Anasayfa
21 Ocak 2024, 3:36
sizden1
Abone

Kötü biri miyim

Kötü biri miyim

Suuzan2
Mrblar arkadaşlar ben gecmise çok takiyorum gercekten dinimizi neden bu kadar çok arastirmadim diye kendime kiziyorum birden çok sevgilim oldu ama yakinlasma Allah korusun zina değil ama zinaya göturecek seyler el zinasi goz zinasi falan çok pismanim hergun agliyorum icimde çok aci bir his var sanki diğer insanlar gbi dglmisim gbi ibadetlerimi yerine getirmeye calisiyorum çok tovbe ettim bu sevgili konusuna şuan kapanicmda ama aklim hep nsl yaptin sen boyle biri dgldin gbi seylerle dolu hergun yasayan ölu gbiyim ne olur bna yardim edin dua edin ben kotu biri miyim Allahin huzuruna nasıl cikicam bna yardim edin neler yapmam grek derttaslar yoldaslar Allah hepinizden razı olsun simdiden.


Yorum: Kötü biri miyim

Abdiyet
Selamun Aleyküm sakın üzülme bu vesveseler şeytanın işidir. Şeytan İslamı tam anlamıyla bilmezken yaptıklarını hoş ve güzel gösterir ve seni günah bataklığına çeker. Ahir zamandayız etrafımız günahlarla çevriliyken doğru yolu bulmuşsun çok şükür yüce Allaha. Allah o günahları işlerken senin canını almadı ve sana doğru yolu gösterdi bu yüzden Allah’a şükretmelisin. Eskiden işlediğin günahları hatırlamamaya çalış. Bu şeytanın hilesidir. Maalesef günümüzde kendini Müslüman zanneden kişiler çokca mevcut. Sen gerçek Müslümanlığın farkına varmışsın. İnşAllah mümin olma yolunda emin adımlarla ilerlersin. Yüce Allah Kur’anda defalarca rahmetinden söz ediyor. Neden Allah affetmesin bir samimi tövbe her şeyi değiştirir. Selametle Kal.

Okudunuz mu?  Özel bir okulda lise okuyorum ders çalışmıyorum

Maide-39: Ettiği zulümden sonra tövbe eden ve düzgün bir hale gelenin tövbesini Allah kabul eder. Şüphe yok ki Allah, suçları örter, rahimdir.

Peygamber efendimiz, bir muharebeden sonra dinleniyorlarmış. Esirlerin arasında bir kadıncağız, bir oraya bir buraya koşuyor, Peygamber efendimiz ve Eshab-ı kiram da, o kadının ne yapmak istediğine bakıyorlarmış. Sonunda kadın, kundaktaki bebeğini aramış bulmuş ve bir çalının arkasına geçip emzirmeye başlamış. Peygamber efendimiz bu hali görünce; (Ne diyorsunuz? Bu anne ölümü, esareti unuttu sadece çocuğunu düşünüyor. Bu anne, bu evladını ateşe atar mı? VAllahi Allah da böyle ateşe atmaz) buyururlar.

Okudunuz mu?  Üzerimde Nazar Mı Var?

Yorum: Kötü biri miyim

Suuzan2
Allah sizden razı olsun gercekten icime su serptiniz bir daha asla dönmemeye kesin tövbeliyim gerçekten çok pismanim bunu anlatmaya dilim varmiyor Allahtan umidimi asla kesmem bir mümin kardesinize yardımcı oldugunuz için Allah sizden razı olsun düsunup yazdiginiz için selametle..


Yorum: Kötü biri miyim

CeyhuN_
Ağlıyorsanız ve pişmansanız çok güzel işte. Ciddi anlamda üzülerek Allah’tan af dilemekten daha güzel ne var? Dilerim ki rabbim sizi ve bütün hepimizi affeder ve bizlerden razı olur.


Suuzan2
Nereye gitsem gunahim aklima geliyor normal bir insan gbi yasamiyorum ama her zaman mutsuzum gunahim omuzumda bir yük gbi çok tovbe ettim baska neler yapmam gerek din kardeslerim nasıl rahatliycam vicdanimi nsl dize getirebilirim unutmya calisiyorum unutamiyorum

Okudunuz mu?  Ateistlere Göre Hz Muhammedin Keyfi Ayetleri.

