Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:30
sizden95
Abone

ALLAHa isyan etmek insanı dinden çıkartır mı?

ALLAHa isyan etmek insanı dinden çıkartır mı?

umutlucan
olan şu sekilde oluştu bir arkadaşım sınava hazırlandı kazanamadı daha sonra odasına çekilip ALLAH ım bana neden bunları veriyorsun ben sana napyım die isyan etmiş bu durum küfürmüdür?


Cevap: ALLAH a isyan etmek insanı dinden çıkartırmı?

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz. İsyan Sözlükte İtaatsizlik, emre karşı gelme, başkaldırı. Bağî, serkeş ve asi anlamlarıyla Allah’ın kanunları çerçevesinde üzerine düşeni yapmaktan kaçınma hali ve günahkâr anlamları da verilmektedir. Kur’an-ı Kerîm insanların dünya ve ahiret mutluluğu için uymakla zorunlu bulunduğu bir takım emir ve yasaklamalar getirerek örnek toplum modeli çizer. Bu modelde insana düşen görev ise emrolunduğu gibi yaşaması, Kur’an ve Sünnet’ten ayrılmaması, Allah’a itaat sınırlarının dışına çıkmaması ve O’na isyankar bir kul olmamasıdır. Kur’an-ı Kerîm’de bu konuyla ilgili birçok âyette zikredilen isyan, asi… kelimeleri Allah’ın emirlerine karşı gelen, O’na itaat etmeyen anlamlarında kullanılmıştır. Hadis-i şeriflerde de Kur’an ayetlerine paralel olarak aynı manalarda kullanılırlar.

"Babacığım, şeytana tapma, çünkü şeytan, Rahman’a isyan edip asi olmuştur" (Meryem, 19/44).

"Benim yapabileceğim sadece Alla"tan (bana vahyedilenleri) size duyurmak ve O’nun elçilik görevlerini yerine getirmektir. Artık kim Allah’a ve Elçisine başkaldırırsa, ona içinde sürekli kalacağı cehennem ateşi vardır" (el-Cin, 72/23).

Okudunuz mu?  İçki esrar gibi haram olan şeyleri içen biri sarhoşluğu geçtiğinde namaz kılabilir mi?

"Her kim O’na (Peygambere) itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur. Her kim de O’na isyan eder asi olursa Allah’a isyan etmiştir" (Buhârî, İ’tisâm" 2).

"Bize karşı silâh çeken (isyan eden, başkaldıran) bizden değildir" (Tirmizî Hudud, 26; Nesâi, 37/26; İbn Mâce, 20/19).

"Kim de Allah’a ve Peygamberine karşı gelir, O’nun sınırlarını aşarsa, Allah onu ebedî kalacağı ateşe sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır" (en-Nîsa, 4/14).

İnsanın Allah’a ve Resulu’ne isyan bayrağını açması demek İslâm’dan uzaklaşması ve O’nun koyduğu kanunları hiçe sayması demektir. Bu noktada o tür bir insanın ilâhlık ve rablik kavramını reddettiği görülmektedir. Çünkü bu makamı ortaksız olarak elinde bulunduran Allah’tır. Allah’ın kanunları İslâm’ın kendisidir. Yani din budur… Allah’tan başka ilâhlar edinmek ve İslâm’dan başka yollar edinerek İslâm’ı acz içinde görmek ise şirktir, küfürdür. Bütün mesele Allah’a isyandan kaynaklanmakta ve insanın kendi hevâ ve hevesi doğrultusunda şeytan yolunda, onun askeri olmasında düğümlenmektedir. Dinden çıkmadınız ama isyan ettirecek sözlerden daim olarak sakınınız. selametle kalınız….


Cevap: ALLAH a isyan etmek insanı dinden çıkartırmı?

Erkek73
Aynn katılı yorum ayrıca Her şeyde bir hayır vardır veya yoktur bunu Allah bilir kim bilir belki kazansaydı daha kötü bişey ola bilirdi ….

