Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:47
missa3
Abone

İçime kapanık biriyim hakkımı savunamıyorum

İçime kapanık biriyim hakkımı savunamıyorum

Kayıtsız Üye
Ben içime kapanık biriyim herkez sessizim diye yapacağını bana yapıyorsa biri bana vurunca ona aynı şekilde karşılık veremiyorum vermem mi gerekir? Bu durumlarda nasıl davranmak gerekir?


Cevap: içime kapanık biriyim hakkımı savunamiyorum

sorularla islam
İçe Kapanık Biri Olmaktan Nasıl Kurtulursunuz?

Okudunuz mu?  Koca boşadığı eşine mehir vermezse ne olur?

Hepimiz hiçbir şeyden sıkılmadan hayatın tadını çıkarmayı hak ederiz. Ancak, sessiz sakin yani içine kapanık olan insanlar bu konuda pek de başarılı değildirler. Kendilerini hayatın eğlencelerinden ister istemez geri tutarlar. Eğer siz de bu içine kapanık insanlardansanız ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız bir an önce kabuğunuzdan sıyrılın ve kendiniz olmaya çalışın. Yeni insanlarla konuşmak için çaba sarf edin. Evde öylece oturarak veya insanlarla tanışamayacağınız yerlerde takılarak bunu başaramazsınız. Pozitif düşünün ve öyle davranın. İşte sizi o koca sessizlikten kurtarmak için birkaç ipucu.

Okudunuz mu?  Hangi günahı işlersek işleyelim hemen tövbe etmek ve o günahı bir daha yapmamak farz mıdır?

İçe kapanık insanlar için bu durum kişilik haline gelmiş bir hastalık gibidir. Ancak yalnızca belli başlı birkaç adımla düzeltilmemesi için hiçbir sebep yoktur. Öncelikle kendinize saygı duyun ve güvenin. İçe kapanıklığınızın sebebini öğrenmeye çalışarak işe başlayın. Bu konuda birtakım genel tanımlamalar vardır. İçe kapanık insanlar genellikle kendileriyle ilgili çok fazla şey düşünürler. Doğru bir şekilde davranıp davranmadıklarını sürekli sorgularlar. Bu sorgulamanın sonucu da çoğu zaman negatiftir. Yani kendileriyle ilgili hep negatif şeyler düşünürler. Kimsenin dikkatini çekemeyecek kadar silik olduklarından neredeyse emindirler. Bu durumda da sinirli bir ruh haline girip kendilerini dış ortamdan soyutlarlar. Eğer siz de böyle bir durumdaysanız tüm her şeyi bir kenara bırakın. Kendinize bakım yapın ve aynada kendinize bakın. Kendinize güvenmeyi öğrenin. Ne kadar önemli olduğunuzu kendinize hatırlatmaktan çekinmeyin.

Okudunuz mu?  Nübüvvet ne demek kısaca

Pratik yapmak her zaman iyidir. İçe dönük bir insansanız insanlarla muhabbet kurmakta pek de iyi değildiniz demektir. Ancak meraklanmayın pratik yaparak bu sorunu kolayca halledebilirsiniz. Bir aynanın karşısına geçin ya da karşınıza bir nesne alıp karşısında konuşun. Bu şekilde kendinizi geliştirebilirsiniz. İçe kapanık kişilerin sinirli olduklarını zaten söylemiştik. Eğer bu şekilde bir ruh halindeyseniz rahatlamayı öğrenmeniz gerekiyor demektir. Sizi en çok nelerin rahatlattığını düşünün ve sinirlendiğiniz anlarda bunları düşünerek kendinizi rahatlatın. Her şeyin çok daha güzel olacağını göreceksiniz.

Okudunuz mu?  Hafızayı güçlendirmek için hangi sure okunmalı?

Cevap: içime kapanık biriyim hakkımı savunamiyorum

Kayıtsız Üye
Bende içime kapanık biriyim. Yeni ortamlarda nasıl davranacağımı bilmiyorum.Hastalık gibi sanki. bu durumdan kurtulmanın yollarını arıyorum. Buradaki önermelerinizi deneyeceğim bende Yarın dershaneye başlayacağım bakalım nasıl davranacağım 🙂


Cevap: içime kapanık biriyim hakkımı savunamiyorum

Kara melek
Bende içime kapanik biriyim. 6. siniftan sonra içime kapandim simdi 10. sinifa gidiyorum. sinifta sürekli bana çok sakinsin çok sessiz diyolar biktim ya bnde normal insan olmak istiyorum. yalniz kaliyordum genellikle ama arkadaşlarım var ama hala sessizsin diyolar herzaman mutsuzum sinirliyimm önerilerinizi bekliyorum ne yapmaliyim??

Okudunuz mu?  Mastürbasyonu bırakamıyorum

Kayıtsız Üye
bende 7. sinifim icime kapanik biriyim sinifta basarili olsamda insanlar beni takmiyor diye düşünüyorum oz guvenim ayaklar altindAa yeter ice kapanik olanlarda bir insan ve ben
olmamala calisicammmm


içe kapanık biri olmaktan nasıl kurtulursunuz, sessiz olmaktan nasıl kurtulurum, sessiz biri olmaktan nasıl kurtulurum

Bu kategoride yer alan İbadetler kaça ayrılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçime kapanık biriyim hakkımı savunamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.