Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden95
Abone

Korsan program indirmek ,kullanmak günah mı ?

Korsan Yazılımlar Hakkında

[Fani_Uğur]
Selamun Aleyküm.Aklıma takılan bir şey var.Bi oyun var ara sıra onu oynuyordum,can sıkıntısından.Fakat bu oyun korsandı.Aklım başıma yeni geldi ve oyunu bilgisayarımdan sildim.Lakin bilmeden bu güne kadar kullandığım korsan yazılım ve oyunları düşünerek,büyük bir üzüntüye kapıldım.Geçen sildiğim oyunu şimdi tekrar yüklersem,oynarsam ve para biriktirerek bu oyunun orjinalini almaya niyetlensem acaba nasıl bir davranış olur ? Zaten bugüne kadar emek hırsızlığı yaptığım aklımın ucundan geçmezdi,kesin kararlıyım bu oyunu almaya,çok fazla vakit geçirdim çünkü bununla.Yoksa sadece orjinalini alıncamı oynamalı.Her ne kadar gavurda olsa sonuçta onlarında bir hakkı var.Şimdiden teşekkür ediyorum herkese.Allah’a (c.c) emanet olun.


Korsan eser.?

hüseyin_92
Selamunaleykum.
Ben güvenilir bir kitapçılar çarsısından ilmi bir eser aldım. Gerçek fiyatına birde. Ama bandrol görmedim. Orjinal olduğunu biliyorum.ama bandrol yok.korsan olsa fiyatı düsük olmazmı.?
İlim öğrenmek için aldım birde.?


Yanıt: Korsan eser.?

Muhammed
ve aleykumusselam
korsan eserleri tavsiye etmiyorum. imkanımız olduğu sürece orjinal eserler almaya çalışalım.
ama dinimizi öğrenmek için gücümüz yetmediğinde ala biliriz.


Korsan CD Hakkında

Star
Arkadaşlar bu soru benim için çok önemli yani lütfen bilgili arkadaşlr cevap verirlerse sevinirim…

Ben 12-13 yaşındayken sınıfımda ”cahilliğimden ve bilgisizliğimden” dolayı yaptığımın kul hakkına girdiğini bilmeyerekten korsan cd satmış bulunuyorum.

Bu işi bilmeden yaptım ve çok pişmanım tövbe ettim.Ancak şimdi ben gidip oyun firmalarına sattığım kadar para ödeyemem ki.Böyle bir imkanım yok…Acaba bu kul hakkına giriyor mudur? Giriyorsa nasıl telafi edilmelidir?

Birde sanırım yine 12-13 yaşındayken birisinden (bunu utanarak söylüyorum belki bunu söyledikten sonra beni dışlarsınız..) çok eski yıllara ait yabancı madeni para çalmıştım..Buda kul hakkına girermi.Girerse ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Doğum Gününde Hediye Almak

Cidden bunları yaparken yemin ederimki kul hakkına girdiğimin farkında değildim.Parayı aldığım kişiden ise şuan helallik dilemem mümkün değildir…

Bi yardım edin nolur…


Star
Acaba bu korsan cdsini sattığım firmaların hakkını ödemek için bir fakire para versem,sadaka versem veya bir camiiye yardımda bulunsam olur mu?

Onların sevabına yapmak niyetiyle tabiiki


yaso-123
Korsan cd kopyalayıp satmak haramdır ama kul hakkına girmiş olurmusun bundan emin değilim kardeşim …


HAMMADUN
Bence sen onları düşünme STAR kardeşim. Asıl şunu düşün. Madem tövbe ettin hemde akıl baliğ olmadığın bir yaşta işlediğin bir fiilden dolayı, Allah tövbeleri çokça kabul edendir ve muhakkak nasuh bir tövbeyide geri çevirmez. Asıl sen, bizi bu olaya şahit tutmaktan dolayı rabbine karşı yaptığın hatayı düşün. Eğer bir hata yaptıysan, arada bizi aracı olarak görme. Bizlerde yaptığımız hatalardan dolayı rabbimizden her daim tövbe istiğfarda bulunuruz. Neticede bizlerde aciz kullarız. Nasuh bir tövbe, makbul bir kul demektirki. Bizim haddimize değildirki Allah ve Resulüne iman etmiş birini dışlamak. Ama bir kardeş tavsiyesi diye al inşaAllah rabbinle kendi arandakileri başkalarına şahit tutma. Rabbinin ben affetmiştim ve hak sahiplerine de senin adına burada ikramlarda bulunup konuyu kapatacaktım demesine bizi şahit tutarak engel olma.

