Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Ne yapacağını bilememek / Büyük kararsızlıkta kalmak

Ne yapacağını bilememek / Büyük kararsızlıkta kalmak

Pisman
Selamın aleyküm,

Sayın forum sakinleri, sizlerden Allah rızası için akıl fikir yardım istiyorum.

Bundan 3,5 yıl önce internetten bir kızla tanıştım, üniversite 2. sınıfta okuyan biriydi. Çok fevri davranarak tanışmamızdan 2 hafta sonra yaşadığı şehire giderek yüz yüze görüştüm ve ikimizde birbirimize ilk andan itibaren çok ısındık. Farklı illerde ve çok uzak olmamıza rağmen hemen her ay veya 2 ayda bir yanına giderek görüşüyordum. Telefon yazışmalarımız o kadar yoğundu ki her an birbirimize ne yaptığımızı söylüyorduk, çok da seviyorduk birbirimizi buna eminim. Aradan 2 yıl geçtikten sonra ailesinin haberi oldu ve sıcak bakmadılar. O öğretmen olacaktı ve ben lise mezunuydum. İşim gücüm yerinde maaşımda çok iyiydi ama yine de kurtarmıyordu. Ailesi böyle ciddi ciddi karşı çıkınca ayrılma kararı aldık ve 3 gün bile sürmeden yine devam edelim bir gün razı olurlar dedik ve sanırım en büyük hataları bundan sonra yaptık. Bugün büyük pişmanlık duyduğum, aklıma geldiğinde çok utandığım cinsel yakınlaşmalarımız oldu. Epey ileri gittik 🙁 Allah affeder inş. Binlerce kez töbeler olsun. Son bir yılımızın sonunda mezun olarak öğretmen oldu. Ailesine ne dese olmuyordu ve ben bu halini görerek, bu kadar yıpranmasına razı olamadım ve yanlış bir kararla ayrılmak istediğimi söyleyerek ilişkiyi bitirdim. Yıkılmıştı bu davranışım karşısında. Bunun üzerine hatamı bir hafta sonra anlayıp ben ne yapıyorum dedim ve geri arayarak çok özürler diledim ama beni kabul etmedi. Bundan sonra da benim dramım başlıyordu. 3. sınıfta stajyerlik yaptığı okulda bir öğretim görevlisi kendisine çay içme davetinde bulunmuştu ve bunu bana anlatmıştı, çok kızdığım hatırlıyorum.. Biz ayrıldıktan bir hafta geçmeden onunla görüşmeye başlamış ve bana bunu anlatmıştı. Ciddi olarak görüşüyorum beni istemeye geldiler diyerek kendinden uzaklaştırmaya çalışıyordu beni. Görüştüğü doğruydu ama onu istemeye gelmemişlerdi bunu daha sonradan açıklayacaktı. Günlerce yalvardım yolundan çeviremedim.. Bana hep eksi yanlarımı anlattı ve beni ulaşabileceğim her yerden engelledi. Artık ona ulaşamıyordum. Durumum çok kötüydü kendime yediremiyordum nasıl bu kadar erken böyle bir karar almış, o adamı unutamamış diyordum. Baktım olacak gibi değil kardeşine ve bir arkadaşına ulaşarak son bir kez benimle konuşmasını istedim. Beni sevmediğinden kafasından sildiğinden emin olmak, son bir kez 10 dk bile olsun karşımda oturmasını gözlerime bakarak istemediğini söylemesini istedim, kabul etmedi. Hakkım varsa bir söz ver bana diyerek, biz çok günah işledik başkasıyla bunları yaşamamalısın ve bana yemin etmelisin diye söyledim, yemin ettirdim. 3 ay hiç ses çıkmadı. Tamamen ayrılmıştık artık o benim değildi. Ailem o esnada kızın telefonunu bulmuş teyzem telefonda çok uzun zamandır görüştüğümüzü söylemiş ve bunun aileler arasında çözülebileceğini anlatmış benden habersiz fakat fayda etmemiş.

