Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
sizden9
Abone

Farz ile alakası olmayan tesettüre giren ile çok açık giyinmeyen kız?

Farz ile alakası olmayan tesettüre giren ile çok açık giyinmeyen kız?

Merve1992
Bir hadis de cennet kokusunu alamayacak giyinmiş çıplaklar diyor peygamber imiz öte yandan başı açık olupta edepli giyinen çok kız var bunlar da mı aynı olacak şimdi ?


Cevap: Farz ile alakası olmayan tesettüre giren ile çok açık giyinmeyen kız?

erkocdemir
Selamın aleyküm.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Namazı ve Duası

Bu hadisi şerifin, giyinmekten ve tesettürden men edip güzel ahlakı önplana çıkarıyor olduğunu düşünmek yerine;
ikisinin(edep ve tesettür) bir arada bulunması gerekiyor olduğunu anlamamız gerekmez mi ?


Cevap: Farz ile alakası olmayan tesettüre giren ile çok açık giyinmeyen kız?

Merve1992
günahkâr lik bakımından diyorum farz yerine tarz olmaktan sa baş açık olsada diğer türlü edepli giyinen biri olmak daha mı günahkâr lık oluyor kimseyi aşağıya mıyorum asla aradaki farkı soruyorum

Okudunuz mu?  Yere bulaşan meni namaza manimidir

Cevap: Farz ile alakası olmayan tesettüre giren ile çok açık giyinmeyen kız?

Kayıtsız Üye
İkiside günah hanımefendi.Sizde hadisi görüp öğrenmişsiniz.Hangisi Allah’ın gazabını daha çok çeker onu bilemem.Sorduğunuz sorudan sanki matematik bir ölçüm istemişsiniz gibi.İşte başı açık olmak 9 günah,giyinmiş çıplak olmak 10 günah gibi bişey dememizi beklemeyiniz.Ölüp öbür dünyada dirildiğinizde cevabınızı alırsınız diye düşünüyorum.Bide iki konuda soru 2 farklı soru sormuşsunuz.Nasıl bir ruh naliniz var anlayamadım

Okudunuz mu?  Gusülde unutmak

fel06
Eğer bizden matematiksel bir tespit istiyorsanız (İşte başı açık olmak 9 günah,giyinmiş çıplak olmak 10 günah) bunu söyleyemem.Bunu öldükten sonra görebilirsiniz.Fakat kategorize edebilirsiniz.Giyinmiş çıplak olmak,açık olmak,çok fazla açık olmak(dekolte) vesaire.Bu gittikçe gider.Sonuç olarak hepsi azabı hakeden işler.Birde 2 farklı konuda iki farklı soru sormuşsunuz.Ruh halinizi anlayamadım.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammedin (sav) şefaati nasıl olacak

erkocdemir
İlk olarak söylemek istiyorumki tesettürlü bir bayanın bunu ne niyetle yapıyor olduğunu değerlendirecek olan mercii; nefsini ıslah edememiş olan bizler değilizdir, verdiği emirlerin uygulanmasıyla alakalı hesabı yine o emrin sahibi olan mercii sorar.

İkinci olarak İslam büyükleri kalp temizliğinin dinin emirlerine riayet etmeye götürüyor olduğuyla alakalı islamî literatüre birçok teferruat kaydetmişlerdir.Bu teferruatlardan sonra dinimizin emirlerine riayet bulunmayan bir yaşantıda "kalp temizliği" iddiasında bulunmanın nefsani bir kanaat olduğu varsayılır.

Üçüncü olarak tesettür farziyyetini yerine getiren hanımların da bunun gerekliliklerini yerine getirmesini ve ahlakî kalıplarına bürünmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Muska yazmak büyük günahsa?

İslam’da farzların farz olma nedenleri arasında birçok neden ve hikmetler mevcuttur.Konuyla alakalı bir örnek vermek istiyorum.Tesettür farziyyetini de bu boyutta ele alırsak içerisindeki nedenlerden birtanesi de, bayanların kendi cinslerinden olmayan erkeklerin şehvetlerini üzerlerine çekmemesi de söz konusudur.

Bu cihetle kalp temizliği meselesine de aydınlık getirmiş olmamız münasebeti ve islami emirlerin nefsani kıyaslamalarımızdan daha üstün olduğunu da baz alarak helal dairesi içerisinde olmanın elbette ki daha üstün olduğu açıktır.

Okudunuz mu?  Kendini zincire vurmak

Eğer kalbimiz temiz ise; yapmamız gereken vicdanen sahte bir rahatlama yaşayacağımız fetvalar aramak yerine hakkaniyetli olup takva yolunu seçerek hakiki gönül huzuruna kavuşmayı tavsiye ediyorum.

Selam ve Dua ile..

Bu kategoride yer alan Elbise varken eş ile sevişmek gusül abdesti almamız gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Farz ile alakası olmayan tesettüre giren ile çok açık giyinmeyen kız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.