Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Peygamberimizin sunnetini öğrenebileceğimiz örnek kitaplar

Peygamberimizin sünnetini öğrenebileceğimiz örnek kitaplar

zeze
Selamün aleyküm mumsema. Bugün şu ayeti ogrendim: Ali İmran 31. Ayet De ki: "Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın…

Allah’ın beni sevmesi için Resulullah in yolundan gitmeliymişim. Resulullah in sünnetlerini, davranışlarını hayatıma koymaliymişim. Ancak nereden baslayacagimi bilmiyorum. Peygamberimizin nasıl bir insan olduğunu ogrenebilecegim bir kitap tavsiye eder misiniz. Veya video veya bildiğiniz filmler de olabilir. Çok teşekkürler mumsema.


Yorum: Peygamberimizin sünnetini öğrenebileceğimiz örnek kitaplar

vel Fecr
hadis kitapları var.
başlıca olanları

sahih muslim
sahih buhari
sunen tırmizi
sunen ebu-davud
sunen ibni mace
nesai s. kübra

Okudunuz mu?  Allaha isyan etmek

bunlardan faydalanabilirsin kardeşim. bu arada gözlemlemeniz çok güzel. aklı böyle hayıra kullanmanız çok manidar.


Yorum: Peygamberimizin sünnetini öğrenebileceğimiz örnek kitaplar

zeze
Vel Fecr Allah razı olsun. Ben eğer kötüyü secersem okyanusta yüzmek durumunda kalıyorum ve kıyısı olmayan bir denizde debeleniyorum. Ben debelenirken hayat geciyor,insanlar değişiyor,Allah’a yakınlaşıyor ve en önemlisi benim sıram yaklaşıyor.. madem öyle bende bir gölde yuzeyim. Okyanusta yüzüp daha iyi yerlere gelenler var ama bana uygun olan gölmüş madem. Onu da kaybetmeyim istedim lütfen bana dua ediniz mumsema benim dualarınıza ihtiyacım var.


Yorum: Peygamberimizin sünnetini öğrenebileceğimiz örnek kitaplar

Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

Okudunuz mu?  Gusül alırken tükürük?

Güzel kardeşim yolun açık olsun, sonu cennet olsun. Sen de bize dua edersin inşAllah.

Hz. Aişe annemize Rasulullah (A.S)ın ahlakını sorarlar, Annemiz çok güzel bir cevap verir: "Siz hiç Kur’an okumadınız mı? O’nun ahlakı Kur’an’dı.

Öyleyse Kur’an başucu kitabımız olacak, öyle okuyacağız ki satır satır ve kitaplarımız içinde en yıpranmış kitap olacak. Zaten anlamadığın olursa eminim daha iyi anlayacak tefsirlere başvurmayı öğreneceksin.

İkinci aşamada ise peygamberimizin sahih hayatını anlatan şu İslam Tarihlerine başvurabilirsin;

1- Muhammed Hamidullah , İslam Peygamberi
2- Mevdudi, Tarih Boyunca Tevhid Mücadelesi
3- Ramazan El-Buti, Fıkhu’s-Siyre

Okudunuz mu?  Doğum kontrol yöntemi olarak vazektomi yaptırmak caiz midir?

Bunlar kısa ama çok değerli eserler. Sana Hz. Peygamber hakkında öz ve değerli bilgiler verir. İçinde bir sürü masalın yer aldığı pek çok İslam tarihi kitabı var ancak bunlar faydadan çok zarar verir. Mesela, Hz. Adem’in çocuklarının birbiriyle evlendiğini haber veren tarihler, ya da Hz. Adem’in çocukları ve kendisi hakkında Hz. Peygamberin ağzından hiç anlatılmayan bir sürü masallar. Bunları masal olarak okuyabilirsin ama bunlar İslam tarihi değil yalnızca MASAL’dır.

Sana öncelikle hadis kitaplarını tavsiye etmeyişimin sebebi, Kur’an mantığı ve İslam Tarihi mantığını toplu almandır. Daha sonra ise tercümesi olan pek çok usul kitaplarından okuyabilirsin.

Okudunuz mu?  Böyle Düşünmem Günah Mı? Mum ve Mumsema Hoca Yardım

Sonuç olarak günde 2 saat İslami ilim tahsil eden bir müslüman 2 yıl içinde çok rahat bir imamhatipli seviyesine ulaşır. Hatta onları geçer, 2 yıl daha bu tahsiline devam ettiğinde ise bir ilahiyatlı kadar bilgi elde eder. Bu eğitimine devam eder de 2 yıl da (şu anda youtube’da adım adım arapça anlatan videolar var) arapçayı öğrenirse İslami ilmin bütün yolları açılmış olur.

Unutma bu din sana indi, hocalar ve alimlere değil. Hesabı da sen vereceksin hocalar, alimler değil. İlim öncelikle sana farz ama bilmediklerin olacak, onları da şimdi yaptığın gibi tevazu ile sormaya devam et. Allah delile teslim olanlara merhamet eder. Her hocayı sevebilirsin ama onları sorgulamaktan geri durma. Sorgulamadığın zaman dinini bir faniye teslim etmiş olursun.