Okudunuz mu?  Gusul öncesi 40 adım yürümeden sonra gelen akıntı

Peki o üç ayda neler olmuş;
Kendisinin söylediğine göre, yeni görüşmeye başladığı adamla aynı benimle yıllarca görüşmüş gibi evlilik hayali kurmuş, adamda aynı şekilde karşılık vermiş. Bir zaman sonra adam kendisine özel müstehcen fotoğraflarını yollamasını istemiş kızdan. Kızda elinde tutmak için internet üzerinden dedikerini yollamış. Tamamen kızın anlattığı gibi anlatıyorum. Fakat adam çok da ilgisizmiş, 3 gün hiç yazmasa yazmıyormuş. Tabi kızın beklediği tepkiler bunlar değil çünkü benden anormal ilgi görmüş yıllarca. Aradığını bulamayınca KPSS’ ye hazırlanmak için gittiği kurstan bir hocası kıza bakışlarıyla yakınlık gösteriyor. Kurs bitiyor ama kız eski hocasını ziyarete kursa gidiyor. Ne kadar görüştüklerini bilmiyorum ama buluşmaya karar veriyorlar. Bu esnada diğer ilgisiz adama da beni bu akşam arama kafamı dinlemek istiyorum diyor. Akşam oluyor ve kız eski kurs hocasıyla buluşmak için evden çıkıyor (bu satırları yazarken kalbim çok sık atıyor, elim ayağım titriyor). Buluşmaya gittiği esnada Allah cc’ den bir mesaj ve kızı yolundan çevirmek niteliğinde yukarıda anlattığım gibi teyzem arıyor. 1 saate yakın konuşma oluyor ve telefon kapanıyor. Ne yazık ki kız ne ikna oluyor ne de günaha girmekten kendini alı koyuyor. Eski kurs hocasının arabasına biniyor ve anlattığına göre arabada yakınlaşıyorlar. Sonra adama bu yetmiyor ve daha fazlasını istiyor, kız kabul etmiyor sonrasında tehdit ediliyor elimde görüntülerin var diye. Büyük panik yaşayarak ilgisiz olan sevgilisine ne yapacağını soruyor. Adam akıl veriyor, kurs hocasını def ediyorlar, istediğini alamayınca bir daha da kurs hocası aramıyor sormuyor. İlgisiz sevgili durumun bir hata olduğunu bunu görmemezlikten gelebileceğini, insanların hata yapabileceğini söylüyor. Ama ağzı yanan kız beni mumla arıyor ama artık nasıl dönsün…

Okudunuz mu?  Selam verirken "Esselamun aleyküm ve rahmetullah demek"

Beni gizliden gizliye takip eden kızın durumunu ilgisiz sevgili fark ediyor, onu unutamamışsın sen diyor ve sorunlar çıkıyor. Kız da verdiği onca umuda rağmen seninle yapamam diyor ve görüşmek istemediğini söylüyor.

