Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namaz kılıyormuş gibi yapmak günah mı

Namaz kılıyormuş gibi yapmak günah mı

Dursun Mah.
Selamün Aleyküm Bayram namazı kılmayı bilmiyorum kılıyormuşum gibi yapsam günaha girer miyim


Cevap: Namaz kılıyormuş gibi yapmak günah mı

NuN
Bayram namazı iki rekat nafile gibi kılınır, tek farkı arada getirilen tekbirlerdir.
Tekbirleri de zaten imam getirecek sende uyarsın.


Cevap: Namaz kılıyormuş gibi yapmak günah mı

Dursun Mah.
Cevabın için teşekkür ederim nun ama ben namaz kılmayı da tam bilmiyorum yani bayram namazını tam kılamayabilirim, yani sureleri de tam ezberleyemedim.namaz kılıyormuş gibi yapsam günah mıdır

Okudunuz mu?  Üç kişi vardır ki, onların namazları kulaklardan öte geçmez!

Cevap: Namaz kılıyormuş gibi yapmak günah mı

musab
İmamın arkasında zaten siz kıraat yapmayacaksınız.

Niyet ettim bayram namazını kılmaya uydum imama de ve imam-cemaat ne yaparsa öyle yap yeterli


musab
Kılınacak olan namaz bayram namazı olsa dahi ne kadar karışık olabilir ki?Ben size desemki,birinci rekatta kıraatten önce şu kadar fazladan tekbir alacaksınız.İkinci rekatta kıraata başlamadan önce şu kadar tekbir alacaksınız,yatmadan önce birkaç kere tekrar edersiniz ve öğrenirsiniz.Herhangi birisi ben bunu anlamadım,nasıl kılacağım şimdi demesi çok abes değil mi sizce?Bana göre imamların her bayram namazında bu namazı tarif etmesi cemaate büyük hakarettir.Ama cemaat bunu hakaret olarak görmüyor ki.Çünkü cidden bilmiyorlar.Halimiz bu maalesef.

Okudunuz mu?  Secdede ayaklar nasıl olmalıdır? Baş parmaklar kalkarsa namaz olurmu? Sadece tek ayak kalkarsa ne olur?

Kayıtsız Üye
Cenabet iken cemaatle namaz kiliyormus gibi namaz kilmak gunahmidir


emre
Cenabet namaz kılınmaz. Cenabet namaz kılmakta camiye girmekte haramdır günahtır.


Kayıtsız Üye
Namaza baslarken abdestimin bozulup bozulmadigindan emin degildim sonra namaz kilmaya baslayinca bozuldu sanırsam sonda devam etmek istemedim annem gil yanimdaydi niye bozdun demesinler diye bitirene kadar sure okumadan kılıyomuş gibi devam ettim dinden mi çıktım.

Okudunuz mu?  Namazlar affedilir mi

Kayıtsız Üye
ailenin niye bozdun Namazı demesinde ne sakınca var ki abdestim bozuldu de al tekrar abdestini kıl namazını namaz kul için değil Allah için kılınır takma böyle şeyleri kafana dinden çıkman için Allahı inkar etmen lazım (haşa) çıkmadın dinden korkma kardeşim.

Okudunuz mu?  Erkeklerin namazda başını kapatması?

mum
Allahın emrine rağmen İnsanları dikkate almak iman zayıflığındandır.
Dinden çıkmadın ama bu riyadır günahtır


turk1453
selamün aleyküm,

bir sorum olacak.

Geçen günlerde cünup olmuştum ve sabah namazına kaldırıldım.
söylemekten utandım namazı da sadece kılıyormuş gibi yaptım niyet felan etmedim dua da etmedim sadece namaz hareketlerini yaptım.

Dinden çıkma söz konusu mu?

Yardım edin lütfen


arifselim
Aleykum selam. Dinden çıkma olmasa da bu işlediği şey hafife alınacak bir şey değildir. Ne olursa olsun namaz gibi ciddi bir konuya gerekli saygıyı göstermek zorundasın. Tövbe etmeli ve asla ama asla bir daha öyle bir şey yapmamalısın.

