Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

İçimden sesler Allah’ın varlığını sorguluyor

İçimden sesler Allah’ın varlığını sorguluyor

masuk68
Selamun Aleykum kardeslerim,
Selam olsun hepinize selam olsun bizleri sevenlerede sevmeyenlerede,
kardeslerim Selamun Aleykum ne güzel söz ne hos bir söz, ama ben bunu bildigim halde selamun aleykum derken icimde sesler oluyor banaAllahin varligini sorgulatiyor. Kardeslerim ben bu seslerden biktim. Her bir ayet veya hadis okudugumda, ezan sesi duydugumda, dini konularla ilgilendigimde sohbet dinledigimde, kafama gelen su sorular: Ya bunlarin hepsi uydurmaysa? Ya bunlarin hepsi yalansa? Tahrif olmussa? Uydurulmussa? Ya Ahiret Cennet Cehennem yoksa?….

Okudunuz mu?  Bu zamanda ÇARŞAF giymek ...

Biktim… Hakikaten çok biktim, ben bunu yazarken icim nasıl üzülüyor nasıl icimde firtinalar kopuyor bir bilseniz… Ben bu sorulari durduramiyorum durdurmak istiyorum bunlari düsünmeden Islama Teslim Olmak ISTIYORUM! Ama bu sesler…. Lanet olasi sesler! Bundan öncede actim bu konuyu sizlere evet, ama ne yazikki hala verdiginiz tavsiyeler beni tatmin etmedi, hala beni bu dertten kurtaracak bir care söyleyeniniz olmadi…

Kardeslerim, özledim
Yine söylüyorum Özledim, 1000 kere söylemis olsamda yinede söylerim Özledim!!!

Okudunuz mu?  Dinden nasıl çıkılır?

Ben Allahi, resulunu Peygamber Efendimizi kafamda hiç bir soru olmadan, gönül rahatligi ile anmayi özledim,
Ben eski kildigim Namazlardaki huzuru özledim, birine gönül rahatligi ile Allah razı olsun diyebilmeyi özledim.
Ben IMANIMI eski IMANIMI özledim.
Ben Allahi özledim
Ben Resululllahi özledim…

Kardeslerim, lütfen yokmudur benim gibi, bir durum yasayan, veya yasamis olan, veya yasamis birini taniyan, veya bunu atlatmis olan? Allah hepinizden razı olsun! Allah hepimizi aff etsin! Inanin tek arzum artik eski Imanima kavusmak… Lütfen Allah rizasi için yardim edin?

Okudunuz mu?  Ramazan'da Uyku Düzeni

Cevap: Biri Allah rizasi için su sorularima cevap verirmi?

Şema
Vesvese halini yaşamayan hiç bir Müslüman yok
Ne alim ne cahil her kes
Ama Kimi az olur kimi çok
Kimi hemen atlatir kimi bocalar durur
Kimi iman ile kimi amel ile

Medresede çok meşhur olan bir hocam vardı her Namazda niyeti 4-5 defa tekrar eder Fâtiha’yı da
Sonuç olarak sen bir alimin yanına bir Müftünun yanına git derdini anlat mutlaka çare vardır

Okudunuz mu?  Korsan program indirmek ,kullanmak günah mı ?

Vesveselerden kurtulamiyorum!Allah rizasi için yardim edin.

Nur006
Selamin aleyküm.Arkadaşlar lütfen yardim edin.Cok caresizim.Aklima sürekli vesvese geliyor.Allahin varligiyla ilgili,rahmanligiyla ilgili,mesela birseyden dolayi sukrediyorum o Allahtan degildir.Soyle boyle diyor icimdeki ses keske kafama yildirim dusse de bunlari duymasam ne olur yardımci olun.Ve bakin yani öyle sey değil ben biliyorum bildigim halde aklima gelince nasıl diyeyim cidden elim ayagim buz kesiyor kalbim yavasliyor.Seytandandir diyip geçemiyorum.Cunku sürekli aklima geliyor.Allah rizasi için yardim edin.