Biz ayrıldıktan sonra 3 ayda yaşandı bunlar ve bir akşam üstü beni aradı ağlayarak. Ona onu istemediğimi söyledim kapattım. Bir hafta sonra tekrar aradı, kendime olanları yediremiyordum, bir başkasını o kadar çabuk hayatına alıp günler gecelerce göz yaşı dökmeme rağmen beni gözden çıkardığını ve başkasını seçtiği için bir türlü kinim öfkem dinmiyordu. Fakat o bir yandan da ne kadar üzgün olduğunu, ailesinin çıkardığını zorluğu düşünerek bizim evlenemeyeceğimizi düşünerek başkasını hayatına soktuğunu, bu sayede beni çabuk unutabileceğine inandığını söylüyordu. Sonra vicdan yapmaya başladım, acaba ben mi sebep oldum böyle yanlış seçimler yapmasına dedim. Biraz mesafeli durarak konuşmaya başlamıştık ama kesinlikle hissettiklerim çok kötüydü. Sonra kızı sıkıştırmaya başladım. Sözlerini tuttun mu dedim, hayır diyerek ona resimler gönderdiğini anlattı. Fazlası vardı sanki ve içim sürekli içimi yiyordu. Beni tercih etmeyerek gittiği adama bir akşam üzeri yazdım ve adam KPSS kursundaki vakayı anlattı. O esnada kızda bana bunları anlatmaması için adama yalvarıyordu. O adama da boş umutlar verilmişti, o da kurbandı ve kini büyüktü o yüzden ne varsa anlattı. Artık duyduklarımdan sonra ölmek istiyordum. Bunları öğreneli 6 aydan fazla oldu ama göğsümdeki o ağırlık, boğazımdaki o düğüm hala çözülmedi. Telefonda bağırarak ağlıyordum nasıl bunları yapabildiğini haykırıyordum.. Nasıl yapabilmişti… Beni bıraktığında gözlerim yaşlıydı, o nasıl olur da beni bırakır diye düşünürken kendini bu hallere sokabilmişti. Hiç aynı ruh hallerine sahip değilmişiz diye kendisine sürekli bağırıyor ağlıyor ve hakaretler ediyordum. Bu halim ve olanlar karşısında o da ölmek istediğini, insanlara güvendiğini, bu zayıflığından sürekli birilerinin yararlanmak istediğini anlatıyordu. İçimdeki kin bir an olsun dinmedi ama durumu çok kötüydü ve bunun böyle olmayacağını düşünerek bir karar aldım. Ona tövbeler etmesini, namazlarını aksatmadan ibadete yönelmesini teşvik etmeye başladım. Bunu sağlayıp öyle ayrılacaktım. Namazlarını aksattığını biliyorum, çok tepki gösteriyorum ve ihtiyacın yokmuş o zaman deyip aksatmamasını sağlamaya calışıyorum. Derken 10 kere bu olanların hepsi için kendisini affettiğimi ama onunla artık yapamayacağımı anlattım. Beni bırakma yaptığım tüm hatalarım için pişmanım, ben böyle olsun istememiştim, ne olur beni yalnız bırakma nefes alamıyorum diyor. Durumumuz çok kötü. Allah yardımcımız olur inşAllah. Ömür boyu unutamayacağım kadar derin izler oluştu ve eğer onunla olmaya devam edersem hiç mutlu olamayacakmışım gibi geliyor. Aynı zamanda onu böyle bana yalvarırken bırakmak doğru mu, vicdansızlık mı yapıyorum diye düşünüyorum. Allah rızası için bana fikir verin. Bu yaşananlar çok ağır şeyler, birlikte olsak bu zorlukları atlatmak ve mutlu olmak mümkün mü ? Yoksa gözünün yaşına bakmadan onu bırakmak mı doğru ?

Okudunuz mu?  Yüz maskesi orucu bozar mı

doganozguc
özetleyerek yazsaydın daha iyi olurdu 🙂

Umut Verip güven aşılayıpta
yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını
iki dünyadada veremezsin..

Hz. Muhammed (s.a.v.)

eğer ümit verip güven aşılamadıysan sorun teşkil etmez mutsuz olacağını düşünüyosan bırak tabiki senin kararın sonuçta iyi düşünmen lazım en doğru hangisiyse onu yap ilerde başın ağrımasın keşke yapmasaydım veya yapsaydım diye dert yanma. Allah yar ve yardımcımız olsun

Okudunuz mu?  Uhudda mübareze yapanlar kimdi?

Umut Verip güven aşılayıpta
yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını
iki dünyadada veremezsin..

Hz. Muhammed (s.a.v.)


Cevap: Ne yapacağını bilememek / Büyük kararsızlıkta kalmak

@hmet
TAM BİR ROMAN 🙂

Haramlara, günahlara dalmanın sonucu hep bu gibi durumların yaşanmasına sebep oluyor
Sana kalmış, dilersen birlikte ol ama güvensizlik olacaksa hiç yanaşma derim.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde teheccüd namazının hükmü nedir? Ne zaman kılınır?

< Umut Verip güven aşılayıpta
yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını
iki dünyadada veremezsin..

