek abilerim ablalarım varsa bir yol gösterirmisiniz ne yapayım ben?


Cevap: Bi Bakarmısınız?

prokado
Bendede aynı sorun vardı banada sessisligimi sürekli yüzüme vururlardı. Çok içime kapanık biriydim. İlkokulu dayak yiyerek ve çömez bir şekilde bitirdim.Böyle devam etti sonra namaza başladım anladımki sessislik aslında çok iyi birşeymiş. (Az konuşmak imandan, çok söz nifaktandır) Artık bana sessiligimi vursalar inanın sevinirim ama namaz kılmadan önce gerçekten çok kötü bir durumdu.
Namaza başlayınca herşey en güzel şekilde değişiyor.

Okudunuz mu?  Hz. İsa'nın ölüleri diriltmesi

Cevap: içine kapanık olmak ne demektir

sword_dancing
Namaz kılan birisiyim. ya artık kendi kendime sormaya başladım bu kadar insan içinde onlar normal de benmi anormalim?yoksa ben mi normal onlarmı anormal?yalnızlık artık çok koymaya başladı insanın bir arkadaşının bile olmaması ne biliyim evlenmek istiyorum ama bu halimi görünce kim ister beni diyorum.onlara karşı itici ve sıkıcı geliyorum bakıyorum insanlara aralarında sohbet muhabbet şakalaşmalar filan bir de kendime bakıyorum sanki hayat bir film ben de izliyorum benimle bir alakası yok bu filmin yani hayattan kopmuş durumdayım ölümü bekliyorum adeta.bazen çok şaşırıyorum bir 80 yaşındaki insana bakarken o kadar pozitifki sanki 20 yaşında.ben ise bu yaşta 80 yaşında gibi yaşlanmış hissediyorum burdaki terslik ne diye soruyorum kendime

Okudunuz mu?  Uno ve monopoly gibi oyunlar kumar mıdır

Cevap: içine kapanık olmak ne demektir

prokado
Gençlerinizin en iyisi, ihtiyarlarınıza benzeyenlerdir. İhtiyarlarınızın en kötüsü de gençlerinize benzeyenlerdir. (Heysemî, Mecmau’z-Zevaid, X/270; İbn Hacer, el-Metalibu’l-Aliye, III/3; Feyzü’-l Kadîr, 15:776).

Öncelikle şunu bilki birtek bu durumda olan sen değilsin . Bende arkadaşlarımdan koptum evlenmeyi arzu ediyorum ve çok yalnızım , ama sen sakın beni kim ister falan gibisinden vesveselere girme lütfen.

Okudunuz mu?  Bir daha bu olayı yapmamaya yemin ettim

Sana tavsiyem Peygamberimiz (s.a.v] ‘ in gençlerle ilgili hadislerini okumandır. Onlar çok yüksek derecede moral veriyon insana. İlerde inşaAllah mutlu bir yuvan candan arkadaşların olur.


sword_dancing
İnşaAllah çok teşekkür ederim ilgilendiğin için Allah razı olsun


semamca_07
bende aynı senin gibiyim içine kapanık konuşmayı sevmeyen dışarı çıkmayan fazla arkadaşı olmayan vs ama benim yapım böyle yalnız olmayı evimde ailemle beraber olmayı seviyorum.yaşım 30 oldu kendimi bildim bileli böyleyim.evin bir oğlu olduğum için annem evlen diye tutturdu ama benim öyle bir isteğimde yok.daha doğrusu dışarıdakilere bakınca düzgün birini bulamayacakmış gibi hissediyorum ama yinede namazlarımdan sonra hep dua ediyorum rabbime hakkımda hayırlısı olacaksa senin sevdiğim benimde sevebileceğim hayırlı bir eş var bana diye.sende böyle dua et diğerlerinin ne yaptığını boşver.herkes çok sosyal yada konuşkan olacak diye bir kural yok senin, benim karakterimiz bu.Sen Allah’a dua et bol bol hayırlı insanlarla tanışmayı nasip et bana hayırlı bir eş ver bana diye sonuçta yalnızlık Allah’a mahsus..çok fazla arkadaşının olmasıda iyi bir şey değil insanlar birbirini günaha sürüklüyor bu devirde o yüzden en iyisi az olsun öz olsun.

