Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Dua

Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Dua

#UguR
İnsanların çeşitli sebeplerden dolayı sıkıntıları olabilir, zaman zaman sıkıntıya düşebilirler. Bu durumlarda Kur’an-ı Kerim’in de dediği gibi, Her zorluğun bir kolaylığı vardır buyuruluyor.

Sıkıntıdan kurtulmanın da çaresi olarak insanlar, faydalı bir meşgale bulmalı, sabretmeli ve manevi yönden de dua etmelidir.

Okudunuz mu?  Sabahın Duası

Sıkıntılardan kurtulmak için en çok okunan dua kelime-i temcid’dir.

Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhilaliyyilazîm

Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Dua

Anlamı: Allah’tan başka güç kuvvet sahibi yoktur. Her şeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allah’tır.

La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır. (Hakim)

Okudunuz mu?  Sabah Namazından Sonra Okunacak Duâ Ayetleri

Bir sıkıntıya düşünce, Bismillâhirahmanirrahim velâ havle velâ kuvvete illa billâhil aliyyil azim diyeni Allahü teâlâ, sıkıntı ve belalardan muhafaza eder. (Deylemi, İbni Sünni)

Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim
derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır. (Şir’a)

Okudunuz mu?  Tevbe-i İstiğfar

Cevap: Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Dua

MECİDİE
yuce Allah herşeyin çaresini vermiştir her sıkıntını her acının ve her rahatsızlığın okunacak bir duası vardır la havle vela guvvete illa billahil aliyyil azim de sıkıntı anında okunacak dualardandır

Bu kategoride yer alan Abdülkadir Geylani Hazretleri'nin Hizbü'n Nasr Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.