Hz. Muhammed (s.a.v.) >
Bu hadis ise kaynağı nedir?
sanırım mevlanaya atfedilmiş bir sözdür


Cevap: Ne yapacağını bilememek / Büyük kararsızlıkta kalmak

Pisman
Tabiki zamanında ileriye dönük planlar yaptık. Umut verdik birbirimize karşı, ayrıntıları ile anlattım ki daha doğru fikir verebilin diye.

Okudunuz mu?  Hayvanlı Kolye İle Namaz Kılmak

Ben onu bıraktım fakat çok pişman olarak 1 hafta sonra geri döndüm, kabul edilmedim. Mutlaka olanlarda benim payım var, yalnız bu kadarı olsun kim ister.

Doğrusunu bulmaya çalışıyorum, ne yapmalıyım. Onunla devam etmemek büyük zulüm mü olur ?


Xcasyx
Evlenirsen hayat boyu mutlu olamazsın.. Evlenmessen kızın gunahina ilk sen girmissin, sen dunyani da ahiretinide mahvetmisin arkadaş..


Pisman
Arkadaşım.. Dünyanı da ahiretini de mahvetmişsin demek ne demek ? Ahiretimi kurtarmam mümkün değil mi ? Allah katında affedilmesi imkansız bir günah mı? Zina en büyük Günahlardan biri evet, yalnız Tövbe istiğfara yönlendirmek ve iyiye işaret etmek yerine mahvetmişsin kelimesini kullanmak doğru mu ? Ne kadar pişman Olduğum ortada, Allah cc affeder inşAllah.

Okudunuz mu?  Ayrı yaşayan eşlerin imam nikahı düşer mi

Bana fikir verecek birileri lazım, pişman Olduğumu satırlarca anlattıktan sonra mahvolmuşsun bitmişsin gibi lafları lütfen kendine sakla.

Saygılar.


cubbesizim
Dostum sana yardımcı olmak isterim.


Pisman
Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz, yol gösterilsin istiyorum.


Kayıtsız Üye
kardesim bagislamak en dogrusu ve bircok insan hata yapar günah isler bence bagisla affet ve bir hayat kurmaya bak birde söyle düsünmelisin kurdugunuz hayatta öyle muhtesem seyler olusabilirki o aci günleri unutturur. lütfen intikam durumu yapmayin Allah için affet ve Allah rizasi için evlen


Kayıtsız Üye
(Bu benim görüşüm fetva vermis olmayayım)

Ah şu kadınların gururu
Sen onu bir kere bırakmayı göze aldın ve o bunu hep yapacakmışsın gibi düşündü ve seni kabul etmedi
gitti başkasının oldu
Aradığını bulamayınca geri geldi
Pardon da sen eskici dükkanı mısın
Onunla birlikte olsan evlensen aynı yastıga baş koyduğundan yaptıkları aklına gelir ve sen huzursuz olursun
Huzursuz bir insan geçim saglayamaz öfkene yenilip yaptıklarını yüzüne vurursun buda şiddetli gecimsizlige yol açar
Pişman olursun sonra yaptıkların için vicdan yaparsın buda yine seni üzer
sende ona karşı bir aşk bir sevgi kalmamış zaten tamamı ile vicdan yapmışsın
Bu durumda mutlu olamazsın
Kafandaki acaba ile de yasayamazsın önce kendine bunu sor
BİR ÖMÜR ACABA İLE YAŞAYABİLİR MİYİM
biraz bayağı gec oldu cvp inşAllah mutlusundur kardeşim Rabbim yar ve yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Vücuda sıçrayan idrar gusle mani midir?

Kayıtsız Üye
Meraba kardeş bukadar kendine çevirme olayları sen bir kulsun senin yapabileceğin hiçbirşey yok senin merhametinden daha büyük Allahın merhameti var bırak haram sevdanı..


