Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Cami hocasına sorulan sorular

Cami hocasına sorulan sorular

istanbul2688
İlk olarak genel manada imamlar ile ilgili bir soru soracağım: Bir gün camide asılı ilanı okudum; imamın görevleri yazıyordu. Dikkatimi çekti bir maddede "… ezandan 20dk önce camide bulunmak…". NEREDEYSE hiçbir camide ben bunu göremedim; ezan okunur tam namaz kılınacakken imam gelir. Hatta bazen gelmez ; imam olmadığı için cemaatten biri namazı kıldırır. Bu görevi suistimal olmuyor mu ? Ayrıca görevlerinden birini yerine getirmemiş oluyor; yanlış düşünüyorsam Allah beni affetsin ancak bu durumdayken ben aldığım maaşın tamamını kullanmazdım… ((İşini yapması gerektiği gibi yapan imamlarımızı tenzih ediyorum; ayrıca mazeretten ötürü böyle bir durum oluşuyorsa özür diliyorum, ancak mazeret bir kere olur iki kere olur ben şahsen bizim cami hocamızı ezandan 20 dk önce camide hazır görmedim)). İmam odasında "Dini danışma Mekanı" yazıyor. Ancak kimse yokki kime ne danışayım ???

İkinci olarak başıma gelen bir şey anlatmak istiyorum;

Geçenlerde bir camiye girdim. Bildiğin cami. İkindi namazında 10 kişi bile değildik. Namazı kıldık, çıkarken caminin içindeki kitaplığa gözüm takıldı. Çok sağlam kitaplar vardı, kafamda da bazı sorular vardı. Çok sevindim hemen gittim kitaplığa bakınmaya başladım. Haydaaa "Camiyi kapatıyoruz…" . Yahu kardeşim; yatsı değil ki bu ikindi?! O kitapları süs olsun diye mi oraya koydunuz yoksa ümmet-i Muhammed ilim öğrensin diye mi, dükkan mı bu "kapatıyoruz…" . Allah’ın evi… Madem güvenlik sorunları var, tutarsın bir görevli… Milletin ilimden mahrum kalması daha mı iyi ? Bari o kitapları okunan yerlere verin de bir anlamı olsun…

Okudunuz mu?  Kaçarak evlenmek günah mıdır

Cevap: Soru: İmamlar hakkında ve bir cami hakkında sorularım

Desert Rose
Kardeşim senin tanık oldukların sadece istisnalardır
istisnalar kaideyi bozmaz,sonuçta İmamlar devletin tasarrufu altıda görev yapan memurlardır izinli günleri ve mazeretleri mutlaka olacaktır.
Kitaplar konusuna gelince geri getirmek şartıyla imamdan alabilirsiniz.İstediğiniz takdirde verecektir.
Camii kapılarının kapanmasına gelince
İmamlar camiyi sürekli kollayıp gözetemezler, İmamların görevlerinin arasında bekçilik yoktur.
namazda ki Müslümanların ayakkabıları,ceketleri vs
hayırsız eller tarafından çalınıyorsa
hatta tesbihatta kullanılan tesbihleri bile alınmaya tenezzül ediliyorsa
ve yine camiilere girip def-i hacetini yapan hasta ruhlular mevcutsa
bu ülkede Namaz saati dışında camiilerin kapılarıda işte böyle kapanır.
çünkü hiçbiryer Saadet Asrındaki gibi güvenli değil…
Şikayetin yeri burası değil Devletin Diyanet İşlerine bakan bölümüdür
Ama bu mercininde her camiye bir güvenlik birimi koyacağını hiç sanmam
seametle kal…

Okudunuz mu?  Müslümana hristiyan demek

Cevap: Soru: İmamlar hakkında ve bir cami hakkında sorularım

istanbul2688
Yazdıklarında haklısın birazda bizden kaynaklanıyor.