Sonra, Şüphesiz Rabbin, câhillik sebebiyle bilmeyerek kötülük yapan, sonra da hemen ardından tevbe edip ıslah olanları, (durumunu) düzeltenleri (bağışlayacaktır). Çünkü onlar tevbe ettikten sonra Rabbin de elbet çok bağışlayan ve pek merhamet edendir." (16/Nahl, 119)

Okudunuz mu?  Kıraat ile ilgili

Ey iman edenler! Allah’a nasûh (kesin) bir tevbe ile tevbe edin. Olabilir ki Allah, sizin kötülüklerinizi örter ve altından ırmaklar akar cennetlere sokar…” (66/Tahrim, 8)

Onlar, fena bir şey yaptıklarında veya kendilerine zulmettiklerinde Allah’ı hatırlayıp anarlar ve günahlarından dolayı hemen tevbe-istiğfar ederler/günahlarının bağışlanmasını dilerler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki!? Onlar, yaptıkları kötülüklerde bile bile ısrar etmezler." (3/Âl-i İmran, 135)

Bir Hadisi Şerifte: Eğer siz günah işlemez olsaydınız Allah başka insanlar yaratır, onlar günah işlerler, kendisi de onları bağışlardı. (Müslim,tevbe,9) 1)


yaso-123
SelamınAleyküm …Hocam nasuh tövbesi tam olarak nasıl oluyo birçok yerde yazı okudum ama belli bir dua yok nasuh tövbesi bizim yaptığımız tövbemidir yoksa belli bir duası varmıdır 🙂


HAMMADUN
Çok az bir ilimle ve rabbimin ilminin nihayetsizliği karşısında HOCA vasfıyla teçhiz edilmekten rabbime sığınırım. Biz dahi beşikten mezara kusurları ve acziyeti içerisinde nefsine gem vurmaya çalışan, bu güreşte kimi zaman sırtı yerde, utançla rabbine sığınan ve yalnız ondan bekleyen ve yalnız ona halini arz etmeye çalışan rabbimizin kulu olmayı ümid eden talebesiyiz.

Nasuh bir tövbeye gelince;

O’nu da izninizle ve rabbimin avf ve mağfiretine sığınırak şöyle izah etmeye çalışayım. İnşaAllah haddimizin dışında bir ifadeyle dahi olsa, rabbimin rahmetinin yetiştiği kimselerden oluruz.

Bir ilim adamı olduğunu farzet, yüzlerce robot yaptığını ve bu robotların programlarını da kendi kendilerine, kendi zekalarıyla, hür iradeleriyle, devamlı bir gelişim içerisinde hareket edip, meraklı bir takım topluluk olarak düşün. İcat ettiğin her şeyi, senin laboratuvarında incelediklerini, hepsinin hareket ve davranışlarınıda, hem robotların kendi hafızalarında not edildiğini, hemde laboratuvardaki cihazlar marifetiyle not ettiğini düşün. Derken robotlardan biri laboratuvardaki bir cihazı yere düşürdüğünü veya senin yapmayın dediğin bir fiili kendi hür ve cüz-i iradesiyle yaptığını ve bundan dolayıda zarar gördüğünü düşün…. Sonra o robot kendi hür iradesi ve kendi zekasıyla tamamen senin hükmünün dışında hata yaptığını anladığını ve sana doğru yönelip, önünde diz çökerek, tüm samimiyetiyle, gözünün içine baka baka, gözünden iki damla yaşda akıtarak affını dilediğini, senin onun için çok değerli olduğunu sana arz ederek, senden başka gidecek bir yer ve makamında olmadığını bilerek, senden geleceğede rıza gösterdiğini ve senin rızanı talep ettiğini düşün…. Bunu yaparken diğer bir robotunda bu hali hafızasına kayd ettiğini düşün…. Daha sonra o hali kayd eden robotunda, başka bir kusur işlediğinde o kayıtta bulunanla, sana aynı şekilde hitap ettiğini, noktası noktasına, virgülü virgülüne tekrarladığını düşün…. Muhakkakki her ikisindende hoşnut olursun ve muhakkakki her ikisininde senin indinde ayrı ayrı değerleri vardır. Ancak nasuh bir tövbe işte o ilk robotun yaptığı içten, samimi ve daha önce kayda alınmamış olan tövbedir.