Okudunuz mu?  Allahümme Ya Camiünnasi li yevmen la raybe fih. İnnalahe la yuhliful maid. İcma beyni ve beyne

Yorum: İçimden sesler Allah’ın varlığını sorguluyor

Kayıtsız Üye
Kardeşim.Yaşadığın şeyin adı obsesif kompulsif bozukluk(takıntı),dindeki adıda hatarat. Psikoloğa gidersen antideprasan veriyor, hiç bir işe yaramıyor benim şahsi kanaatim(Benim bünye kuvvetli).Benimde 4 ay önce aniden bir sabah namazı başladı,(gecesinde vesveseye benmi dedim diye takmıştım.)Sabah bir kalktım böyleyim.Allah kimsenin başına vermesin, hele ilk zamanlar çok zor geçiyor. Zamanlar hafifliyor.Kişiye göre değişiyormuş Ama iyileşmesi baya uzun zaman alıuormuş (1,5 -4 sene) benim hala devam ediyor.Muhtelen sürekli her vesvesede tövbe ediyorsundur.Üzülüyor, korkuyorsundur.Bu ilahi bir imtihan, bunun en büyük ilacı sabır+dua+ibadet başkada yapacak bir şey yok.Biliyorum kendini ikna etmen çok zor ama aklına gelenlerin,yüreğine düşenlerin sana ait olmadığını bilmen, takmaman gerekiyor.Takarsan kabus yaşarsın.Zamanla istemesende takmamaya mecbur kalıyorsun zaten yoruluyorsun.Ha birde Allah ın El-Mümin,El-Nur,gibi isimlerini sürekli zikret.La ilahe illAllah zikret.Yeni sureler ezberle.Namazı camide kıl.Sürekli meşgul et kendini boş kalma sakın.Kesin uyarı internet sitelerini araştırıp durma, okuma.Bu yazıyor okuman son olsun mesela.Kuranın mucizelerini araştır.Kendi vucuduna bak,parmağını kaldır seri numarana bak. En basit Allah Kuran’da Parmak izinden bahsederken,İnsanoğlu daha bu yüz yılda keşfedebildi parmak izini.Bunun gibi milyonlarca mucize var.Selametle.Takma. Sakın takma. İnşirah suresi, Kafirun süresi,Allah’ın isimleri tavsiyemdir…

Okudunuz mu?  Cenabet iken tuvalete gitmek.

grebiye
Selamun aleykum kardesler.
Kardesimizin izdirabi cogu muslumanda vardir.
Bizler insan olarak bazi hususlari kendi basimiza kaldiramayabiliriz. Hani rabbimiz peygamber olan musaya kardesi harunu yardımcı vermisti. Cunku musa istemisti onu peygamber olsada yardima ihtiyaci vardi. Hani bir keresindede musa (as) hizira demistiki ben sana tabi olabilirmiyim o’da kabul etmisti. Dikkat edelim kardeslerim peygamber musa bile yardima ihtiyac duyuyor ve hiziri kendine yoldas tutuyor. Hani bir keresindede ibrahim (as) demisti ya rabbine "260. Bir zamanlar İbrâhîm de, Ey Rabbim! Ölüleri nasıl dirilttiğini bana göster! demişti. O [Allah], İnanmadın mı ki? dedi. O [İbrâhîm], İnandım, fakat kalbim iyice yatışsın diye dedi. O [Allah], Hemen kuşlardan dördünü tut da onları kendine alıştır. Sonra her dağın üzerine onlardan bir parça kıl [bırak]. Sonra da onları [kuşları] çağır, koşa koşa sana gelecekler. Ve bil ki, Allah, azîz’dir, hakîm’dir dedi." Iste kardesim ibrahim aleyhisselam bile kalbini olulerin yeniden diriltilmesi konusunda yatistirmak için rabbinden niyazda bukundugu seye bakin. Bunlar bizlere misaller olsa gerek. Dua ve zikir ve mursit ile insaAllah

Okudunuz mu?  Beddua etmek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam kardeşim.aynı dert bende de var. o kadar üzülüyorum ki anlatamam.şeytan bizimle oyun oynuyor sanki.inanıyorum ama içimdeki sorular hiç bitmiyor.

Bu kategoride yer alan Zikir konusunda işin ehli biri bana yardım edin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden sesler Allah’ın varlığını sorguluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.