Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:27
Sizden
Yönetici

Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ”Hakkımı helal etmiyorum” demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ?

Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ”Hakkımı helal etmiyorum” demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ?

yaso-123
Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ”Hakkımı helal etmiyorum” demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ? Yani hakkına girmek için hakkımı helal etmiyorum demesi gerekir mi ?


Yanıt: Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ”Hakkımı helal etmiyorum” demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ?

YaZaROW
Bende bu sorunun şöylesini merak ediyorum. Bir kişiye hakkını helal et demedik. Fakat o haram da etmedi. Bunun hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Farzları Alınsa Yetermi ?

Ve bir kişiye hakkını helal ettirdik. Ondan sonra bize sinirlendi ve hakkım haram olsun dedi. Bunun hükmü nedir?

Allah razı olsun cevaplar için.


Yanıt: Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ”Hakkımı helal etmiyorum” demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ?

yaso-123
< Bende bu sorunun şöylesini merak ediyorum Bir kişiye hakkını helal et demedik Fakat o haram da etmediBunun hükmü nedir? >
Benim sorumda bu şekilde kardeşim yani hakkımı helal etmiyorum demesi gerekir mi acaba yada böyle demesse kul hakkına girmeyip sadece günaha mı girmiş oluruz? 🙂

Okudunuz mu?  Peygamberimiz hangi mezheptendir

< Ve bir kişiye hakkını helal ettirdik Ondan sonra bize sinirlendi ve hakkım haram olsun dedi Bunun hükmü nedir? >
Sual: Bir kimse hakkını bana helal etti. Aradan bir müddet geçtikten sonra, sana hakkımı helal etmiyorum dedi. Hangisi geçerlidir?
CEVAP
İkisi de geçerlidir. Helal ettim demekle o zamana kadar olan haklarını helal etmiş olur. Helal etmiyorum dedikten sonra da, helal ettiği günden itibaren olan haklarını helal etmemiş olur. Eski kararından vazgeçemez.

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor

Yanıt: Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ”Hakkımı helal etmiyorum” demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ?

YaZaROW
Dinimizislamın fetvalarında içime bir şüphe düşüyor. Saadeti Ebediyye kitabını yücelttikleri için ve o kitapta da uydurma hadis bulunduğundan ve peygamberimiz hakkında yalan söz isnad etmenin çok günah olduğunu bildiğimden o kaynaklara güvenim azaldı kardeşim.

Okudunuz mu?  İçimdeki küfür düşünceleri yüzünden imanımdan şüphe etmeye başladım

Ve ekleme olarak söyleyeyim ki konunun altında soru sorduğum için özür dilerim. Kusuruma bakma fakat senin sorunu görünce aklıma geldi. Suistimal ettiysem affet mesajı değiştirebilirim.


yaso-123
< Dinimizislamcom’un fetvalarında içime bir şüphe düşüyor Saadeti Ebediyye kitabını yücelttikleri için ve o kitapta da uydurma hadis bulunduğundan ve peygamberimiz hakkında yalan söz isnad etmenin çok günah olduğunu bildiğimden o kaynaklara güvenim azaldı kardeşim

Okudunuz mu?  Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı

Ve ekleme olarak söyleyeyim ki konunun altında soru sorduğum için özür dilerim Kusuruma bakma fakat senin sorunu görünce aklıma geldi Suistimal ettiysem affet mesajı değiştirebilirim >
Anladım bende o zaman bu siteye girmem herkes güvenilir değil diyor …
Yok kardeşim hiç sorun değil 🙂

Okudunuz mu?  Kaşlarımın Ortası Gerçekten Dışarıdan Rahatsız Edici.. Erkeklerde Kaş Ortası Almak Günahmıdır ?

MelihEyüp
kardeşim Saadeti Ebediyye kitabı iyi değilmi(hakikatkitabevi yayıncılıktan mı bahsettin)eğer öyleyse bende bileyim yeni yeni okumaya başladım o yayıncılığı birde neye dayanarak bu kitaba böyle bir şey dedin kanıt gösterirsen iyi olur kardeşim.


aziz83
< Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ”Hakkımı helal etmiyorum” demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ? Yani hakkına girmek için hakkımı helal etmiyorum demesi gerekir mi ? >
Kalp Kırmak Gönül Yıkmak Şirkten Sonra En Büyük Günahtır, Kul hakkına girer Hakkımı helal etmiyorum demese bile helallik alınmalıdır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sunnetini öğrenebileceğimiz örnek kitaplar

aziz83
< Yazarow dan alıntı
saadeti Ebediyye kitabını yücelttikleri için ve o kitapta da uydurma hadis bulunduğundan >

Aman kardeş biliyosan konuş, Sende bilal hattab gibi Allah muhafaza sahih hadislere Efgani gibi bir sapığı kaynak göstererek uydurma diyenlerden olma!!!
Bana Saadet-i Ebediyye içinde geçen uydurma hadis gösterebilir misiniz??

Okudunuz mu?  İslamiyette evlilikler arası yaş farkı

yaso-123
< Kalp Kırmak Gönül Yıkmak Şirkten Sonra En Büyük Günahtır, Kul hakkına girer Hakkımı helal etmiyorum demese bile helallik alınmalıdır >
Anladım Allahü teala razı olsun 🙂


hakkımı helal etmiyorum demek günah mı, kalp kırmak kul hakkına girer mi, rüyada hakkımı helal etmiyorum demek

Bu kategoride yer alan Cuma namazında Allahu ekber demeyi unuttum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kişinin kalbini kırdıysak o kişi ”Hakkımı helal etmiyorum” demese bile hakkına girmiş olurmuyuz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.