Okudunuz mu?  Cünüp kişinin duası

Namaz mümin’in miracıdır….

Henüz mümin vasfına ulaşamamış bir inşaAllah müslüman olarak nasuh tövbeyi bende şu şekilde yapıyorum. Öncelikle, Rabbimin huzuruna gidiyorum. Selat ve selamlarla peygamber efendimizinde ümmeti olmam hasebiyle himmetlerini arz ediyorum. Zira biliyorumki Rabbim habibim dediğinin hatırına, ümmetinede iltifatta bulunur. Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi vessahbihi vessellim. Peygamber efendimizin dediği gibi onu ashabıyla birlikte anıyorum. Tekraren eshabıyla anıyorum. Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi vessahbihi vessellim. Ve tekraren eshabıyla anıyorum. Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi vessahbihi vessellim. Biliyorumki yeryüzünde bir vazifeli melek, diri olan peygamber efendimize selamlarımızı an be an iletmektedir. Artık rabbimin huzurundan miraca doğru bir yolculuğa hazırım. İki rekat normal namaz kılıp, niyetini de şükür olarak belirliyor ve namazda mümkün olduğunca rabbimle birlikte olmayı umuyor. Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden beklerim diyorum. Nihayet diz çöküyor. Sağımdaki ve solumdaki kiramen katibin meleklerinide buna şahit tutarak. Gönlümü rabbime açıyorum. Hani çok duygulandığım bir anda gözlerimden yaş gelipte, burnumun direğinin sızladığı bir hal varya işte o hal üzere. Duvahan’lıkta yapmadan, sadece kusurumun ve acziyetimin bilinci içerisinde.

Okudunuz mu?  Rüyalandıktan sonra biraz yürümeden veya uyumadan gusül almak hakkında

Yerimden kalktığımda, artık biliyorumki ve hiç bir tereddüte mahal vermeksizin eminimki rabbim kendisine yönelen bu kulunu avf ve mağfiretiyle dahi rahmetiyle kuşatıp onun gönlüne bir sakinlik ve zihninede bir açıklık nasip eylemiştir. İki damla göz yaşı ile kalbimdeki ve gönlümdeki masivaları kaldırıp yerine nurunu nakşetmiştir. Artık huzur içerisinde ve rabbinin vadinden emin olarak tekrar o laboratuvarda başka bir kusur işleyene kadar ve pilim bitene kadar onun rahmeti altında bu hayat serüvenine devam etmekteyim. Pilim biterken inşaAllah iman ve islam üzere gitmeyi umuyorum. İllede son nefes, illede son nefes. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


HAMMADUN
Rabbim, bizim için kendisinden rıza dileyen kulunu ve kullarını, bizimde kendileri için rabbinden rıza dileyen kulu ve kulları arasında olmaktan ve şükür nimetiyle teçhizinden ayırmasın. Amin.

Okudunuz mu?  İçerik kopyalamak caiz mi?

ahlakistiyoru
Arkadaşlar merhaba bende çoğu kişi gibi internetten bulduğum korsan yazılım vb şeyleri kullanıyorum hatta bir arşiv bile yaptım fakat şöyle bir durum var ben Allah’a yöneleceksem tam olarak yönelmeliyim ve bu korsan yazılım olayını bırakmalıyım.Çünkü bu bir hırsızlıktır ve bir insan hırsızlık yaparken namaz kılsa kaç yazar?O insan gerçektende inanır mı sizce?Ben bırakmaya karar verdim ama şöyle bir sorum var elimde korsan yazılımlar var bu yazılımları atmak istemiyorum korsan yazılım indirmek gibi şeylere bir son verirsem bu elimdeki korsan yazılımları kullanabilir miyim?Yoksa hepsini atmalı mıyım?Böyle bir istisna olamaz mı?

