Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
sizden95
Abone

Peygamberimiz hangi mezheptendir

Peygamberimiz hangi mezheptendir

kevasor47
selamınaleyküm hemen soruyu soruyorum:Peygamberimiz (s.a.s) hangi mezhepten idi? bu soru daha önce sorulmuş ise kusuruma bakmayın şimdiden Allah razı olsun yorumlarınız için


Cevap: peygamberimiz (s.a.s) hangi mezhepte?

naqshi
Efendimize ait bir mezhep yoktur. mezhepler de inançda değil uygulamada farklılıklar vardır bununda sebebi efendimizin değişik zamanlarda değişik hareket etmesini gösterebiliriz. hepsi sünnettir mezheplerde sünnete uymaktır zaten efendimiz kendi kendine uyamayacağına göre? ayrıca efendmizmi din konusunda büyük yoksa imam maliki mi? imam ebu hanifemi? imam şafimi imam ahmet b. hanbelmi?

Okudunuz mu?  Maraz-ı vesveseye müptela olanlara derstir

Yanıt: peygamberimiz (s.a.s) hangi mezhepte?

Ehli Kuran
< bununda sebebi efendimizin değişik zamanlarda değişik hareket etmesini gösterebiliriz. >
Peygamberimiz değişik zamanlarda değişik hareket etmemiştir.Çünkü Peygamberimizin tek bir kitaba göre hareket etmiştir.Farklı kitaplara göre hareket etseydi farklı uygulama ancak o zaman olurdu.
Yani peygamberimiz bazı zamanlar bir yeri kanadığı zaman abdesti bozulmuş bazı zamanlar bozulmamış değildir.Kan abdesti ya bozuyordur ya bozmuyordur.Bazen bozuyor bazen bozmuyor demek çelişkidir.

Peygamberimizi bir biriyle çelişen şeyler söyleyen bir biriyle çelişen uygulamalar yapan biri gibi göstermek de iman ile çelişir.


Soru: peygamberimiz (s.a.s) hangi mezhepte?

kıvılcım
peygamber efendimz s.a.v herhangi bir mezhepten değildr

Okudunuz mu?  Dudağın soyulması abdest bozar mı?

naqshi
< Peygamberimiz değişik zamanlarda değişik hareket etmemiştir.Çünkü Peygamberimizin tek bir kitaba göre hareket etmiştir.Farklı kitaplara göre hareket etseydi farklı uygulama ancak o zaman olurdu.
Yani peygamberimiz bazı zamanlar bir yeri kanadığı zaman abdesti bozulmuş bazı zamanlar bozulmamış değildir.Kan abdesti ya bozuyordur ya bozmuyordur.Bazen bozuyor bazen bozmuyor demek çelişkidir.
Peygamberimizi bir biriyle çelişen şeyler söyleyen bir biriyle çelişen uygulamalar yapan biri gibi göstermek de iman ile çelişir. >

kardeşim burdaki değişik zamanlardaki değişik hareketler derken örneğin namaz kılarken şafiler tekbirlerde ellerini omuzların kadar kaldırı bu sünnette yokmu diyeceksin? Efendimiz bunuda yapmıştır elbette ki imam şafi ben böyle gördüm/duydum böyle yapılaca diyebilmiştir. imam ebu hanife ise ellerin kaldırıldığına şahit olmamış/duymamıştır oda kaldırılmaz demiştir bu hareketin hikmetini Allah ve resulu daha iyi bilir. veya başka bir örnek şafiler kıyamda duruken ellerini göğüs hizasında tutarlar hanefiler ise göbek altında şimdi bunlar sünnette yok diyemeyiz. yoksa efendimize haşa bir şöyle bir böyle demek onu riyakar (ikiyüzlü) göstermek olur ki bunu kimse istemez… vesselam

Okudunuz mu?  Yemini geri almak varmı

Hoca
< selamınaleyküm hemen soruyu soruyorum:Peygamberimiz (s.a.s) hangi mezhepten idi? bu soru daha önce sorulmuş ise kusuruma bakmayın şimdiden Allah razı olsun yorumlarınız için >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
"Peygamberimiz (sav) hangi mezheptendi" sorusu şuna benzer,
"Okul müdürü hangi sınıftandır":)
her sınıfın bir öğretmeni var ama müdür bütün sınıfların öğretmenidir.
inşAllah anlaşılır.

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken saflar arası mesafe ne kadar olmalıdır?

kevasor47
Allah razı olsun cevaplarınız için anladım aslında bu soruyu sormamın nedeni kardeşimin ustası peygamber efendimizi (s.a.s) hanefi mezhebinde olduğunu kardeşime söylemişti kardeşimin kafasına takılmış oda bana sordu ben size yöneldim cevaplar için tekrar Allah razı olsun.


naqshi
Allah hepimizden razı olsun

Okudunuz mu?  Kaldıramayacağı bir günahı gafletle işleyen ölmeyi isteyebilir mi?

DemiR
Bu soru mezhebin ne olduğunu bilmemekten kaynaklanıyor.
Peygamberimiz hanefidir diyen bir ahmak ile de ben karşılaşmıştım 🙂


Kayıtsız Üye
vAllah çok güzel ve iyi site cevap


Kayıtsız Üye
Musluman olarak mezhep ayrimi yapmam şeriatin gereğine bakarim mezhelere saygim var

Okudunuz mu?  Hz peygamberin ismini duyunca salavat getirmenin üslubu

peygamber efendimiz hangi mezhepten, peygamberimiz hangi mezheptendir, peygamber efendimiz hangi mezheptendir

Bu kategoride yer alan Ahzab suresi 50. ayetin güvenilir bir kaynaktan tefsirini yapar mısınız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz hangi mezheptendir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.