Anasayfa
22 Mayıs 2023, 20:30
sizden04
Abone

Peltek Harf

Peltek Harf

Crowley
Besmelede ki zel’ ve fatiha suresin de ki ellezi’ de ki harfi peltek harfi çıkarılmazsa anlam bozulr mu ???


Cevap: Peltek Harf

Darusselam
Bazı harfleri iyi çıkaramayanların veya ze- za, se ve peltek se gibi birbirine benzeyen harfleri karıştıranların kıldıkları namazları ve imamlığı caizdir. Ancak bu hataları yapmayanların imamlık yapması daha iyidir. (İbn Abidin, Reddü’l- Muhtar; Zuhayli, İslam Fıkhı)

Okudunuz mu?  Tebliğ nasıl yapılır?

Namazın kıraatinde bu şekildeki bir hatadan dolayı namaz bozulmaz. Ancak en güzelini öğrenip yerine getirmek daha iyidir.


Cevap: Peltek Harf

Crowley
Peltek harfleri normal durarak yapabiliyorum ama ayet içinde bir türlü olmuyor. O yüzden Fil ve ihlas surelerini okuyorum. Yani söylemek istediğim anlam değişiyor mu? Rüku da degişiyor ve namaz bozuluyor. Bu da bu yazılarla çelişiyor.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken etrafımda rüzgar gibi bişeyler geçiyor

Cevap: Peltek Harf

Crowley
Güncel…….


halilcan
bir hocaya teyit ettirene kadar rukuda belirtilen duayı okumamak daha iyi bence.


Crowley
Sorunu cevabını hala alamadım.. Anlam değişir mi???


peltek harfler, ze mi yoksa zel mi peltek, peltek

Bu kategoride yer alan Üstümüze sıçrayan ve kalıntı olabilcek damlalar... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peltek Harf Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.