Anasayfa
1 Ocak 2024, 3:08
sizden0
Abone

Başın dörtte biri ne kadardır?

Başın dörtte biri ne kadardır?

nurilk
Abdestte başın dörtte biri meshedilmeli deniliyor. Başın dörtte biri bir el kadardır deniliyor. Herkesin eli aynı değil ve başı da aynı değil. Burda nerden anlıycaz dörtte biri olduğunu. Ayrıca baş içerisinde yüz de var. Ense de var. Bunları ele alırsak bir el baş meshetmek için yetersiz kalıyor ama sadece saçlı kısım düşünülürse yeterli olabilir. Sonuç olarak dörtte bir ne kadardır?

Okudunuz mu?  Gaipten Mutlak Ses

Cevap: Başın dörtte biri ne kadardır?

nurilk
Ayrıca peygamberimiz bir keresinde sarığının altına elini sokarak başını meshetmiş diye duydum. O zaman tek eli yeterli sanırım. Ama ben yaklaşık olarak bir kafayı dörde böldüğümü düşünüyorum. Hatta tam başımı kaplayan bir boneyi dörde katladım ve yaklaşık iki elim kadar tutuyor. Acaba insanlar tek elle meshederken yanlış mı yapıyor? Sonuçta peygamberimiz erkek ve eli kadınlara göre büyük. Kadınlarla erkeklerin kafası ise büyüklük olarak hemen hemen aynı.

Okudunuz mu?  Evlilik bitmiştir demek nikahı bozar mı

Cevap: Başın dörtte biri ne kadardır?

Molla_Efdal
Başın dörtte biri bir el kadardır. Baş boyutu kişiden kişiye değiştiğine göre aynı mantıkla kişinin el boyutuda değişir bunu sıkıntı yapmamak lazım. Eğer için rahat etmiyorsa elini ıslatıp Saçın alındaki başlangıcından enseye kadar götür böylece tüm başını mesh etmiş olursun.

Okudunuz mu?  Takım tutma ve amblemlerini kullanmak günah mı

Cevap: Başın dörtte biri ne kadardır?

nurilk
Başımı elimle ölçtüm ve yaklaşık 8 el kadar. Yani dörtte biri 2 el oluyor. Ve kafam ile elim normal boyutlarda. Hemen hemen her insanda da iki el başın dörtte biri oluyor bu hesaba göre. O zaman kafam karışıyor işte. Neden tek el deniliyor.

Okudunuz mu?  Namazda otururken ayaklarım ağrıyor

başın dörtte biri ne demek, basindörttebirinedemek, Basin 4 te biri

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebinde kaza namazı olan kişi vitir namazı kılabilir mi? Vitir Nasıl Kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başın dörtte biri ne kadardır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.