Okudunuz mu?  Her insanın kısmeti

Cevap: ALLAH a isyan etmek insanı dinden çıkartırmı?

izzetyenilmez
kardeş bildiğim kadarıyla küfre girmezsin ama tevbe etmek lasım


umutlucan
İsyan eden ben dglm ltfn herkes mudahalede bulunmasin cwabini ztn blyrm sadece gorusleri mrak ettim.


Kayıtsız Üye
Ben çok isyan ettim ve işimden evimden sevdiklerimden yoksun kaldım çok pişman oldum acaba Allah beni affedip tekrar o günlere döne bilirmiyim


Şema
< acaba Allah beni affedip tekrar o günlere döne bilirmiyim >
Elbette… hem de daha iyi bir konuma da getirir ama edeceğin tevbe ve samimiyetine bağlı.
Sen Allah’a itaat et o seni yönlendirir.


Can42928
Arkadaşlar bazen of puf ah ya da keşke gitmeseydim,keşke yapmasaydım.bunlar benim başıma neden geliyor demek isyan mı.İsyansa küfürmü ?


bbgbbg
Bunlar benim başıma neden geliyor demek sıkıntılı bir söz.Onun yerine Allah’dan(cc) gelen herşey kabulümdür demek daha doğru olur.
Ama keşke şöyle yapsaydım,keşke böyle yapsaydım sözlerini daha farklı anlamlarda kullanabiliyoruz.Mesela bir eşyayı düzgün koymadınız ve yere düştü keşke düzgün koysaydım demek Allah’a(cc) isyanla bir alakası yok.Ama mesela başına bir olay geldiğinde keşke bu başıma gelmeseydi demek farklı.Onada Allah’tan(azze ve celle) gelen herşey kabulümdür demek daha iyidir.En doğrusunu Allah(cc) bilir.Biz mü’minler olarak bu tarz konularda dikkatli olmalıyız.Allah’tan(azze ve celle) gelen herşeye razı olmalıyız kardeşim.

Okudunuz mu?  Cennette iletişim nasıl olacak?

Kayıtsız Üye
Ben Allah’a isyan ettim. Sınava hazirlnrym. Arkadaşım dan daha çok emek harcadım.o calisma salonunda bile durmazdi. Tüm parami kitaplara harcadim. Sonuç o ise girdi.Bunu ogrennce benim harcadığım emeğin karşılığı bu mu Allahin verdigi bu olur ben sana artik niye guveniym gibi seyleer dedim Allah hani biz emek harcayinca verirdi ben essekler gibi çalışiiym dua ediym ama Allah’a ona versin. Allah diledigine verir dilegine vermz (Allahim sen affet) Allah bana vermek istemedi istemiyo bana sadece zulm ediyo dedim dinden ciktim mi şimdi namaz gerek 🙁


bbgbbg
Tövbe edip bir daha böyle bir ameli işleme inşaAllah.Başına musibet geldiğinde sabretmek ve Allahu Teala’dan geleni kabul etmek dünyamız ve ahiretimiz için daha hayırlıdır.
Namaz her zaman gerekli zaten.Namazlarını aksatma inşaAllah kardeşim.Allahu Teala Namaz kötülüklerden alıkoyar
buyurmuştur.O yüzden namaza devam dt kardeşim