Birde sorum şu ben Bilgisayar Mühendisi olup Oyun yazmak istiyorum fakat Peygamber Efendimizin bir duası vardı orada bir satır şunu içeriyordu "Faydasız İlimden Sana Sığınırım".Şimdi Bilgisayar Mühendisliğinde Oyun Yazmanın aslında kimseye bir faydası olmaz sadece şirketime para kazandırıp ailemin karnın doyurabilirim.Ama çok seviyorum hayalim bu ve ben bu sene son sınıfım kazanamayacağımdan dolayı bir sene daha bu meslek iin çalışacağım acaba bu caiz midir?Kimseye bir zararım olmayacak ve ailemin karnın doyuracam aynı zamandada mesleğimden zevk alacam.Aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği konularındada bilgim olacağı için(oyun yazmak değil sadece elbette 🙂 ) ülkemizin gelismesi adına türklerin geliştirdiği işletim sistemi Pardus’un geliştirilmesine katkı sağlayabilirm.Ama diyelim ki sadece oyun yazıyorum bu caiz midir?

Teşekkürler…


driver1
İlk önce ilgilendiğiniz için teşekkürler…

Benim bir çok korsan DVD ve CD var ONLARI SATABİLİR MİYİM? (OYUNLAR BANA ÜCRETSİZ OLARAK GELDİ) Sizce CAİZ midir? GÜNAH mıdır? yada nedir şimdiden teşekkürler…

Okudunuz mu?  Eşimle ailem arasında kaldım

تقاضا
Arkadaşım , bu CD ve DVD’leri yapanların hakkına girmiş olursun . Zaten bunu CD’nin içinde yazıyla geçiyorlar , bu CD’yi kopyalamak çoğaltmak ve satmak yasaktır diye sen neyin muhasebesini yapıyorsun şuan ?


driver1
Ama ben bunları çoğaltmıcam sadece elimde hepsinden tek bir tane var ondan sordum tek seferlik satabilir miyim diye sordum…


EarthQuake®
Kişisel kullanım için indirmekte sakınca görülmemekle birlikte bunun ticaretini yapmanız, hazırlayanların hakkına gireceğiniz için pek sağlıklı değildir. Kaç sefer olursa olsun.


muhasebeci
sımdı bende korsan cd alıyorum ve hıc pısman olmuyorum.benım meslegım geregı ılk satıs fıyatını gorebılıyorum.yayın evınden bır fılm yada kıtap ortalama 3,00 tl ye cıkıyoru.fakat yazarlar kıtap bası (ününe göre) 15-20 arası kazanmak ıstedıklerı ıcın fıyatlar artıyo.
makul bır sevıyede olsa kımse kacak fılmalmaz gıbı gelıyo genelde ses ve goruntu kotu oluyo


umutlucan
< Kaçak yazılım kullanmak caiz midir ? >
telif haklarının çiğnenmemesi gerekir .


rigby001
Selamın Aleyküm beyler bayanlar;

Ben yazılım mühendisiyim şimdi yaşım 16 olduğu için programların oyunların paraları lisansları çok pahalı ve ben bunları korsan kullanıyorum. Korsan kullanmam sakıncalı biliyorum fakat param yok fakat şöyle bir söz verdim kendimi büyüyüm para kazanmaya başlıyım şu zamana kullandığım bütün programları oynadığı oyunları hepsini kuruşu kuruşuna satın alıcam diye yaptığımı hatayı böyle telafi etmiş olur muyum?


mum
Bize misafir olan Ali küçük hocaya bizzat sordum kullanın dedi.

< Bilgisayar Programlarını Lisanslı mı Almam Gerekiyor?