Okudunuz mu?  Namazda sesli-sessiz okumak

Tövbekarrr
Yakın zamanda kaza namazlarımı kılmaya başladım. Şehir dışına çıktığım bir zamanda camide öğle namazı kazalarımdan birini kılarken bir şeyden dolayı yanlış kıldığımı fark ettim. Sonra etraftaki insanlar ne yaptı bu tek rekatta namazı bıraktı demesinler diye iki rekatlık namaz kılıyormuş gibi yaptım ancak o esnada ibadet etmediğimi biliyordum. Yalnızca insanlar hakkımda kötü düşünmesinler, benimle dalga geçmesinler mantığıyla iki rekata tamamladım namazı, duaları falanda doğru düzgün okumadım, tesbihleri ise artık alışkanlıktan mı nedir gayri ihtiyari söylediğim oldu.

Okudunuz mu?  Ayakta namaz kılmak için yer bulamayan oturarak namaz kılması

1-) Bu yaptığım insanı dinden çıkarır mı?

2-) Bunu yaptıktan sonra içimden yaptığımı muhasebe ederken tiyatro gibi bir şey oldu bu cümlesini kurdum. Bu cümleyi kurma sebebim kendimi rahatlatma isteğimdi, günahımın boyutunu küçük görmek istediğimden böyle bir cümle kurdum içimden. Sonraysa bu cümlenin üzerine düşündükçe bu cümle beni çok rahatsız etti. Sanki namazı bir tiyatro malzemesi yapıp küçük düşürmüşüm de dinden çıkmışım gibi hissettim. Ancak yaptığım şeyi yaparken ne namaza karşı ne de Allah’a karşı bir saygısızlık yapmak aklımın ucundan dahi geçmedi. Tek düşündüğüm beni ayıplamasınlardı. Bu cümlenin böyle bir sonuca beni götürebileceğini bilseydim asla böyle bir cümleyi içimden kurmazdım da.

Okudunuz mu?  Yatsı namazının sadece farzı kılınır mı

3-) Namazı kılarken içimden Tiyatro çeviriyoruz resmen diye geçirmiş olabilirim. Ancak bu kesin değil. Konunun üzerine aşırı düşünmekten hayalimdeki bir şeyi gerçek gibi kabullenmiş de olabilirim çünkü bu konu beni öylesine rahatsız etti ki aklımdan atamıyorum bir türlü. Yaptığım şeyi yaptığım esnada insanın içinden bu cümleyi geçirmesi onu dinden çıkarır mı? Çünkü bu cümle namaza karşı bir saygısızlık cümlesi gibi geldi bana. Ama öyle bir niyetim kesinlikle yoktu.

Okudunuz mu?  Kürtçe namaz duaları

Kaza namazlarımı da kılmaya niyetlendiğimden beri aşırı vesvese yaşıyorum. Kafir ölmekten ve Allah’tan çok korkuyorum. Uzun olduysa kusura bakmayın lütfen.


habibovic
Bu genellikle dini eğilimli topluluklar içinde bulunduğunda, İslam’ın akıl dini, barış dini olduğunu anlamayanlar tarafından tercih edilen bir savunma mekanizmasıdır. Dayak yememek için yaptıklarını söyleyen de vardır, bir tür kültürel antropoloji çalışması yaptığını düşünen de. Oysa insan Ateist bile olsa Satanist bile olsa sadece Müslümanlar arasında güvencededir. Yine de her şeyin doğrusunu O bilir.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre nafile namazı nasıl kılınır?

namazı kılıyomuş gibi yapmak, NAMAZ KILIYORMUŞ GİBİ YAPMAK, namaz kılıyormuş gibi yapmak

Bu kategoride yer alan Namaza üşenmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılıyormuş gibi yapmak günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.