Sivassslı
Selamunaleyküm yaşım o zamanlar 11 falandı hatırladığım kadarıyla.Ergenliğe girmiştim ama psikolojim çok normal değildi tedavi görüyordum.Allah yok inanmıyorum beni görmüyor beni sevmiyor diye çok isyan ettim ama dinden çıkacağımı bilmiyordum mesela oruç tutmak yasaktı bana hastalığım sebebiyle isyan ederdim ama Ramazan’da oruç tutamıyorum diye ağlardım yani çocukluk cahillik..Şu an yaşım 20 iyi bir müslüman olmak istiyorum ama aklıma günahlarım geliyor benim için her şey bitmiş gibi hissediyorum.Aşırı ümitsiz ve mutsuzum hayattan zevk alamıyorum artık.Bir de içimden sürekli peygambere Allah’a dine küfür geçiyor anladığım kadarıyla bunlar da vesvese ama gerçekten yoruldum. Zaten günahlarım aklıma geldikçe dinden çıkmış gibi tövbem kabul olmaz gibi hissediyorum.Psikolojik destek de alacağım son üç ayda çok daraldım her şeyi takıyorum ama burdan da biri bana yardımcı oluyorsa çok mutlu olurum.Allah razı olsun şimdiden

Okudunuz mu?  Sanal Saldırı(Hack) Günahmıdır??

misafir4
vesvesenin bir kıymeti harbiyesi yokdur önce bunu belleyin ve üzerinde durmayın. ayrıca şeytan, insana geçmişte yaptıklarını getirir önüne koyar. önemli olan bunlardan ders almak, şeytanın giriş kapılarını kapatmakdır. hayatınızı düzeltecek veya güzelleştirecek basit ve açık adımları ihtiyaçlarınızdan başlayarak atmakdır. yoksa kendinizi veya insanları suçlamanın, yıpratmanın veya aşağıya çekmenin bir anlamı yokdur. insan bunlarla oyalanırken yine yapacaklarını ihmal eder, atacağı basit adımları atmaz üzerine bir de triblere giriyordur. bakıldığı zaman ise yapılması gerekenler halen ihmal ediliyor, yapılmaması gerekenler de veya benzerleri de halen yapılıyordur. dediğim gibi meselelere sebebsiz sonuçsuz maksadsız takılıp kalmayın. tevbe edin, ders alın ve şeytanın giriş kapılarını kapatın. her ademoğlu hata işlermiş hayırlıları tevbe ederlermiş

