Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Haram işlerkerken Allah’ı zikretmek

Haram işlerkerken Allah’ı zikretmek

Dursun Mah.
Selamün Aleyküm ben bu aralar harama başlarken besmele çekenlerin dinden çıktığını öğrendim.Şimdi ben televizyon izlerken müzik dinlerken,bilgisayardayken vb. şeylerde aklıma dini konular geliyor,Allahı zikrediyorum sonra dinden çıktığımdan korkuyorum kafamı çeviriyorum başka tarafa Kelime-i tevhid söylüyorum.Dinden çıktığımı sandığım vesvese mi yoksa gerçekten dinden çıkarmıyım

Okudunuz mu?  Ben gusülde çok vesvese yapıyorum?

Cevap: Haram işlerkerken Allah’ı zikretmek

Şema
Harama başarken besmele çekmek dinden çıkarır ama seni bildiğin gibi değil.
Örneğin içki içmeye başlayan bismillah derse o zaman küfre girer.


Cevap: Haram işlerkerken Allah’ı zikretmek

Dursun Mah.
Yani şimdi bilgsayar teldvizyon vb kullanırken besmele çeksem,ya da Kelim-i tevhid desem küfre girmem değil mi

Okudunuz mu?  Para karşılığında Kur'an kursunda öğretmenlik yapmak caiz midir?

Cevap: Haram işlerkerken Allah’ı zikretmek

Serhad
-Dursun Mah. ve aleykümesselam ALLAH(c.c) rahmeti ve bereketi üzerine olsun. Güzel kardeşim öncelikle Televizyonda fayda alabildiğin bir şey varsa örneğin "Kuran-ı Kerim Ayet Okutulması, Hadis-i şerif paylaşılması vs…" gibi bir kanal yada program açmanda sıkıntı yoktur çünkü Dinin ile ilgili ilmini arttırıyorsun. (Bazı programlara dikkat edilmeli örneğin Harun yahya adındaki şahıs gibi terbiyesizlere denk gelmeyin. 🙂 ) onun hariçinde ne diyeyim sen gidipte "Dizi-Film,Müzik, Evlilik Programı vs…" program izlerken Besmele ile başlarsan küfür olur. çünkü; o programlardan alabileceğin bir ilim yoktur tam tersine dinden çıkma tehlikesine bile girebilirsin örneğin; Bir dizi izlersin adamlar hep içki içer karı-kız muhabbetleri olur. ordaki kadın birgün bir erkek ile diğer gün bir erkek ile olur dahası film küfür kıyamet olur 🙂 sende dersinki "Anaaa bunlar yapıyorsa bende bunlar gibi olayım." yada dersin "acaba sonraki bölüm ne olacak?" bunlar hep fuzuli işlerdir. Sen bir müzik dinlersin klipteki kadın veya erkek "Kıyafetler açık seçik avret örtme gibi bir şey yok, sözler; bu gece içelim, beraber olalım, sevişelim falan filan…"
-Bilgisayar aynı şekilde; Senin amacın ilim öğrenmek ise kullanmaktada Besmele çekmektede sıkıntı yoktur niyetin neyse zaten ona göre kullanırsın Bilgisayarıda, Televizyonuda, Telefonuda.
Şimdi bir düşün bunlar sana bir ilim verirmi? vermez. "Tam tersi cebindeki parayı sömürür senin ruhun bile duymaz."
yan etkileride şunlardır;
Hal ve hareketlerin (Giyim,Konuşma,Yürüyüş vs.)değişir onlara benzemeye çalışırsın.
İbadetlerini aksamaya başlarsın taa ki hiç yapmayana kadar.
ALLAH(c.c) zikretmeyi bile unutursun.
Bir zamandan sonra dinden çıkarsın.

Okudunuz mu?  Gayrimüslim kimdir? fasık ne demektir

Şeytanın en basit hilesidir Müzik(Çalgı aletleri) diğer bir hilesi birşeyi güzel gösterme; Kadınlar(izlediğiniz her dizide,filmde, müzik klibinde yüzlerce kadın neredeyse çıplak)

şimdi bu son söylediklerimi iyi anla sen


haram işlerken zikir cekmek, besmele cekmek

Bu kategoride yer alan Evli insanla yapılan zina yapan bekar genç bu günahından nasıl kurtulur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram işlerkerken Allah’ı zikretmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.