Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:25
dualar
Yönetici

Resimli Hicri Yılbaşı Duası – Arapça Türkçe

Resimli Hicri Yılbaşı Duası – Arapça Türkçe

#UguR
Peygamber Efendimiz bir hadîs-i şerîfinde buyurdu ki:

< Bir kimse, Muharrem ayının ilk günü (yani hicri yılbaşında), aşağıdaki duayı 3 defa okursa, Allahü teâlâ o kimseyi, gelecek Muharrem ayına kadar bütün belâlardan emîn kılar. >
Şeyh Şihâbüddin-i Sühreverdî"den menkûldür ki: Her kim bu duâyı aşûre günü üç kerre okursa ölümden de emîn kılınır. Zîrâ o sene ölümü mukadder olan kimseye, bu duâyı bu veçhile okumak nasip olmaz. (Hâmiş)

Okudunuz mu?  İşte Şeyh Ahmet Yasin'in o meşhur duası

ARAPÇASI

Resimli Hicri Yılbaşı Duası - Arapça Türkçe

TÜRKÇESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü lillahi Rabbil-âlemîn. Ves-salâtü ves-selâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allahümme Entel-Ebediyyül-Kadîm. El-Hayyül-Kerîm. El-Hannânül-Mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün, es"elüke fîhel"ısmete mineş-şeytânir-racîm, vel-avne alâ hâzihin-nefsil-emmâreti bis-sûi vel-iştigâle bimâ yukarribünî ileyke, yâ zel-celâli vel-ikrâm, bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn. Ve sallAllahü ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve Ehli beytihî ecmaîn.

Okudunuz mu?  Kalbde imanın sabit kalması için duâ

MEALİ

Rahman ve Rahîm olan Allâh’ın adıyla.. Hamd, âlemlerin rabbi olan Allâh’a mahsustur. Salât ü selâm da Pey-aamber Efendimize, ehl-i beytine ve bütün ashabına olsun. Ey Rabbim, sen ebedî, ezelî, hayy, kerîm, hannân, mennânsın. Bu gelen, yeni bir yıldır. Ya Rabbi, kovulmuş şeytanın şerrinden bu yıl muhafaza olmayı istiyorum. Ve içimde, bana kötülüğü emreden nefsimle mücadelemde senden yardım diliyorum. Beni sana yaklaştıracak meşguliyetleri bana nasîb et, ey celâl ve ikram sahibi Rabbim. Rahmetinle, ey Merhametlilerin en merhametlisi… Efendimiz Muhammed-sallâllâhu aleyhi ve sellem-‘e, onun âline, ashabına ve bütün ehl-i beytine salât olsun..

Okudunuz mu?  Nikah merasiminde yapılan konuşma (hutbe)

İşte bu yeni yıldır ki, ben, bu yıl boyunca, huzûrundan kovulmuş şeytândan korumanı ve dâimâ kötülüğü emreden nefsime gâlip olmam için yardımını ve beni Sana yaklaştıran işlerle meşgûl olmamı Senden dilerim ey celâl ve ikrâm sâhibi Allahım. Ey merhametlilerin en merhametlisi, rahmetinle muâmele eyle. [Sonunda tekrâr salevât-ı şerîfe var].

Okudunuz mu?  Peygamber Duaları

Nüzhetü"l-mecâlis kitâbında [I, 156] bildirildiğine göre bir kimse böyle derse, şeytân: Biz bu kişiden ümîdi kestik der ve Allahü teâlâ ona, kendisini sene boyunca koruyacak iki melek görevlendirir.


Cevap: Resimli Hicri Yılbaşı Duası – Arapça Türkçe

hwop
​Teşekkürler kardeşim ALLAH RAZI OLSUN.

Okudunuz mu?  Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben zalimlerden oldum

#UguR
Rica Ederim

güncel tutalım

Bugün Hicri Yılbaşı..!


Cevap: Resimli Hicri Yılbaşı Duası – Arapça Türkçe

Şema
Bu gün 14 ekim 2015 miladi
Hicri 1 muharrem 1437
Yeni hicri yıl hayırlara vesile olsun inşAllah


#UguR
Hicri Yılbaşı
2 Ekim 2016, Pazar

Bugün hicri yılbaşı

Okudunuz mu?  Dua Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Resimli Hicri Yılbaşı Mesajı

Resimli Hicri Yılbaşı Duası - Arapça Türkçe


#UguR
Hicri Yılbaşı ile ilgili resim

Resimli Hicri Yılbaşı Duası - Arapça Türkçe


hicri yılbaşı duası arapça, hicri yılbaşı duası türkçe, Hicri yilbasi

Bu kategoride yer alan Trafik kazası geçiren komşumuza dua istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resimli Hicri Yılbaşı Duası – Arapça Türkçe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.