Okudunuz mu?  Şeytandan ve kötü şeylerden uzak durmak için DUA

ravzaduymac
Ben çok pişmanım. Daha önce 2 kere isyanda bulundum-belki daha da çok-…eski olduğu için net hatırlamıyorum ama çok pişmanım. o zamanlar günahlarımdan sorumlu muyum değil miydim onu da hatırlamıyorum…benim sol gözüm tembel. Doğuştan, erken fark etmişler ailem Allah’a şükür. bebekliğimden beri hastanelere gidiyorum, büyüyünce sol gözümün kapanması çok olası. Bunun için isyan etmiştim, genelde aklıma gelince çok takılmadan "Allah böyle nasip etmiş derdim" ama o gün bunu o kadar kafama takmışım ki..ailede göz sorunu çok yaygın ve ben "Allah’ım neden diğerlerine değil de bana bunu nasip ettin" haşa gibi cümleler ettiğimi hatırlıyorum. O kadar pişmanım ki… uzun süre ağladıktan sonra, benim de imtihanım buymuş Allah böyle nasip etmiş diyip kendime gelmiştim. O zamanlar isyanın büyük günah olduğunu bilmiyormuydum, neden tövbe etmedim hiç bilmiyorum. Ama bugün aklıma geldi ve çok pişmanım. Aynı şekilde, ben doğmadan önce ikiz kardeşim Annemin karnında ölmüş. Genelde buna da çok takılmazdım çünkü bir günahı olmadan öldü, cennete gidecek diye sevinirdim. ama yine bir gün ikiz kardeşlerin olduğu bir kitap okudum ve o kadar onu hiç görmediğim halde özledim ki…"Allah’ım neden yanımda değil" (haşa) "Allah’ım neden o günahsız gitti, ben neden yaşıyorum" (haşa) gibi cümleler ettiğimi hatırlıyorum…gerçekten çok pişmanım…ama yakın bir zamanda vesveseler yüzünden şirke bulaştım ve her günahımda çok pişman oluyorum ve şuan bunların aklıma gelmesi…Allah’tan ümit kesilmez ancak şeytan vesvese veriyor. Ne yapmam gerek? Tövbe ediyorum ama aklıma her geldiği an tövbe ediyorum, bazen çok fazla ettim etmeyeyim gibi düşünceler gelmeye başladı ne yapmalıyım? Çok sık tövbe ediyorum, tövbe ederken vesvese gelince bitirip tekrar tekrar yapıyorum…aileme hiçbirşey anlatamıyorum…her şey içimde kalıyor. Lütfen bana tavsiye verin, namaz kılmak, ibadetlerimi yapmak istiyorum ama sonra bir şey oluyor yapamıyorum. Günahlarımdan çok pişmanım ve Her gün aklıma günaha olduğunu bilmeden yaptığım şeyler geliyor…herşey bilgisizlikten oluyor. Daha önce de bilmeden ayetleri inkar ettiğim olmuştu. İnanın ne yapacağımı biliyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Gerek arkadaş çevrem, gerek dersler sanki bunları yapmama engel oluyor. Dinim hakkında herşeyi bilmek istiyorum, öğrenebileceğim genç yaşta kişilerin anlayabileceği şekilde kitap önerebilir misiniz? hayatımda bir şeyleri değiştirmek istiyorum ama sonra ne oluyorsa yapamıyorum…Allah’a şükürler olsun ki günahlarımın farkındayım. lütfen bana yardımcı olun. Bu çıkmazdan çıkmak istiyorum. Çok tövbe ediyorum, çok ağlıyorum 2 gün sonra hiçbir şey olmamış gibi davranamıyorum. davranınca içimde pişmanlık oluyor…lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Ailem öyle ne dinine çok bağlı nede dininden çok uzak, ama bir yanlışımı zar zor anlattığımda "Çok takıyorsun. Allah senin niyetini biliyor" diyorlar. Ama öyle büyük günahlar işledim ki…iş şirke kadar gitti. Niyetim şirk koşmakta değil di ama işte oraya kadar gitti vesveseler yüzüne. En çok da her yaptığım şeyde bir şüphe, bir yanlışlık sezmem. Vesveseler öyle çok ki..
Bu yüzden çok fazla dua ediyorum ve ailem her defasında "Çok takıyorsun" diyor. Artık aileme anlatmıyorum. Allah bana yeter diyorum. uzun süre tövbe ettikten sonra, müzik dinlemem, film izlemem o kadar kötü hissettiriyor ki. Ama ne oluyorsa da bir türlü ibadetlerimi yapamıyorum. artık pişmanlıktan film dizi izlemediğim halde ibadetlerimi yapmıyorum.Lütfen yardım edin, fazla uzun oldu, alakasız yerler var ancak derdimi bir yere yazmam ve bana yardım edebilecek insanların olması içimi rahatlattı. Benim gibi insanlar varda burayı okuyorsa Allah’tan hiçbir zaman ümit kesilmeyeceğini bildikleri için buradadırlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Okudunuz mu?  Cuma gecesi ve Cuma günü ölenler ile ölümcül hastalıktan ölenlerin durumu nedir?

misafir4
şeytan, insana önünden arkasından, sağından ve solundan yaklaşacağını söylemiştir. insanın da arkasında geçmişi vardır. şeytan, insanın geçmişini önüne getirir ve insanın buna takılıp kalmasını ister. insan geçmişinden dersler çıkarır, yanlışlıklarını düzeltir, şeytanın giriş kapılarını kapatabilir. insan böylelikle bunları fırsata çevirip tevbe ederek geçmişde yaşananların da bağışlanmasını hatta hayırlara çevrilmesini sağlayabilir ancak geçmişden veya yaşananlardan, takılıp kalınacak şeyler aşırıp çıkarmak ve bunlara takılıp kalmak şeytanın işidir. bakın şeytan, insana önlerinden ve arkalarından, sağlarından ve sollarından yaklaşacağını söyledikten sonra , – insanların çoğunun şükredenlerden olmayacağını söylemiştir. her ademoğlu hata işler hayırlıları tevbe ederlermiş. şeytanda biliyor bizim hata işleyebileceğimizi, sonrasında da tevbe de edebileceğimizi. bunun için şeytan bize kendi yapdığı hataları yapdırmak ister. kibre kapılmamızı, nankörlük yapmamızı, şükretmememizi, ümitsizliğe düşmemizi ve benzeri hatalar yapmamızı ister. bunları düşününce, bahsettiğiniz şeyler faydasız ve insanı aşağıya çeken şeyler.

