Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:07
Oruc
Yönetici

Oruç yanak içi eti koparıp yutmak orucu bozar mı?

Oruç yanak içi eti koparıp yutmak orucu bozar mı?

asli
Selamın Aleyküm, yanağımın içindeki eti minnacık kopardım yuttum sanırım sonra araştırdım oruç bozulurmuş, ama bozduğunu bilmeden minnacık yuttum , yemek niyetinde değildim oruç bozulmuşmudur? böyle bir alışkanlığımda yok sadece öylesine , bozmaz sandım..bozulmuş mudur ki?

Okudunuz mu?  El ile kendini tatmin etme yani cünüp olma,orucu bozar mı?bozarsa ceza-i hükmü nedir?

Cevap: Oruç yanak içi

@hmet
Oruçluyken bir şey yutmak orucu bozar


Cevap: Oruç yanak içi eti koparıp yutmak orucu bozar mı?

Darusselam
Ağız yoluyla boğaza giden şeyler orucu bozar. Eğer dudak ve tırnak yutuluyorsa bu orucu bozar. Yutulmadığı, ağza alınıp tükürüldüğü takdirde ise orucu bozmaz. (Diyanet İşleri Başkanlığı)

Okudunuz mu?  Adetten sonra oruç tuttum fakat yine az bir kan geldi tutmuş olduğum oruç bozulmuş sayılırmı

Cevap: Oruç yanak içi eti koparıp yutmak orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Evet bozar.Oruçlu iken bir şeyin yutulması orucumuzu bozar.


yns1111
Merhaba lütfen yardım edin bu konuda çok dikkatliyimdir ama bilgisayarın başında otururken bir anda dalgınlığıma geldi ve yanak etimi kopardım yuttum kesinlikle kastiyen yapmadım ve yutmayıda istemedim ama dalgınlığıma geldi yuttum hemen farkına varınca banyoya gittim tükürdüm ama yutmuştum orucum bozuldumu ?

Okudunuz mu?  Şarkı dinlemek günah mıdır? Oruclu bir kişinin şarkı dinlemesinde bir engel var mıdır?

mumsema
Unutarak yeyip içmek orucu bozmaz kardeş rahat ol orucun bozulmadı


Bayan :/
Ben bayanım evlenmeden önce genital bölgemi yastığa yatağa sürtüyordum yada elimle okşuyordum rahatlıyordum bu benim hoşuma gittiği için yapıyordum ve utanarak söylüyorum ki bunu oruçlu iken yaptım namazda kıldım ama bunun bir mastürbasyon boşalma olduğunu bilmiyordum ve boy abdesti almam gerekiyormuş almadan oruç tuttum namaz kıldım ama hane bu unutularak yapılan bir şey de değil ne olduğunu bilmeden yaptığım bir şey bayan olduğumuz içinde utanıyoruz sormaya elimizin altında interrnette yok soramıyoruz da öylece devam ettim taki bir kız arkadaşım kendisi de yapıyordu ve bu şekilde olmayacağını söyledi bir dahada yapmadım oruçlarım boşa gitti mi kaza etmem gerekiyor mu? :/

Okudunuz mu?  Annem babam oruç tutmama izin vermiyor

ACİLSERVİS
Bilmemek mazeret değil. Bir Müslüman dinini bilmek zorunda. Kitap satan yerlerde ilmihal satılıyor. Mutlaka bir Müslüman bu kitabı okuyacak. Oruçlu iken bilerek boşalma olursa oruç bozulur ve cenabet namaz kılınmaz. Bunları kaza etmen gerekir.


Muhammed3459
Selamün aleyküm hocam hayırlı ramazanlar bir sorum olacaktı ben oruçluyken yanaktan dilimin üstüne gelen et parçasını yutum acaba orucum bozulmuşmudur ? eti yanlışlıkla kopardım dilimin üstüne geldi karar veremedim yutum

Okudunuz mu?  Ramazan ve Oruçla İlgili Hikayeler

Ensar
ve aleyküm selam, sevgili kardeşim, Yutmuş olduğunuz bu deriyi bilmeden istemsiz bir şekilde yuttuysanız orucunuz bozulmamıştır, bilerek yutulan deri parçası orucu bozar, buna tam olarak sizin karar vermesi gerekmektedir. Oruçlu halde ağız içi deri soyulmalarında biraz daha dikkatli davranmak gereklidir.

Okudunuz mu?  Orucu Kimler Tutar

yanak içini yemek orucu bozar mı, yanak eti yemek orucu bozar mı, yanak yemek orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Tükürüğü yutmak orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç yanak içi eti koparıp yutmak orucu bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.