Ancak ilk sorumun cevabı olmadı. Eğer kural namazdan 20 dakika önce camide olmayı gerektiriyorsa bu yapılmalı yapılmıyorsa görev savsaklanıyor demektir. O zaman o kuralı kaldırsınlar. Bi kural ya uygulansın ya da kaldırılsın…

Fabrikada çalışan bir işçi işe 20 dakika geç gelse nasıl bir durum oluşur ? Ha patron derki başlangıç saatini 20 dakika ileri alıyorum, o zaman tamam…

Biliyorum gözünüzde kötü insan, imam karşıtı oldum. Bende biliyorum din görevlilerimizin ne zorluklar çektiklerini, ne kadar zor ve dikkatli bir iş yapdıklarını. Ama bir yerde bir kuralsızlık varsa kuralı hatırlatanı suçlamak ne kadar doğru sizin takdirinize bırakıyorum…

Okudunuz mu?  Hanbeli mezhebinde kaza namazı

Bu arada camimizin imamı dostumdur. Allah ondan razı olsun bana Kur’an okumayı da öğretti… İmam benim kardeşim de olsaydı yine bunu dile getirirdim… Keşke benimde öyle dostlarım olsa ki hatalarımı bana bildirse…


Cevap: Soru: İmamlar hakkında ve bir cami hakkında sorularım

Desert Rose
< Biliyorum gözünüzde kötü insan, imam karşıtı oldum. Bende biliyorum din görevlilerimizin ne zorluklar çektiklerini, ne kadar zor ve dikkatli bir iş yapdıklarını. Ama bir yerde bir kuralsızlık varsa kuralı hatırlatanı suçlamak ne kadar doğru sizin takdirinize bırakıyorum…

>
Bence ikinci sorunun cevabını O imam efendiye sorarsan
mutlaka cevaplayacaktır,bizim bunu bilmemiz mümkün değil…


mfcanbaz
desert.rose sen imam mısın kardeşim ?

Syg


HAMMADUN
Bir imamın vazifesi, cemaatine namaz kıldırmaktır ancak eğer bir imam cemaati namaz kıldırılan değilde, namaz kıldıran seviyesine çıkartmışsa bence imam işte o’dur. Kendisini tebrik etmek gerekir.

İkinci sorunuz neydi….??? Şimdi ona bakıyorum….

Camilerin güvenliği hususu…. ve kitapların okunamaması.

Evlerimizde duvarlara astığımız binlerce Kur’an-ı Kerim vardır ancak o kitaplar elimizin altında olduğundan her ne hikmetse bir türlü yüzünü açıpda içinde küffarın müslümana ne tür tuzaklar kurduğunu bizzat RAB’bin tarafından bildirildiğini okumazda, saklı dolaplar ardında, pırıl pırıl kitaplara göz dikeriz. En son bildiğim kadarıyla camileri cayır cayır yakan bir takım ebu cehil nesli malum şahıslara karşı, bir sonraki namaz vaktinde kullanabilelim diye kendince önlem alan cami cemaati ve cami personelinin bu yaptıklarına da sanırım bir yerde hak vermeniz gerekir. Üstelik bu soğukta sizin kitap okurken camide hastalanmanızı da istemezler sanırım. Zira onlar için önemli olan cemaatin sağlıklı olarak ibadetlerini yapabilmeleridir. Bunu da RUH ve BEDEN olarak ikiye ayırabiliriz.

Okudunuz mu?  Cuma namazında Allahu ekber demeyi unuttum

İllaki o kitapları okuyacağım diyorsanız eğer, MUM HOCAM bir yerde rastlamıştım. Kitapların internet adreslerini veriyordu. Kendisine rica eder, monitör karşısından üstelik de çayınızı yudumlarken sıcak bir ortamda kitabınızı okumuş olursunuz. Üstelikte sağlığınızdan şüpheye düşmeden inşaAllah. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


mfcanbaz
Sorulan sorulara duygusal yaklaşmayalım , döver gibi cevaplar vermekte hoş değil kişileri düşüncelerinden dolayı yargılamamak gerekir , Kişilerin şartları ne halde oldukları bilinemez en doğrusunu Allah bilir ,Cevaplarımız üzerimizde bağlayıcıdır , karşıdakinin gücenmesi üzerinizde haktır.

Okudunuz mu?  Müslümanın ölüm acısı (mümin sekerat acısını hissetmez olsada hafif olur deniyor)

Syg


HAMMADUN
Sayın mfcanbaz kardeşim, eğer döver gibi cevaplar vermek HOŞ değilse, Bu ne….???

desert.rose sen imam mısın kardeşim ?