Günahim ama hiç aklimdan cikmiyor normal insanlar gbi mutlu degilim omuzumda bir yük gbi hissediyorum tovbeden baska neler yapabilirim Allahin rizasini kazanmak için çok cabalamayi istiyorum


Abdiyet
Ümmet zillet içinde ümmete yardım edebilirsin. Allah bu çabanı karşılıksız bırakmayacaktır. Mesela ilim öğrenip ümmeti savunabilirsin. İnternet çağındayız yani tebliğ için uzağa gitmene gerek yok. İnternette bolca bilgi ve hakikatı arayan insanlar mevcut. Bazen umutsuzluğa düşüceksin "zaten Allah beni affetmez boşuna ilim öğreniyorum" gibisinden bu şeytanın vesvesidir. Sakın vazgeçme Sonradan doğru yolu bulmuş insanlarda bu durum çokça yaşanmaktadır. Allah yardımcın olsun.

(En üstün sadaka, ilim öğrenip, başkasına da öğretmektir.) [İbni Mace]

Yine Tirmizi’nin Sahbere radıyAllahu anh’tan kaydına göre, Aleyhissalatu vesselam: Kim ilim taleb ederse, bu işi, geçmişteki günahlarına kefaret olur buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Namaz abdesti hangi durumlarda alınır

Suuzan2
Allah razı olsun çok soru sordum ama insAllah yapicam peki bu gecmisi nasıl unuturum gunahimi neden unutamiyorum nereye gtsem benle hep aklimda bunun için bir dua var midir


Abdiyet
İstediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Bunun bir mahzuru yok. İslam dinini öğrenmeye çalışıyorsunuz bundan güzel bir şey mi var ? Şeytan günahlarını hatırlatıp seni namazdan ve hayırdan alıkıyomak ister. Sen işlediğin günahları hatırlayıp umutsuzluğa kapıldıkça şeytan senin bu zayıflığının daha fazla üstüne gider. Eğer umutsuz olursan vesvese öyle bir noktaya varır ki şeytan "günah işledin artık bitti Allah katında değerin kalmadı" diye aklına düşünceler getirir. Bu yüzden umutsuzluğa kapılma günahların aklına geldikçe şeytandan Allah’a sığın böyle yaparsan zamanla günahların seni umutsuzluğa sürüklemiyecek. Günahlarını unutmak için özel dua bilmiyorum fakat içten samimi bir şekilde Allah’a dua edersen Allah da sana yardım edecektir. Allahın rahmeti o kadar boldur ki kötülük işlersen işlediğin kötülüğün kadarıyla günah yazar. İyilik yaparsan 10 ila 700 misline kadar sevap yazar. Gördüğün gibi Allah öyle bir ödül sistemi kurmuş ki yeter ki bir adım da olsa at ben sana fazlasıyla yardım ederim diyor.

Okudunuz mu?  Vitir namazında kunut dualarını unutma durumu hakkında

Günahları unutmak için özel dua bilen müslüman kardeşlerim varsa yazabilir biz de bu duadan faydalanırız.


Suuzan2
InsAllah yoksa ne is hayatim var nede baska bsy seytan oyle vesvese verdiki musluman kardeslerim çalıştığım is yerinden dahi ciktim gunahim hep aklimda cunku ibadetlerimi yapiyorum insAllah zamanla gececek umidim tabiki var ama gercekten gunahimi unutmak istiyorum artik bilen var mi dua hadis vs.


#UguR
Şeytanın vesveselerine kafayı takmayın eğer kafayı takarsanız şeytan o vesveseyi arttırır. Eğer ki aldırış etmezseniz şeytan ordan vesvese vermeyi bırakır.

DUA: Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet!

Okudunuz mu?  Faiz nedir? Kısaca faizin tanımı

Kötü biri miyim


Suuzan2
Her namazdan sonra tovbe namazı kilsak olur mu kardesim


Abdiyet
Kaza namazların varsa her namazdan sonra kaza namazlarını kılabilirsin. Yoksa tabiki tövbe namazı kılabilirsin. Bunun bir mahzuru yok. Ayrıca aşağıdaki duayı da okuyabilirsin.

Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü eûzü bike min şerri mâ sana’tü ebûü leke bir ni’metike aleyye ve ebûü bizenbî fağfir lî feinnehû lâ yağfirüzzünûbe illâ ente.

Allahım sen benim Rabbimsin Senden başka ilâh yoktur Sen beni yarattın.Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim.Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim. Beni mağfiret et Çünkü günahları ancak sen bağışlarsın.


Suuzan2
Sagolun Allah razı olsun bide ben günahimin cezasini bu dunyada istesem boyle bir sey mumkun mu gercekten Allah çok affedici çok merhametli bir o kadarda cehennemden azabtan çok korkuyorum Yüce Allahimizin beni affetmesini çok istiyorum

Okudunuz mu?  Boy abdestinden sonra gelen meni akıntısı için gusül gerekir mi?

