Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Hadisler
Yönetici

En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir. [Tirmizi]

En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir. [Tirmizi]

r1dv4n06
Resulullah (S.a.v) şöyle buyurdu : (Sabır, üçtür: Musibete, tâata ve günah işlememeye sabır. Musibete sabredene, Allahü teâlâ üçyüz derece ikram eder. Her derece arası yerden göğe kadar mesafedir. Taate sabr edene altı yüz derece ihsan eder. Her derece arası, yerin dibinden Arşa kadardır. Günah işlememeye sabır edene dokuz yüz derece verir. Her derece arası yerin dibinden Arşın üstüne kadardır.) [Yusuf en-Nebhanî, el-Fethu’l-Kebir fî Dammi’z-Ziyâdâti ile’l-Câmii’s-Sağîr, 2, 190; İbn Ebi Dünya, es-Sabr ve’s-Sevâbu , Kafi, c. 2., Kitabu"1-îman ve 1-Kufr, İsmail Hakkı Bursevi, Ruhu’l-Beyan, II, 11,İbnü’l-Mulakkin, et-Tavdih, XXVIII]

Musibetlere sabır : Her kim başına gelen bir derde, felakete sabreder ve güzel bir tahammül ile onu geçiştirirse allah-u Teâlâ ona her biri arası yer ile gök arası kadar olan üç yüz derece verir .

Okudunuz mu?  İyiliği Emir Kötülükten Nehiy

İbadetlere sabır: Her kim Allah’a ibadet ve taatte sabır ve sebat gösterirse, ihmal ve tembelliğe düşmezse Allah onu altı yüz derece verir. Her derece arası ise yerin dibinden Arşa kadardır.

Günahlara sabır: Her kim bir günah işleme durumu ile karşılaştığında kendini tutar, nefse şeytana uymaz ve o kötülüğü işlemezse Allah ona cennette dokuz yüz derece verir ki Her derece arası yerin dibinden Arşın üstüne kadardır.

Okudunuz mu?  Cebrail (a.s.) 'ın yedi temennisi*

Cevap: En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir. [Tirmizi]

yasemin
Hem ahirette hem de dünyada rahatlık isteyen herkes sabır ve istikrara dikkat etmelidir…
NASIL Kİ ATEŞİ SÖNDÜRMEK İÇİN SUYA İHTİYAÇ VARSA,
SORUNU ÇÖZMEK İÇİNDE SABRA İHTİYAÇ VARDIR.


Cevap: En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir. [Tirmizi]

Kayıtsız Üye
"Hz. Emir (Ali) (as) buyurdu ki: "Rasulullah (sallllahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: "Sabır üç çeşittir: Musibete sabretmek, taatta sabretmek, masiyete sürüklenmemekte sabretmek. Musibete, musibet güzelliğe dönşünceye değin sabreden (yani güzel bir sabır ile musibetin şiddetini reddeden) kişiye Allah üç yüz derece yazar her bir dereceyle öbür derecenin arası, yerle göğün arası kadardır. Taatta sabreden kişiye de Allah altı yüz derece yazar ki her bir dereceyle öbür derecenin arası, yerin dibiyle arşın arası kadardır ve masiyete sürüklenmemekte sabreden kişiye de Allah dokuz yüz derece yazar ki her bir dereceyle öbür derecenin arası, yerin dibiyle arşın en üst noktası kadardır." Kafi, c. 2., Kitabu"1-îman ve"1-Kufr, Babu"s-Sabr, 133

Okudunuz mu?  Uykudan Uyanınca Burnun Temizlenmesile ilgili hadis

Sabret, Sabr

Bu kategoride yer alan Allah İçin Sevmeye Dair Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir. [Tirmizi] Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.