Kişileri düşüncelerinden dolayı yargılamamak gerekirse, Bu ne…..???

desert.rose sen imam mısın kardeşim ?

Bunu birde misal ile açıklayalım inşaAllah.

Bir gün ulemanın biri, yanında talebesi olduğu halde sabah namazına giderken, Çok karanlık bir yolda, bir müslümana rastlarlar.

Müslüman şöyle der. Aman efendim bu ne güzellik, nurunuzdan istifade buyurduk.

Bunun üzerine ulema…… Elhamdulillah evladım der.

Biraz daha giderler ve bir müslümanla daha karşılaşırlar, Ne karanlık adamsın sen, eğer yanınızdakilerin sesini duymasaydım, ayağımın altına almıştım sizi.

Bunun üzerine ulema…… Elhamdulillah evladım der.

Bunun üzerine talebe sorar. Hocam, her ikisi içinde Hamdde bulundunuz. Hikmetini lutfedermisiniz….????

Elbette evladım. MÜMİN RABBİNİN NURUYLA GÖRÜR…. ONUN FERASETİNDEN KAÇININIZ…..

Birinci adam, bizde kendi aksini gördü…. Onu temaşa eder.

Okudunuz mu?  İslamın meshepleri

İkinci adam’da bizde kendi aksini gördü…. O’da onu temaşa eder.

Rabbim gördüğümüzü, bu zatların beyanlarıyla tasdik eyletti. Evladım….

desert.rose sen imam mısın kardeşim ?

Bir müslümanın hassasiyetleri vardır. Bu hassasiyetlere dokunulduğunda, Eliyle, diliyle yada kalbiyle bu hassasiyetlere dokunanlara karşı tedbirini alır. Üstelik dünyanın bir ucunda bir mümin, diğer ucundada bir mümin olsa, ikisi kardeştir.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


mfcanbaz
HAMMADUN kardeş ;
kaç yaşındasın bilmiyorum ama çok ateşlisin , öyle bir ateşki desertrose kardeşe sorduğum soruyu bile olumsuz ve kinayeli bir soru zannetmişsin , zanda bulunup hakkıma girmişsin , ama benim hakkım sana helal olsun. Gayet hüsnü niyetle sordum ben o soruyu.

Aktarmış olduğun kıssa içinde Allah razı olsun ,istifade ettik ama mevzumuzla alakadar olduğunu düşünmüyorum.

Karşılıklı fikir alışverişleri ortak sonuca varmadıkça kısır döngülerden ibarettir.Çabam seni yermek değil doğruyu bulmak.

Müslüman ;
İslamı Cehennem gibi değil Cennet gibi anlatmalı.
Dünyayi Cehennem gibi yaşayıp Cenneti bulmalı
Cehennemi anlatsa da Askinde Cennet yaşamalı ancak o zaman sonuç olumlu olacaktır.

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyunlarında besmele

Syg


Hoca
< İlk olarak genel manada imamlar ile ilgili bir soru soracağım: Bir gün camide asılı ilanı okudum; imamın görevleri yazıyordu. Dikkatimi çekti bir maddede "… ezandan 20dk önce camide bulunmak…". NEREDEYSE hiçbir camide ben bunu göremedim; ezan okunur tam namaz kılınacakken imam gelir. Hatta bazen gelmez ; imam olmadığı için cemaatten biri namazı kıldırır. Bu görevi suistimal olmuyor mu ? Ayrıca görevlerinden birini yerine getirmemiş oluyor; yanlış düşünüyorsam Allah beni affetsin ancak bu durumdayken ben aldığım maaşın tamamını kullanmazdım… ((İşini yapması gerektiği gibi yapan imamlarımızı tenzih ediyorum; ayrıca mazeretten ötürü böyle bir durum oluşuyorsa özür diliyorum, ancak mazeret bir kere olur iki kere olur ben şahsen bizim cami hocamızı ezandan 20 dk önce camide hazır görmedim)). İmam odasında "Dini danışma Mekanı" yazıyor. Ancak kimse yokki kime ne danışayım ???
İkinci olarak başıma gelen bir şey anlatmak istiyorum;

