Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Güzel Ahlak Nasıl Kazanılabilir?

Güzel ahlak nasıl edinilir ?

Kayıtsız Üye
Merhaba abilerim, ablalarım. Ben 17 yaşında liseye giden bir gencim. Ben kötü ahlaklı bir gençtim. Harama bakardım ve dinimize pek uymazdım. Şimdi çok akılsız ve muhtaç olduğumu hissediyorum. Artık aileme iyi davranmaya başladım. Kimseyi kırmak, üzmek istemiyorum. Artık yaptıklarımdan pişman oluyorum. Namaza başladım ve Allah nasip etti günahlardan kaçmaya başladım. Harama bakmamaya çalışıyorum. Hayatımda bazı olumsuzluklar yaşadım ve Allah’a sığınma ihtiyacı duydum. Ondan sonra hep böyle namaz kıla kıla bu zamana kadar geldim işte. Şimdi benim hala sorunlarım var abilerim.

Okudunuz mu?  Ergenlik çağına girmeyen sevap kazanır mı?

Nasıl güzel ahlaklı ve sakin bir insan olabilirim ? Sakin bir kimse olmak istiyorum. Önceden tipimi, yüzümü çok eleştirirdim ve kendimi çirkin bulurdum. (Gerçekten öyle ama 🙂 ) Şimdi o düşüncelerimi kafama takmıyorum. Artık dünyadaki olumsuzluklar için üzülmüyorum. Çünkü biliyorum ki müslüman olarak (İnşAllah) ölürsem rabbim bizlere cenneti veriyor.

Okudunuz mu?  Yapılması günah olan meslekler?

Kısaca ahlakımı nasıl daha iyi hale getiririm ?


Yorum: Güzel Ahlak Nasıl Kazanılabilir?

arifselim
Merhaba kardeşim. Gerçek ve kalıcı olan güzellik iman, ibadet ve güzel ahlaktır. Ne mutlu sana. Bu niyetinde Allah seni daim eylesin. Kendine peygamber aleyhisselamı örnek almalısın. Onun hayatını, hadislerini ve sünnetini öğren ve hayatında uygulamaya çalış. Onun ahlakından daha üstün daha güzel ve daha mükemmel bir ahlak sahibi kimse olmamıştır.

Okudunuz mu?  Evliliği kurtarmak için yalan yere yemin etmek

Yorum: Güzel Ahlak Nasıl Kazanılabilir?

Kayıtsız Üye
Hz.Ali’nin güzel Ahlak için okuduğu duayı okumak yararlı olur. Aynaya bakınca okuman gereken duayı da okuyabilirsin. Bunları dua kitaplarında bulursun. İnternettende araştırarak bulabilirsin. Ama her şeyden önce günahtan sakınıp ibadetle meşgul olmak gereklidir. Allah’ı büyük isimleriyle zikretmek gereklidir.
Ama en çok kuran meali ve tefsiri okumak senin Ahlakını güzel yapar.

Okudunuz mu?  Bana Çok Nazar Değiyor. Nasıl Korunabilirim?

Yorum: Güzel Ahlak Nasıl Kazanılabilir?

Kayıtsız Üye
Kuran öğrenin ve okuyun. Kuran Meali ve tefsiri okuyun. Sure ve âyet ezberleyin. Ezbererinde âyet olmayan harebeye dönmüş bir ev gibidir. Fakat ezbererinde âyet olan, günahtan sakınmalıdır. İman kimde varsa o güzel ahlaklı olur.

Okudunuz mu?  Hz muhammedin mekkeden medineye hicretinin sebepleri

güzel ahlak nasıl kazanılır kısaca

Bu kategoride yer alan Büyük günahlar nelerdir ve "Yedi Büyük Günah" hangileridir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güzel Ahlak Nasıl Kazanılabilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.