Okudunuz mu?  Kötü koku ile başkalarını rahatsız etmek kul hakkı mı

Nureddin Yıldız Hoca Efendi

Değerli hocam, bugün bilgisayarlarda kullandığımız Xp, Windows 7 vb. işletim sistemlerinin maliyetleri çok aşırı. Mesela bugün Windows 7 işletim sistemi lisansı 300 lira üzerinde. 5 Kişilik bir aile düşünün, hepsi için almaya kalksak maddi açıdan yetiştiremiyoruz. Bunun gibi Office programları vb. ürünleri de almaya kalksak altından kalkamayız. Sormak istediğimiz ticari bir amaç olmaksızın internette bunların crackleri var. Onları kullanıp şifrelesek bunda bir sakınca olur mu, kullanabilir miyiz? Yoksa illa her bilgisayar için ayrı ayrı lisans almak zorunda mıyız? Kul hakkı yemiş olur muyuz? Her an, her dakika bu bilgisayarı kullandığımız için günah yazılır mı? İkincisi photoshop, fireworks gibi tasarım programları da aynı şekilde maliyeti çok yüksek programlar. Bunların da crackleri mevcut. Bu şekilde crackleyip ticari amaç olmaksızın kullanmamızda sakınca var mı?

Selamünaleyküm, Bazı programları, üretici firmaları ciddi bir şekilde korumaktadır. Bazılarını ise internet dünyasında serbest bırakmaktadırlar. Birinci türden olanların hakkına riayet etmek gerekmektedir. >


rigby001
Çok teşşekür ederim Allah Razı olsun ama cidden para kazanmaya başladığım zaman yine de hepsini kuruşuna kadar ödüycem çok sağolun 🙂


alonsof1
Selamün Aleyküm dostlarım , benim bilgisayarda bir kaç programa ihtiyacım oluyor , bende bunları orjinal olarak değilde yani aylık para vererek veya yıllık olarak paralı olarak indirmiyorum , internette aynı programın korsanı oluyor crack li keygen li falan diyorlar onları indirip öyle full orjinal kullanmak istiyorum , yani böyle yapmak böyle indirip kullanmak günah mı , bir sakıncası var mı ?
Teşekkürler…


istt34-90
Evet, o uygulamaları yapanların kul hakkına girmiş olursunuz.

Okudunuz mu?  Abdestsiz ve başı açık nikah kıyılır mı

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bunun kul hakkı olduğunu duyunca çok üzüldüm o yüzden programı satın almaya karar verdim. ben şuan crack (korsan) haliyle bir çalışma yürütüyorum bu çalışmam bitince satıcam fakat bittikten hemen sonra satmadan önce programı satın alıp öyle satsam her hangi bir sorun olur mu? geçici süreliğine elime biraz para geçince satın alsam şimdilik korsan kullansam bir sıkıntı olur mu? ne derseniz razıyım Allah razı olsun hepimizden


mum
Maddi imkanınız olunca orjinalini alırsınız kullanın şimdi


Kayıtsız Üye
Bu konuyu önceden bende araştırmıştım sonuçta insanın içi rahat etmiyor emeği olan birinin hakkını vermeden kullanmak hırzızlık gibi. Bir yerde okumuştum kopyalanabilir şeylerin yani maliyeti olmayan şeylerin (program kitap oyun gibi) kprsan kullanılmasında sakınca yoktur diyordu benim içime sinmemişti ama bir bakıma doğru sen o prpgramı kullansan o prpgramı yapan kişiler maddi zarara uğramıyor yani korsan kullans da kullan kullanmasanda bir şey farketmiyor birde şu boyutu var hiç kimse orjinal almazsa kprsan kullanırsa o işi yapan para kazanamaz. Kısacası programı parayla yapan kişinin rızası olmadığı için korsan kullanmak kul hakkına giriyor sanırım.


duzgunomer
Birisi bir program üretti, o üretilen şeyin alıcısının bir kişi olması gerekmez mi? Bir kişi aldıktan sonra diğer kişilerin programı çalıp kullanması veya kopyasını kullanması sahibini alakadar eder mi, kul hakkına girer mi? Bir programı kopyalamak için illaki en az 1 kişinin o programı satın alması gerekiyor. Yani kopyalanmış bir programı kullandığımızda o programı en az 1 kişinin aldığını biliyoruz.

