Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Tekrar yapacağını bile bile tövbe etmek?

Tekrar yapacağını bile bile tövbe etmek?

numan3434
Esselamu Aleyküm.Kişi tövbe edecek fakat tekrar bozulacağını bile bile tövbe ederse bu tür tövbe geçerli olur mu?


Yorum: Tekrar yapacağını bile bile tövbe etmek?

sevdiyar
Aleykümüsselam. Sanırım tevbenin anlamını bilmiyorsun. Tevbe etmek bir günaha geri dönememek üzere af dilemek pişman olmaktır. Tekrar yapmaya niyetli olanın Allah’ım tevbe ettim demesi kendini kandırmaktan başka bir şey değildir. Allah insanın niyetini bilendir.

Okudunuz mu?  Sakalı kökten zaruretsiz kazımak haram mıdır?

Yorum: Tekrar yapacağını bile bile tövbe etmek?

cpuslayer
Sen genede tevbeni et kardeşim.(Bir daha geri dönmemek niyeti ile et.) Gene aynı günahı işleyeceğin kesin değildir hiç bir zaman. Ettiğin tevbe öyle bir kabul görür ki. bir bakarsın daha o yola dönmeyi Allah nasip etmez.Allah tevbe edenleri sever.
Buda şeytanın tuzağıdır. ”Nasıl olsa gene yapacaksın tevbe etme.” diyerek insanı kandırmaya çalışır….
"İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz." [Tirmizî, Daavât 119, (3554); Ebû Dâvud, Salât 361, (1514).] "Ey kendilerinin aleyhinde (günahta) haddi aşanlar! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin… Çünkü Allah, bütün günahları affeder." (Zümer, 39/53)

Bu kategoride yer alan Bir günahı terk ettiğini söylemek başka bir günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tekrar yapacağını bile bile tövbe etmek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.