Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:58
Mezhepler
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Cünüpken Müslüman Olan Kafire Gusül Almak Farz mı?

Hanefi Mezhebinde Cünüpken Müslüman Olan Kafire Gusül Almak Farz mı?

musab
Hanefi Mezhebine göre Müslüman olan kafir eğer cünüpse gusül alması farzdır.Ama eğer cünüp değilse gusül alması sünnettir.

Akla şu sorunun gelmesi lazım.Kafir nasıl gusül alacak ki,o zaten cünüp değil midir her zaman?

Hanefi Mezhebine göre Müslüman olmak gusülün vucub şartıdır,sıhhat şartı değildir.Yani kafire gusül almak farz değildir ama alırsa aldığı gusül abdesti sahihtir.


Yorum: Hanefi Mezhebinde Cünüpken Müslüman Olan Kafire Gusül Almak Farz mı?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum peki bu durumda bir musluman banyoda guslederken, dinden ciksa ve banyosunu tamamlasa. Daha sonra da dine donse guslu sahih midir. Ve ya bunun tam tersi; bir cunup kafir banyoda yikanirken yikanma ortasinda tevhidi soylese musluman olsa yikanmayida tamamlasa gene guslu sahih midir.

Okudunuz mu?  Şura 23 ayet ehlibeytle ilgili ayetin manası

Yorum: Hanefi Mezhebinde Cünüpken Müslüman Olan Kafire Gusül Almak Farz mı?

abdullahbiri
A.selam banyoda ne oldu da dinden çıktın bu çocuk oyuncağımı ki gir çık böyle. onu anlatmalısın ki yanlış bir düşünce içinde de olabilirsin.


Yorum: Hanefi Mezhebinde Cünüpken Müslüman Olan Kafire Gusül Almak Farz mı?

Kayıtsız Üye
Ilk zamanlar gusül sirasinda icimden summe hasa Allah’a sovuyordum. Simdi vesvee yogunlastigi için icimden kizarak ve bilincli sovdugum dahi oluyor : ( eğer guslu etkilemiiyorsa bu durum, artik guslu dert etmeyecegimsen bu illetden çok cabuk kurtulurum..

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Cinsel Organa Dokunmak Abdesti Bozar mı?

Kayıtsız Üye
Kardeşim bende gusül abdesti alirken vesvese başladi icimden haşa Allahu tealaya sovme vesvesesi. Tamam bu vesvese. Ama artik oyle anlar oluyorki banyoda çok bunaliyorum ve icimden Allahu tealaya sinirle ofkeyle kufurler ettigim anlar oluyor haşa. Durum bu. Allah korusun, iste gusül gene.de sahih oluyorsa bu durumdan sikintidan kolayca kurtulurum diye düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kirpi Eti Yemek Helal mi?

Kayıtsız Üye
yukardaki vesveseli misafir benim, sorumun cevabını buldum sorduğum durumların hepsinde gusül oluyormuş, teşekkürler bana düşen artık gayret dua ediniz, hayırlı günler.


ersn21
bendede aynı rahatsızlık var. şafi mezhebindenim. bir insan gusül alma esnasında sadece içinden (söz ile değil) dinden dönüp hemen tekrar müslüman olsa, yani gusül esnasında bunu yaşasa o guslü kabul olurmu? bu şekilde müslüman olarak yada kafir olarak tamamlasa gusül sahihmidir?

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Şehvetsiz Gelen Meniden Dolayı Gusül Gerekir mi?

vel Fecr
< bendede aynı rahatsızlık var. şafi mezhebindenim. bir insan gusül alma esnasında sadece içinden (söz ile değil) dinden dönüp hemen tekrar müslüman olsa, yani gusül esnasında bunu yaşasa o guslü kabul olurmu? bu şekilde müslüman olarak yada kafir olarak tamamlasa gusül sahihmidir? >
böyle yapınca sen kendinden başka kimi kandırdın ?

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Şehit Yıkanır mı?

nerden aklınıza geliyor böyle sorular anlamıyorum, bir müslüman neden böyle bir arayış içine girer. sırf soru sormak için sormayın ya.


mumsema
< gusül esnasında bunu yaşasa o guslü kabul olurmu? bu şekilde müslüman olarak yada kafir olarak tamamlasa gusül sahihmidir? >
Bu sözünü ettiğiniz vesvese ise hiç bir hükmü yoktur ()


Kayıtsızz Üye
Selamin Aleyküm mumsema ben bayadır yıkanmıyordum ve yıkanmak istedim yıkanıyordum ama din anlayışına küfür geldi içimden (kendi isteğim ile yaptım) ve içim hiç rahat değil bu günahmıdır dinden cıkarırmı?

Okudunuz mu?  İslamda Düşüğün ve Şehidin hükmü

Birde dinden cıkıp tekrar müslüman olan birisinin güsletmesi gerekirmi burdaki yazıları okudum ama pek bişi cıkaramadım
ben çok vesvese bir insanım bu vesveseyi üzerimdeen atamıyorum takmayayım diyorum dinden cıktım galiba diyorum için hiç rahat olmuyor.

Selamin Aleyküm dostlar ben bayadır banyo etmiyordum gittim banyo ediyordum orada bir kişinin din anlayışına küfür ettim çok pişman olup tevbe ettim bu dinden cıkırırmı ve ben bundan sonra güslettim güsülüm kabul olurmu
birde ben vesvese veya vesvese olmasın bundan dolayı sürekli dinden cıkarım(isteyerek değil kalben hiç destek vermem o düşünceyi ama aklımca dediğim için çok pişman olurum) sonra dine girdiğimde tevbe ederim dinsiz ahlaksız durmaktan çok korkarım ama bende öyle bir Allah korkusu vardırki Bunu söylemeyi utanıyorum ben Allahın adını kurallarını emirlerini ağzıma almaktan çok korkarım Allahtan çok cok sayısız sonsuz bir korku vardı bende ama ben Allahı çok severim ve kötü bir düşüncemi yaptım tövbe etmeye kalktığımda aklıma vesvese geliyor tevbe edemiyorum
ve ben bu vesveselerden nasıl kurtulacağım bilemiyorum takmasam bile aklıma dinden cıktın gibi kötü kötü şeyler geliyor birde dinden cıkıp dine tekrar girenin güsletmesi gerekiyrmi bu soruları cevaplarsanız teşşekür ederim.

Okudunuz mu?  Yaşamayan Mezhepler

Kayıtsız Üye
Benim penisimde 3 ile 4 tane delik var adları galiba (hipospadias) bunların içini gusül alirken yıkamadım "küpe deliği ile eşleştirme yaptım" gusülüm kabul olurmu delikler köprü gibi. Ve ben bu tür şeylere çok kafa takıyorum. Küçük dar ve 2 si birazz geniş ama su girmesi imkansıza benziyor
Sadece üstüne su tuttum. Guslüm kabul olmusmudur?
Ve baska soru daha gusülde istemsizce veya bilmeden bir yer kuru kalırsa ve hatırlamaz isek kabul olurmu?

Okudunuz mu?  Maliki mezhebinde namazı bozan şeyler

imam
Yıkayabildiğin kadar yıka sadece dıştan görünen yerleri yıkaman yeterlidir.


gayri muslim cunuplu iken muslumab olsa gusül almasi farzmıdır, müslümanların mezhebi hanefi, namaz

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebine göre gusül abdesti ile namaz kılınır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Cünüpken Müslüman Olan Kafire Gusül Almak Farz mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.