Anasayfa
28 Kasım 2023, 18:23
sizden93
Abone

Allaha isyan etmek

Allaha isyan etmek

Gül988
Selam aleyküm. Hocam Ben Bu gun Sabah annem sacımı tarayınca dedi ki şu saçlarını düzleştirme kötü oluyor yanıyor . Diyorum ki anne ben sac düzleştiren ütüyle sadece Bi kısmın yapıyorum hepsini değil . Annem de :"yapma saçların azalıyor bak" o zaman bende " ya anne sınıfımda hepsi saçların düzleştiriyor Bi şey olmuyor ama ben Bi kısmın yapıyorum kötü oluyor neden ????" Böyle dedim . Hocam bu isyan mı? İsyan dinden çıkarır mı ? Çok pişmanım öfkelendim Bi ara keşke oyle demeseydim((((

Okudunuz mu?  Suleyman hilmi tunahan cemaati

Yorum: Allah’a isyan etmek

imam
Bu isyan değildir fakat annene itaat etmen güzeldir. Tavsiyem saçlarını Allah’ın yarattığı şekilde bırakmandır ama zevk senin.


Yorum: Allah’a isyan etmek

Gül988
Teşekkür ederim hocam , Allah razı olsun


Yorum: Allah’a isyan etmek

Kayıtsız Üye
Hocam ben danimarkada yasiyorum ve 15 yasindayim ben kucukken 2 sene okulda kalmistim yani sinifi gecememistim simdi ben 7 sinifa gidiyorum normalde 9 gitmem lazimdim ve icimden diyorum ki keske kaderim bøyle olmasaydi Bu hale dusmeseydim arkadaşlarım beni azarliyorlar ve istemiyorlar icimden diyorum ki keske hayatim bøyle olmasaydi

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kedim seccadeye geliyor ve ben namaz kılarken benimle oynuyor

Minalya
Bu sizin iradeniz altında olan bir şeydi Allah kuluna seçim hakkı verir sizde bazı sebeplerden dolayı sınıfta kalmışsınız bu sizinle ilgilidir. Zaten geçmişte kalmış bir şey, önünüzdeki senelere bakın.


Kayıtsız Üye
Geçen günlerde bir ablamız 45 yaşında hastalık hasebiyle vefat etti -Allah Rahmet Eylesin- Ben de bu olay üzerine bir an düşünmeksizin ”Ablamız ölmeyi hak etmedi” dedim. bunu deme sebebim çocuklarını yeni evlendirmesi, kendi kayınpeder, kaynana, annesinin henüz vefat etmemesi, doğacak torununu görememesi gibi sebeplerdi. Ve de Ölmesi toplumun yararına kimseler varken böyle zararsız, temiz bir ablamızın ölmüş olması… Sonra düşündüm ve ”Tövbe de oğlum! Allah söylediyse ölecek diye ölür. sen böyle diyerek ”hak etmedi. Canını Allah aldıysa Allah (haşa) haksızlık etti.” demiş olmuyor musun. İsyan etmiş olursun” dedim ve de tövbe edip Kelime-i Şehadet getirdim. Ama benim onu deme sebebim bunlardı. Yoksa Allah’a şükür isyankar bir insan değiliz. sabretmesini de biliriz. Ayrı kalsak kalsak şunu şurasında en fazla 50 – 60 sene ayrı kalırız. Sonra Allah’ın huzurunda birleşir ve kavuşuruz. hem Rabbimizle hem de dostlarımızla… Şimdi Böyle söylemek günah mıdır? İsyana sürükler mi insanı?

Okudunuz mu?  Münafiklar gizli ibadetleri yapar mi?

arifselim
Selamun aleykum. Böyle bir söz söylemek tehlikelidir. Tövbe istiğfar etmeli ve bir daha söylememelisin. Bin senede yaşayan bir günde yaşayan eninde sonunda ölecektir ve kime neyin daha hayırlı olduğunu sadece Allah bilir. Müslümanın çektiği en ufak rahatszılığının bile karşılığını alacaktır.

Okudunuz mu?  Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak?

Allaha isyan etmek nedir, Allaha isyan, müslümanlığı bırakmak

Bu kategoride yer alan Yerine getirilmeyen adak, belaya sebep olur mu? Adak orucu nasıl tutulur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha isyan etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.