Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:53
missa7
Abone

Vesvese İman Zayıflığından mıdır?

Vesvese İman Zayıflığından mıdır?

Kayıtsız Üye
Allah ın ismini nezaman zikretsem yada dua ederken zikretsem baktığım şeyi haşa ALLAH saniyorum yani o seyim ALLAH olmadigini biliyorum ama öyle bir düşünce geliyor.Mesela camide dua ederken onumde ki adam ı,yada ALLAHIM senden baska ilah yoktur diyorum dedigim anda neye bakarsam ona dua ediyormus gibi oluyorum lütfen yardım edin arkadaşlar.Sirk en büyük gunahtir,eyer sirk kostuysam çok kotu bir sonum olur.

Okudunuz mu?  Çocukken yapılan günahlar sayılır mı

Cevap: Vesvese İman Zayıflığından mıdır?

yasemin
Tam aksine vesvese imanlı olana gelir , taki imanı zedeleyene kadar şeytan vesvese vermeye çalışır . Sizin yaşadığınızda vesvese durumu. Önem vermeyin , size ait olan düşünceler değil , sizin kendi fikriniz olsa , şirk koşmaktan korktuğunuzu beyan etmişsiniz , bu düşüncede asla olmazdınız . Bu durumda daha çok zikir çekin ; Felak , Nas , Ayetel Kürsi dualarını daha sık ve fazla okuyup , ilmi bilginizi de arttırırsanız zamanla geçecektir. Vesveseyi bilgiye çevirirseniz , hem öğrenir hemde gardınızı kuşanmış olursunuz , korkarsanız büyütürseniz vehimlerle başbaşa kalırsınız durum işin içinden çıkılmaz hale gelir. O yüzden Allahla irtibatı kesmeyip , öncelikle Allah a sığının


Cevap: Vesvese İman Zayıflığından mıdır?

Kayıtsız Üye
Sabah uyandim Allah inancim kaybolmustu napsam gecer ama ben yinede yolumdan sasmam Allah yolundayim

Okudunuz mu?  Kabir ziyaretinde nasıl selam verilir?

vesvese iman zayıflığı

Bu kategoride yer alan Allah her bir insana melek veya insan olma şansını mı sundu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese İman Zayıflığından mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.