Okudunuz mu?  Son Oturuşta Rabbena dualarını okuyamamak

Allah’a emanet ol, yolun açık olsun.


vel Fecr
< Vel Fecr Allah razı olsun. Ben eğer kötüyü secersem okyanusta yüzmek durumunda kalıyorum ve kıyısı olmayan bir denizde debeleniyorum. Ben debelenirken hayat geciyor,insanlar değişiyor,Allah’a yakınlaşıyor ve en önemlisi benim sıram yaklaşıyor.. madem öyle bende bir gölde yuzeyim. Okyanusta yüzüp daha iyi yerlere gelenler var ama bana uygun olan gölmüş madem. Onu da kaybetmeyim istedim lütfen bana dua ediniz mumsema benim dualarınıza ihtiyacım var. >
Rabbim cümlemizden razı olsun. sana direk hadis kitaplarını okumanı söylememdeki kasıt, ilk olarak yazından meal okuduğunu düşündüğüm içindi.
2. olarak, biz hayatımızı kuran ve sünnete göre yaşamaya çalışmalıyız.
o zaman bakabileceğim 2 net kaynak gerekiyor, 1 kuran 2 sünnet, sünnetleride hadis kitaplarında bulabiliriz.
bir hadiste dini kimden aldığınıza dikkat edin diyor Aleyhisselam. evet sende dikkat et. araştır hükümlere bak, ama hükümlere bakarken bazı hükümler insanın nefsine dokunduğunda onu hevalarına göre uyarlayan hoca vasıflı kişileride bir kenara ayır.

Okudunuz mu?  Düğünde Ne Tür Etkinlikler Yapabiliriz?

islam nettir grisi yoktur. ya siyahtır ya beyazdır. ve bu din tamamlanmıştır ötesi berisi yoktur. mesele geldiğinde direk merkeze gitmelisin. ordan yararlanmalısın. sana kuran ve sünnet neyi söylüyor ona bakmalısın.


zeze
sizlere çok teşekkür ediyorum Allah sizlerden razı olsun. ben söylediğiniz kitapları durumum el verdiği zaman inşAllah alırım. birkaç konu öncesinde ölmek istediğimi söylemiştim. bundan yaklaşık 7 ay kadar öncede Allah’a çok yakın olduğumu ve ona çok daha fazla yakın olmak istediğime dair bir konu açmışım. yeni kararımın üzerinden birkaç gün geçti ve ben 7 ay önce açtığım konuda Allahı nasıl bulduğumu, ve sonrasında onu nasıl kaybettiğimi unuttum… şu bırkaç gün içerisinde vesveseden olabildiğince kaçmaya çalıştım ve inşAllahta başardım. peki nasıl bir değişiklik yaşadım: elimde bahsettiğiniz kaynaklar olmadığı için bende nureddin yıldız hocamızın videolarını izledim ve kısa notlar aldım. notlarımın ortak amacında şunlar yazıyor mumsema:

Okudunuz mu?  Eskiden Yaptığım Zinadan Dolayı Çok Pişmanım..

her ne halde olursan ol Allah’a koşmayı bırakma. Ve, dua ettiğinde ona ulaştığından emin ol. Ben dua ederken şu birkaç gün içerisinde Allahın beni gördüğüne ve duyduğuna inanarak dua ettim. şu anda ölmek isteyen bir insan değilim. ve sizden bazı konularda da yardım isteyeceğım mumsema. istişare etmek istediğimde ne olur beni yalnız bırakmayın.
Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Namazda gülme sınırı nedir?

zeze
Es selamün aleyküm mumsema berat gecemiz mübarek olsun. Ben bugün leyl süresini okurken şu ayeti ogrendim:

Muhakkak ki sizin çalışmalarınız (çabalarınız) gerçekten dağınıktır (çeşit çeşittir).
Bu ayetten şunu anlamali miyim mumsema; birgün Allah’a koşuyorsun birgün ondan uzaklaşıyorsun. ?

Ve fakat kim cimrilik etti ve kendini müstağni (hiçbir şeye muhtaç olmayan, zengin ve kendi kendine yeterli) gördü ise….

Okudunuz mu?  Çapak ve gusül

Sevgili mumsema bu ayetten de şunu anlamali miyim; mesela ben bir şeye ihtiyacım olduğunda Allah’a dua etmek yerine diyorum ki bu hafif bir imtihan öyleyse ben sabredeyim. Bu düşüncem yanlış mı ? Her ne olursa olsun Allah’a dua etmeliyim değil mi mumsema ? Teşekkür ederim Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Ter ve Meniyi Karıştırmak

imam
Ayetlerin açıklaması için bakınız diyanet kuran yolu tefsiri
Tefsir okumadan asla ayet yorumu yapmayın


zeze
Tamam Elmalıli Hamdi yazir tefsirinden bakacağım Allah razı olsun

Bu kategoride yer alan Dolandırıcı esnafların ahiretteki yeri? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin sunnetini öğrenebileceğimiz örnek kitaplar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.