Okudunuz mu?  Vücudumdaki kıllar çok dökülüyor aldırmamda sakınca varmı?

khrmn87
Çevreni değiştir . Bu arada sükut etmek çok faziletli bir ameldir keşke senin gibi az konuşabilsem .


Kayıtsız Üye
Bence kendinizi anormal falan hissetmeyin. Sessiz olmak ,herkesle konuşmamak anormal değil bir kişilik tipidir ve doğaldır. Herkesin konuşkan olması gerekmez ki , yaşadığımız saçma sapan modern ! çağ herkesin egosunun yüksek olması gerektiğini, herkesin sosyal olması gerektiğini isteyen bir düşünce sistemi. Ama siz gibiler akıntının tersine kürek çekiyorsunuz yalnızlık çekmeniz çok doğal ama insanların hem etrafı anlayarak hem de kendi özlerini anlayarak kendilerini geliştirmeye çalışarak topluma faydalı olmaya çalışmak en güzeli. Kesinlikle üzüntü duymayın. Faydalı olsun diye yazmak istedim bir kopukluk yoktur inşAllah yazdıklarımda.

Okudunuz mu?  Oy kullanma ve askerlik

Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşındayım ve okulda evde her yerde gerekmedikçe konuşmam derdimi hep içime atarım Günahları düşünürüm ilahiler yazılar yazar oldum dünya insan cennet cehennem vb. düşünürüm bu sürüde sıkıntım var hocam size bir sürü yazı yazıyorum ama tam bitireceğim göndereceğim içimden bir ses boşver diyo yada ışte anlatamıyorum sonra yazıyı silip duruyordum hep böyle bu hariç ama çok aşırı utangaçım bazen bu utangaçlık başıma bela olur sıkıntılarım var ailemle aram bozuk kimseye başı diyemiyorum çekiniyorum herkese mutlu taklidi yapıyorum sürekli düşünüyorum açılmak istediğim 2 öğretmen var din hocası onlarda kapalı çok iyiler ama onları görünce utanıyorum bide onlara dert açmak istemiyorum ama bu gidişle ne olur bilmem bazen unutup dertleri herşeyi unutup gülerim ama geçici yardım edin ne yapayim…

Okudunuz mu?  Gitar çalmayı öğrenmek haram mı?

ygtbhc3
Ben de içime kapanıktım ama sonra sosyal oldum çoğu zaman konuşmalarda ilk konuyu açan ben değildim fakat şimdi ağzım laf yapıyor.Öyle gerekmedikçe konuşmam diyorsun fakat arada bir konuş ne biliyim işte şu konu umurlarında olmaz falan filan deme gündemden konuş,kitaplardan konuş.
Bu bazıları için bir kişilik değil özgüven eksikliğidir işte şunu dersem eleştirirler,ne biliyim mesela bir arkadaşı bir konuda yanılıyorsa bile katılır( Din dışında ki konularda)böyle kişiler özgüven eksikliğinden kendi içlerindeki güzelliği başkalarına gösteremeyebilirler ve bu yüzden onlar hakkında bir şey bilmedikleri için insanlar onlarla bana dokunmaz ne de olsa diyerek dalga geçebilirler.

Okudunuz mu?  İzlediğim Dizi Şirk'e Neden Olur Mu?

ygtbhc3
Özgüven çalışarak kendinle barışık olarak kazanılabilir.


içine kapanık ne demek, içe kapanık ne demektir, ice kapanik ne demek

Bu kategoride yer alan Küfür etmek. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçine kapanık olmak ne demektir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.