Sagolun Allah razı olsun bide ben günahimin cezasini bu dunyada istesemmisiniz boyle bir sey mumkun mu gercekten Allah çok affedici çok merhametli bir o kadarda cehennemden azabtan çok korkuyorum Yüce Allahimizin beni affetmesini çok istiyorum

Sagolun Allah razı olsun bide ben günahimin cezaaini bu dunyada cekmek istiyorum bu mumkun mu gercekten Allah çok affedici çok merhametli bir o kadarda cehennemden azabtan çok korkuyorum Yüce Allahimizin beni affetmesini çok istiyorum

Peki bu gunahimi ben dunyada cekmek istiyorum boyle bir şey mumkunmu Allah çok affefici çok merhametli bir okdarda cehennem azabindan çok korkuyorum


Abdiyet
Mümkün Allah sevdiği kullarını ahirette azaba uğratmamak ve cennetteki makamlarını yükseltmek için bu dünyada az da olsa musibete uğratır. Örneğin hastalık bir musibettir. Üzülme eğer hidayet yolunda devam edersen Allah sana azap etmemek için yardım edecektir. Musibeti istemek yerine Allah’a günahlarını bağışlaması için dua et çünkü günahlarını hangi vesileyle sileceğini Allah bilir. Ayrıca eğer kul hakkın varsa hak sahiplerinin ruhuna dua okuyabilirsin.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra elinin kanadığını görmek

Bu arada isterseniz size tevhid inancını öğrenmeniz için yol gösterebilirim.


Suuzan2
Çok sevinirim ne olur yardim edin Islam dininde herssyi ogrenmek istiyorum Allah’a çok sukur kul hakkim yok ama bu durumdan kurtulmak istiyorum çok faydali seyler yapmak istiyorum Allahin izniyle


#UguR
Bu dünya da çektiğiniz günahın cezasını istemeyin. Allah isterse dünya da cezalandırır isterse ahirete saklar.

Eğer Allah, insanları kazandıkları yüzünden hemen cezalandıracak olsaydı, yerkürenin sırtında hiçbir canlı bırakmazdı. Ne var ki, onları belirli bir süreye kadar erteliyor. Nihayet süreleri gelince, (gerekeni yapar). Çünkü Allah, kullarını hakkıyla görmektedir. (Fatır, 45)

Okudunuz mu?  Aşırı Dinci Ne Demek ?

Kötü biri miyim


Suuzan2
Tövbe ettim kardesim ama vicdanim sizliyor her gun uyandığımda kabus gbi uyaniyorum çok uzuluyorum gunahima yeterince dinimizi ogrenememism


#UguR
Kardeşim o günahına ciddi bir şekilde tövbe ettiysen artık o günahı düşünme kafana takma.


Suuzan2
Tamam kardesim bende çok istiyorum ama elimde değil ki


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hayırlı ramazanlar ben 1 buçuk yıl evli kaldım şimdi boşandım çok değişik bir aileydi moralleri bozulunca çok beddua ederlerdi sonra kendilerine gelirlerdi çok seviyorum derlerdi benim de psikolojim çok bozuldu çok çok dua ettim onlara ama artık dayanamadım boşandım boşandıktan sonra kendimi cennette gördüm ama hala içimde şüpheler oluyor acaba imtihanı kayıp mı ettim diye eski eşim kapanmamı istemiyordu namazı uzatsam kızıyordu din konusunda hiç anlaşamıyorduk kaynanam milletin içinde namaz kılardı normalde bazen kılardı hiç göründükleri gibi çıkmadılar acaba bu şüphe vesvese mi bilemiyorum kendimi bazen mutsuz ve nefret dolu hissediyorum çok hakaret ettikleri için acaba hakkediyor muydum diyorum Allah’a sığınıyorum çok şükür namazlarıma devam etmeye çalışıyorum Allah herkesi bağışlasın inşAllah

Okudunuz mu?  Cami hocasına sorulan sorular

vel Fecr
Böyle bir zilletten kurtulduğunuz için Allah tealaya bol bol şükredin.
namazlara karışmakta nedir. Allahın emrine farzına karışacak. önünüze bakın inş.
Allah sizi hafız ismiyle muhafaza eylesin.


kötü birimiyim, Istismar, #Ugur

Bu kategoride yer alan Allahümme rabbe hâzihid-davetit-tâmmeti vessalâtil kâimeti âti Muhammedenil vesîlete başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü biri miyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.