Geçenlerde bir camiye girdim. Bildiğin cami. İkindi namazında 10 kişi bile değildik. Namazı kıldık, çıkarken caminin içindeki kitaplığa gözüm takıldı. Çok sağlam kitaplar vardı, kafamda da bazı sorular vardı. Çok sevindim hemen gittim kitaplığa bakınmaya başladım. Haydaaa "Camiyi kapatıyoruz…" . Yahu kardeşim; yatsı değil ki bu ikindi?! O kitapları süs olsun diye mi oraya koydunuz yoksa ümmet-i Muhammed ilim öğrensin diye mi, dükkan mı bu "kapatıyoruz…" . Allah’ın evi… Madem güvenlik sorunları var, tutarsın bir görevli… Milletin ilimden mahrum kalması daha mı iyi ? Bari o kitapları okunan yerlere verin de bir anlamı olsun… >
Emin ol sende olsan aynı şeyi yapardın:)
İmamlar camiyi kapatmak zorunda çünkü hırsızlık kundaklama vs.. gibi olaylar oluyor.
imam 24 saat beklemeyeceğine göre camiyi kapatmak durumundadır.
İmamlar namazdan 20-30 dk önce camiye gelmek zorundadır. Genelde camiler açılır ama bunu yapmayan imam kardeşlerimizde olur tabiki. istisnalar kaideyi bozmaz.

Okudunuz mu?  Ashabı Ress hakkında bilgi

Cami ve cemaat ehli olduğuna göre imam ve cemaat seni iyi tanıyorlardır.
Kütüphaneden kitapları emaneten alıp okumana izin verirler.

NOT: Bizim mahalle camisi, sabah namazında açılır ve yatsıdan 1 saat sonra kapanır.
Kütüphanedeki kitaplarda bir haftalığına emaneten veriliyor:)


mfcanbaz
Hay Allah razı olsun mum kardeşim ,

Okudunuz mu?  Gusulde su yutmak

anlatmak istediğimi fiili olarak yansıttığın için.

Syg


HAMMADUN
Bir gün sordum.

Konuşmak nedir….???

Gavvas için gereksiz, cahil için kaçınılmazdır.

Dahi biz konuşuruz cehaletimizdenmidir….??

Öyledirki; İlim erbabı lisanlara vakıf olandır.

Bu ne tür bir ilimdir….??? Konuşmayı cehalet mesabesinde addeden…???

Lisan-ı hal’dir.

Demekki henüz Lisan-ı Hal‘e vakıf olamamışız.

desert.rose kardeşim siz imammısınız. diye sorulması gerekeni,

cehaletimizden olsa gerek…..

desert.rose sen imam mısın kardeşim ? diye okuyuvermişiz.

Okumuşuz da yalnış algılamışız…. allah-u Alem.

Eğer doğru okumuşda yalnış algılamış isek, rabbim affetsin inşaAllah, kul hakkından hazır sıyrılmışken. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Kayıtsız Üye
Meraba. 18 yaşıma bugün girmiş olsam kaç gun sonra evlenebılırım bugün girmiş olsam ne kadar gün sonra?


mum
18. yaşına girdiğiniz gün artık dini ve resmi nikah kıyabilirsiniz.


GençMümin
Selamünaleyküm.

İmamların 20-30 dakika önce değil de namazdan beş dakika önce gelmesi istisna değil kardeşler. Kendimizi kandırmayalım, ayrıca kitap okumaya da izin verilmeli. Hiç olmazsa imam gider kitap okuyan kişi camiden çıkarken o kilitler camiyi. Günümüzde artık mevlit okutma, cenaze yıkama gibi işler bile imamlar tarafından (işini hakkıyla yapanları tenzih ediyorum) parayla yapılabiliyor. İmamlar yanlış gördüğü zaman uyarmalı. Emri bil maruf nehyi anil münkeri imam yapmayacak, sadece namaz mı kıldıracak öyleyse? Allah sonumuzu hayır etsin.

Okudunuz mu?  Hz Mehdi Kimdir?

Kayıtsız Üye
Ben bir kız buldum adana da evlenip yuva kurmak için. Dün gittik annem beğenmedi. Bizim birbirimize gönlümüz vardı hocam ne yapmamız lazım bana bir yol gösterin


cami hocasına sorulan sorular, cami hocasına sorulacak sorular, cami imamına sorulacak sorular

Bu kategoride yer alan İçimdeki ses benimle konuşuyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cami hocasına sorulan sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.