Kayıtsız Üye
Kardeşim üzülme, bu senin geçirdiğin bir imtihan olmuş. Allahın rahmetinden ve merhametinden asla hiçbir zaman ümit kesilmez. Sen Allahın ipine sımsıkı tutun. Nefes aldığımız sürece hiçbir şey bitmemiştir. Unutma ki hatalar ve günahları insanlar yapar bitkiler ya da hayvanlar değil önemli olan hatanin farkına varmak, pişman olmak ve ne olursa olsun o hatayı birdaha asla yapmamak büyuk üstad Bediüzzaman boşuna dememiş haram sevdalarda elem ve acı var zehirli bal hükmündedir diye. Yaşadığınız şeye çok üzüldüm Rabbim tövbeni kabul etsin ve seni bizi ve bütün insanları hak yoldan ayırmasın. Ne hatalar ne günahlar işleyen insanlar var Rabbim onları affetmişse onları affediyorsa seni neden affetmesin? Hem ondan başka medet bulacağımız bir kapi mı var, ondan başka sığınacağımız biri mi var? Birdaha asla böyle zor şeyler yaşamaman dileğiyle Allah yar ve yardımcın olsun 🙂

Okudunuz mu?  Allahu teala niçin ibadet etmemizi istiyor?

vel Fecr
kız seninleykende zina etmişsin. başkasıyla yapınca zoruna gitmiş. kızı sen bırakmışsın. kız birçok haram işlemiş. bunca haram içinde hiçbirşey olmamış gibi zemin hazırlamadan namaza yöneltmişsin vs vs.

çok büyük günahlar işlemişsiniz, Tevvab olan Allah Subhane ve teala senide affedecek olan o.
bundan sonra ne yapılırı senin meselen. eğer yüreğin büyükse kızı nikahına alırsın geçinmeye çalışırsın. ona baktığında geçmişini görmen seni rahatsız etmeyecek seviyedeyse evlenebilirsin.

ama evlenipte bunları hazmedemeyeceksen o evlilik sana zulüm olur bunuda bil. evlendikten sonra yapamıycam galiba diyip iyice hayatını zora sokma.

bir başka senaryo kız başkası ile evlenirse aklın gene onda kalacak, her gece yatağında onu düşüneceksin vs vs.

en kısa zamanda hayatını islama sok ve ona göre hareket et. yoksa böyle savrulur gidersin.


kastamonu37
Kardeşim sana bu konu hakkında detaylı bir bilgi vereyim kendimden örnekler ile..

Yaşım 19du 16 yaşında bir kız ile sevgili oldum sonra bu kız evde buluşmak istedi başbaşa kalınca olanlar oldu sonra bu kız ben üniversiteye gidince çok yakışıklı olduğum için onu bırakacağımı ilgisiz ve havalı olduğumu düşünmüş okuduğu lisenin bodrum katına kullanılmayan bir odaya eski erkek arkadaşı konuşmak için çağırmış buda gitmiş orda zorlamış olanlar olmuş kendimi çaresiz hissettim vs demişti bana ve çok zor zamanlar yaşadım bazen soğudum bazen sevdim o hep ağladı ağladı acindirdi böyle böyle 6-7 sene geçti ömrümden ve sonucunda gördüm ki o aslında hep bana zarar verdi .
Sana tavsiyem ilişki yasadıysa sonu ve gidişatı iyi olmuyor Allah yardımcın olsun ama kendini yıpratmamaya çalış şunu da unutma ama bir kız çok namuslu da olsa evlendikten sonra da aldatıp başkası ile yatabilir veya ayrılırsın ondan bu sefer karşına önceden birileriyle ilişkiye girmiş kızar çıkabilir vs mutlaka bildiğin iyi bir kız bul tanıdık bildik biri olsun evleneceğin kız

Okudunuz mu?  İşaret parmağını kaldırmak?

umut verip yarı yolda bırakmak hadis, yarı yolda bırakmak ile ilgili hadisler, umut verip yarı yolda bırakmak

Bu kategoride yer alan Bir insanın zaafını veya kötü bir özelliğini arkasından konuşmak günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ne yapacağını bilememek / Büyük kararsızlıkta kalmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.