Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
sizden04
Abone

Şeytanların,cinlerin çöle götürüp de attıkları insanlar..

Şeytanların,cinlerin çöle götürüp de attıkları insanlar..

Crowley
Böyle bir ayet varmış sure,ayet sayısını verir misiniz.

İnsanlar kayboluyor mu?


Cevap: Şeytanların,cinlerin çöle götürüp de attıkları insanlar..

yasemin
26-04-2013, 05:02

En’am 71. Ayet-i Kerimesi, Ruhu’l Furkan Tefsiri (Şeytanların kapıp çöle attığı ve şaşkınlığa uğrattığı kimseler için)

Meal-i Şerifi

(Habibim!) De ki: Allah bizi hidayet ettikten (dosdoğru yol olan İslama ulaştırdıktan) sonra, şeytanların saptırıp şaşkın olarak yere (çöle) düşürmek istedikleri, arkadaşlarının ise, Bize gel diyerek dosdoğru yola çağırdıkları kimse gibi ökçelerimizin üzerine (gerisin geri inkarcılığa ve şirke) mi döndürülelim ve Allah’ı bırakıp da bize fayda vermeyecek, zarar da edemeyecek şeylere (putlara) mı tapalım?

Okudunuz mu?  Yemeğe başladıktan sonra besmele çekilirmi?

De ki: Şüphesiz Allah’ın hidayeti dosdoğru yolun ta kendisidir ve biz alemlerin Rabbine teslim olmakla emrolunmuşuzdur.

Izahati :
allah-u Teala bu ayet-i celilede, ökçeleri üzere şirke geri döndürülen kimseleri teşbih ettiği bu kişiyi, üç vasıfla tanıtmıştır:

1- Şeytanların saptırıp da çöle düşürmek istedikleri kimse tabiridir. Bu fiilin neden iştikak ettiği (türediği) hususunda alimler üç farklı görüş belirtmişlerdir:

Okudunuz mu?  Gusül alırken kadının avret yerini görmek

a) Bu kelime, Yere yuvarlandı tabirinden alınmıştır ki bu, yüksek bir yerden, yerin içindeki derin ve alçak bir çukura düşmek demektir. İşte böylece allah-u Teala, hidayetten sonra şirke dönerek sapıtan kimsenin durumunu bu kişinin haline benzetmiştir ki;

Kim Allah’a şirk koşarsa sanki o, gökten düşüp (parçalanmış da) kendisini kuşlar kapmış yahut rüzgar onu uzak bir yere sürüklemiş (nesne) gibidir. (Hac Suresini’den) ayet-i celilesinde ifade edilen husus budur. Şüphesiz ki bu duruma düşen bir insanın yüksek bir zirveden karanlık ve derin bir çukura yuvarlanma anındaki hali, son derece ızdıraplı, zafiyet ve dehşet verici bir surette olur.

Okudunuz mu?  Mide ve bağırsak gazlarının çözümünü bilen varsa ne olur yardım etsin

b) Bu kelime, nefsin kötü arzusuna uyup, haktan sapmak anlamına gelen kelimeden müştak (türemiş) tir. Zira bu durumda olan herkes, çoğu kez son derece şaşkın bir halde bulunur.

c) Lugatta bilindiği üzere: Yeryüzünde yürüyüp gitti tabirinden alınma bir veznidir ki bu, sanki yer onun gezinmesini hırsla talep etmiş gibi bir anlam taşır.

Okudunuz mu?  Haram İş İçin Edilen Dua Kişiyi Dinden Çıkartır mı?

Buna göre mana: Azgın cinlerin, karabasanların ve şeytanların, ovalara, çöllere ve sahralara çekip götürdüğü kimse gibi demek olur ki bu durumda şirkten kurtulup sonra ökçeleri üzere gerisin geri tekrar şirke dönenin hali, evvelce dosdoğru cadde üzere bulunduktan sonra, şeytanların saptırıp çöllere sürüklediği kimsenin vahim durumuna benzetilmiştir.

Okudunuz mu?  Kötü İnsanları Öldürmek haksız yere mi adam öldürmeye giriyor?

Cevap: Şeytanların,cinlerin çöle götürüp de attıkları insanlar..

Crowley
Bugün bir arkadaşım bir yerden duymuş. İnanmıs geldi bana anlattı insanlar bu yüzden kayboluyo diye vs. Ben ayetbolduğunu bilmiyodum bana var dedi olur mu öyle sey dedim ayeti inkar etmedim ama cinlerin vs. insanları kkaçırıp kayboldurtması gibi seye dedim yani aklımda o vardı. Dinden çıkmış mıyımdır ? Öyle bir seyin kuran da yazacağına ihtimal vermediğim için söyledim. Ki bana cahillikten yanlış anlatıldi. ??

Okudunuz mu?  İşlediğimiz günah yüzünden Allaha karşı mahçup olmak

Cevap: Şeytanların,cinlerin çöle götürüp de attıkları insanlar..

Akif
teşekkürler kaynak paylaşımından dolayı. 🙂


yasemin
Yok kardeşim , herkesin aklına ilk o gelir ama mana farklı . Bunu kestirebilmemiz için ise ilmi bilgimiz olmasi lâzım. Neticesinde bilinmeyen bir şey ki karşındaki de bilmiyor asıl manayi . Neden dinden çıkasın? Vesveselere mahal verme. Ilmin yarısı soru sormaktir. Sor öğren kardeşim , bizde öğrenelim.

Okudunuz mu?  Oruçlu İken yatağa sürtünme sonucu meni gelmesi ?

Crowley
Allah Razı Olsun iç rahatladı.
Biraz kuranla hasr neşir olan biri zaten böyle bir şey yazdığına anlam veremez. Birde bana böyle şekilde anlatan kişi Hafız adayı.


Soğan kabuğu, cin insani Cole goturur

Bu kategoride yer alan Tv'de yada başka yerde birinilerinin öpüşmesini izlemek günah mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanların,cinlerin çöle götürüp de attıkları insanlar.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.