Farklı bir bakış açısı 🙂

Okudunuz mu?  Şeytan insanları nasıl kandırıyor

Birisi sitesini yapıyor, programı siteye upload ediyor, ödeme yerini de koyuyor. Oradan habire kendisine para geliyor. Artık hiçbir şey yapmasına gerek kalmıyor 🙂

Ticaretin sanal dünyaya taşınması doğru mu? Sonuçta kopyalama işlemi yoktan var etmek gibi bir şey. X emek ile Xsonsuz kazanç sağlayabilir.

Bu düşünceden şurayada geliyoruz 🙂 Herhangi bir sanatlı bir şey yapıldı, misal tablo. Bir dükkan açtım ve her x ücret veren kişiye tabloyu gösteriyorum. Bunu yapmak caiz mi? Caiz ise ücret ödemeyip tabloya bakan kişi günaha yada kul hakkına girer mi? Bu örnekle üstteki düşünce çürütülebilir heralde. Ama kopyalama işini göz ardı etmemek gerekir.


cvallkzs67
Selamun aleyküm programlamayla uğraşıyorum programlama dili paralı ancak para şartını kaldırdım bununla ticaret amacı olmadan bedavaya paylaştıgım programlar harammıdır ?


mum
Başkasının porgramını değiştirip milletle paylaşman doğru değildir
İmkanın yoksa kendin kullan ama paylaşma


cvallkzs67
başkasının programını değiştimek değil programlama dilleri bilgisayar programlarının yazıldığı ancak zaten eski bir dil kullanıyorum o dil ile yazdığım programları paylaşmam caiz mi ? bunu demeye çalışmıştım hocam


duzgunomer
Yani orjinal bir photoshop uygulamasının kırılmış halini kullanıp, bu uygulama ile çektiğim videoyu düzenleyip bu videodan para kazanmam doğru mudur diye soruyor. Ve hala cevabı net olmayan bir soru 🙂

(Tabi photoshop uygulamasında işin bir kısmı halloluyor, ama program yazma editöründe işin büyük bir kısmı)


cvallkzs67
Selamun aleyküm benim korsan kullandığım bir yazılım dili var bu dili üst düzey denilebilecek kadar biliyorum bir forumda bu dilin dersini vermem caiz olur mu ?


arifselim
Aleykum selam. O yazılımda hak sahibi olanların vermiş olduğu izne tabidir. Eğer bu yazılım sahibi tarafından yasaklanmamış ise verebilirsin. Yok eğer bu izin verilmemişse caiz değildir.

Okudunuz mu?  Yemin Ettim Şimdi Pişmanım

Kayıtsız Üye
hocam birisi oyunu satın almış sonrada yaymış bu korsan olurmu ?


ACİLSERVİS
Korsan demek bu olmuş oluyor. Oyun sahibi yapmayacağına göre birisi alır çoğaltır yayar bu korsan olur.


FurkanAydn
Selamın aleyküm
Benim bildiğim bir modelleme programı var ve bu program ücretsiz olarak 3 yıl öğrenci lisansı şeklinde kullanılabiliyor, bende öğrenci lisansı olarak kullanıyodum üstünden bir kar elde etmeden ve geçtiğimiz zamanlarda lisansımın bittiği için programı kullanamaz oldum ama 3 yılın dolduğunu zannetmiyorum ne zaman lisansın başladığınıda öğrenemiyorum, en sonunda korsan bir şekilde indirmiştim şimdilik kullanmıyorum, satın almayı istemiştim ama gerçekten çok pahalıydı.
Ben bu programın üzerinden hiçbir şekilde kar yapmadan sadece kendi zevkim ve öğrenmem açısından kullansam yine sakıncalı olurmu ? ya da başka bir program kullanırken ücretli programa ihtiyaç duyduğumda ihtiyacım kadar kullansam olur mu ?


muvaffak
Programı korsan olarak kullanmanızın sakıncalı olup olmadığını program sözleşmesinden bakabilirsiniz. Eğer program sahibi korsan olarak kullanılmayı engellemiş, sadece orijinal kullanımlara müsaade ediyorsa, yaptığınız sakıncalıdır, yanlıştır. Mesele kar etmek veya etmemek değildir. Emek sahibinin hakları meselesidir.


istt34-90, korsan, uygulamaları para vermeden kullanmak günah mudır

Bu kategoride yer alan Gıybet dinlemek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Korsan program indirmek ,kullanmak günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.