Okudunuz mu?  Hayvan figurlu thsirtle namaz kılmak

bakın şükür her şeyin ilacıdır. insanın önünde ne vardır ? gözünün önündekiler ve geleceği vardır. insan haline şükredecek olsa, şeytanın önüne süsleyip getirdiği ve insanın bunlara ardını arkasını düşünmeden balıklama atlamasını istediği tekliflere amaçsızca atlamaz veya geleceğiyle ilgili kaygıya düşmez. insan yine haline şükredecek olsa hayırlı gibi görünen şişirmelere veya tekliflere kapılmaz veya insan helallere şükretse helallerden razı olsa, haramlara veya açıkdan günah ve masiyet tekliflerine tenezzül etmez. şeytan insana ayrıca helallerin yetmeyeceğini düşündürür. halbuki haramların dünya hayatına da bir faydası yokdur. kimse de çıkıp içkinin fuhşun şöyle şöyle faydasını gördüğünü söyleyemez. yine insan haline şükredecek olsa, geçmişine takılıp kalmaz ve mat olmaz. halinize şükredin… şeytan önünüze en büyük yanlışınızı bile getirse, bunu farkettiğiniz için şükredin, varsa yanlışlarınız düzeltmeye bakın, varsa eksikleriniz kapatmaya bakın. yoksa şeytan insanın aklına ne getirecek ? sen şöyle şöyle yanlışlar yapdın, böyle olmuyor bak daha iyi müslüman ol mu diyecek ? hayır. veya böyle ibadet olmaz ya doğru dürüst yap ya da yapma mı diyecek ? hayır. şeytan bizim bunlara takılıp karamsarlığa düşmemizi, ümitsizliğe düşmemizi isteyecek. bunlarda nankörlüğe, başka insanların suçlanmasına gidecektir. oturun bir rahat rahat şükredin.

Okudunuz mu?  Ayakta idrar yapmanın dindeki hükmü

şükretmek insanın üzerindeki nimetleri idrak etmesi anlamına gelir. insanda üzerindeki nimetleri ancak onları idrak ederek kullanabilir. bu durum türlü imkanların kullanılmasını sağlayacakdır. bu bir pollyanacılık değil. bardağın boş tarafından şikayetlenen, bardağın dolu tarafından da bir hayır göremez. sıkışır, şikayet eder, söylenir durur. bardağın dolu tarafını gören onu kullanabilir. önündeki ömür nimetini gören, bunu kullanabilecekdir. tabiki bunun içinde namaz da var. yoksa bunu görmeyen şikayet edip duran sıkışan darlanan birisi bunu nasıl kullansın. yoksa bunun dışında takıntıların girilen duygusal triblerin bir anlamı yok. tersten kendinizi allame sansanız da yoktu. kaldı ki olumsuz olarak insanı aşağıya çeken takıntıların duyarların triblerin akla esenlerin vesveselerin bir anlamı olsun. yoksa yazdıklarınızdan güzel hasletlerinizin olduğu da belli oluyor.

Okudunuz mu?  Kötü biri miyim

Allaha isyan etmek, isyan etmek, Allaha isyan

Bu kategoride yer alan Riya Ve Kibir Anlama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

ALLAHa isyan etmek insanı dinden çıkartır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.