Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:30
sizden95
Abone

Taharet yapamıyorum onun yerine ıslak peçete olur mu ?

Taharet yapamıyorum onun yerine ıslak peçete olur mu ?

deneme3434
Ben taharet yapamiyorum suyla elimi suremiyorum icim almiyo yani yapamadim hiç onun yerine peceteyi islatiyorum muslukta siliyorum sonra peceteyle kuruluyorum tekrar temizlenincege kadar boyle yapiyorum uygun olurmu acaba ?


Yorum: Taharet yapamiyorum onun yerine islak pecete olurmu ?

HamzaAdam
Kirlenen yerini el yardımıyla ve suyla yıkayacaksın eğer suyla yıkamak cildine zarar vermiyorsa, herhalde böyle bir rahatsızlığın yok ama vesvesen var yıkarsam temizlenmiyecek diye değil mi, ben öyle anladım. Senin cildin bir eşya değilki onu silerek temizleyesin, bu şekilde temizlik doğru değildir, aşırıya kaçmadan elinden ne geliyorsa onu yapacaksın. Temizlenmediğini nereden biliyorsun?

Okudunuz mu?  Baş ağrısı göz ağrısı halsizlik yorgunluk var

Yıkadıktan sonra kurulandığında bezin üzerinde hafif renk kalması senin iyi taharetlenemediğin anlamına gelmez, sen bir meyve yerken üzerine sıçrasa sonradan orayı yıkasan ama rengi çıkmasa orası temiz değildir diyebilir misin? O madde boyar maddedir, yani gıdalardaki boya, büyük abdestten sonra kurulandığındada aynı. Yani kazuratta pigmentler, renk vericiler vardır. Şüphe etmene gerek yok, elinden gelenden başka yapabileceğin bir şey var mı? Yok, o zaman yapabildiğin kadar devam et yola.

Okudunuz mu?  Necvâ sadakasının hükmü bugün de devam ediyor mu?

Taharetlenirken damlayan suların geri tuvalete düşüp tekrar üzerine sıçramasındada bir şey yoktur. O sıçrayanların kirli mi temiz mi olduğuna vakıf olamazsın, seni aşar. Zaten temiz su taharet anında bir yandan da kirli suyun üzerine akıp onu götürmektedir. O suyun bana ma-i müstamel olduğu olduğu öğretildi. Yani temiz yani sıçrasada önemi yok. Üzerine durma.

Okudunuz mu?  Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ''Hakkımı helal etmiyorum'' demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ?

Cevap: Taharet yapamiyorum onun yerine islak pecete olurmu ?

deneme3434
Ben yikarken elimi oraya suremiyorum yani icim almiyor yapamiyorum bu yuzden oyle siliyorum


Cevap: Taharet yapamiyorum onun yerine islak pecete olurmu ?

HamzaAdam
Miden mi bulanıyor? İçim almıyor ne demek? Yani pisliğe mi dokunamıyorsun?

Okudunuz mu?  Aileye bakmakla yükümlü müyüz? hangi Aile fertlerine bakmak zorundayız?

deneme3434
Evet yani pislige dokunamiyorum elimi suremiyorum temizlemek için yoksa suyla tabi daha kolay ama ben peceteyi islayipta ugrasiom dokunamadigim için.


HamzaAdam
Bazısı da hamura dokunamaz. Cıvık cıvık elleyemezler. Bu tamamen psikolojik bir şey. Bunu aşmaya çalış. Neden dokunamadığını ve ondan niye kaçtığını anla, kendine bunu sor. İnsan böyle işte, dıştan göründüğü gibi sadece güzel olsa, ağzından salya burnundan sümük. Abi evde kedilerimiz var, hayvan tuvalete gittikten sonra ağzıyla diliyle arkasındaki pislikleri temizliyor. anne kedi yavrularının pisliğini ağzıyla kendi ağzına çekiyor, çünki yavru bu kasları gelişemediğinden kendi kendine yapamıyor. Allah’a şükür, taharet için dil değil de el kullanıyoruz.

Okudunuz mu?  Allah bazı durumlarda kulunun özgür iradesine karışabilir mi

Dokunamam deme neden dokunamıyorum de? Neden de? Neden, Sürekli bunu kendine sor. Bunu aş.


deneme3434
Allah Razi Olsun kardesim asmaya calisicam asana kadarda boyle idare edicem artik.


Crowley
Banyoya gir son çare. Su tutman yeterli (kynk:Dinimizislam) çıkınca peçeteyle halledersin.


Kayıtsız Üye
Bendede tahretlenirken tiksinme var eğer kendi evimdeysem her tuvaletten sonra banyoya girip sampuanla yikiyorum bence oyle deneyin

Okudunuz mu?  Karanlıkta bir şeyler görüyorum

Kayıtsız Üye
arkadaşlar önce peçeteyle kaba necaseti alın sora suyla yıkayın sonrada peçeteyle kurulayın ellerinizi de çıktıktan sora sabunla yıkamanız yeterli olacaktır dinde zorluk yoktur


Kayıtsız Üye
Alafranga tuvalette su ile temizlemek zor oluyor, o yüzden yalnızca peçete ile silinmelik


Kayıtsız Üye
Islak mendil yardımıyla da yapılabilir

Okudunuz mu?  Dini Konuları Çok Takıyorum

@Mr.Robot477
Kardeş ilk başta peçeteyle kaba olan yeri al ondan sonra elinle temizle bu daha rahattır.


peçete ile taharet olurmu, peçete ile taharet olur mu, ıslak mendille taharet olur mu

Bu kategoride yer alan Kader mi? alın yazısı mi? yoksa kısmet mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Taharet yapamıyorum onun yerine ıslak peçete olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.