Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Eşimle ailem arasında kaldım

Eşimle ailem arasında kaldım

bahts
Eşimle hiçbir zaman anlaşamadık hep tartışmalarımız oluyordu 15 yıldır bu böyle devam ediyor.Ailemin eşime belli miktar bir borcu vardı.Zamanında eşime vermediler diye beni ailemden intikam alıyor .Bana kızınızı vermediniz ama bakın bana muhtaçsınız diye intikam alıyor.Çok kinci ve intikamcıdır.Ailem zor durumdayken çok vicdansız davrandı , para için küfürler etti anneme babama kardeşlerime ben defalarca uyardım yapma giderim diye soğurum senden dedim.Ama bana da aynı şekilde davrandı şiddet uyguladı çocuğumun yanında.Anlatamadığım bir çok şey.Ailem hiç kötü konuşmadı onun hakkın da Allah’a havale ettiler ve yuvamı bozmamamı istediler benden .Şuan evime hiç kimse gelmiyor.Aileme ben gidiyorum çocuğumla birlikte.Bu kadar zülme daha sabretmem mi gerekiyor.Ne yapacağımı bilemiyorum , biraz daha sabredeyim diyorum ama affetmek olası değil ve sevmiyorum bu saygısızlığından ve merhametsizliğinden dolayı.Başkası olsa çoktan boşardı bu anlattıklarıma ama daha anlatamadıklarımda var buna rağmen çocuğumun babasıdır oğlum mutlu olsun ben daha katlanırım dedim.Belki Allahtan yola gelir diye bekledim olmuyor.Çaresizim.Bir yol lütfen..

Okudunuz mu?  Peygamberimize dört büyük meleğin gelmesi ve bazı vaatlerde bulunmaları hakkında

Hocam Ailemin belli bir miktarda borcu vardı eşime fakat ödeyemediler , mahkeme yoluyla takside bağlanacaktı fakat eşim kabul etmedi.Hiç anlayış göstermedi.Kaçarak evlendim ailem vermedi beni eşime ,eşimde bu yönden kinli aileme ve parasıyla gücünü göstermek istiyor yani bana kızınızı vermediniz ama bakın bana muhtaçsınız demeye çalışıyor.Aileme ağzına alınmayacak hakaretler küfürler , zulümler yaptı.Ben eşime haksızlık yaptığını en başta ailem olduğu için saygı duymasını istedim ama banada demediğini bırakmayıp çocuğumun yanında şiddet uyguladı.Bir çocuğum var hiç yoktan babası başında olsun sabredeyim dedim ama bu olanlardan dolayı soğudum eşimden ve aileme yaptığı zulmü kaldıramıyorum,sinirlerim çok bozuldu.Ben onun ailesine hiçbir saygısızlıkta bulunmadım.Sadece merhametli ve sabırlı olmasını istedim.Ama olmadı.Boşanmak istiyorum ama aileme bana zarar verecek diye katlanıyorum , böyle mutsuz bir evlilikte olmaz diyorum.Sizce ne yapmalıyım,ailemin şerefini düşünüp onların yanında mı kalmalıyım Allah’a güvenip, yoksa herkesi aşağılamasını , merhametsizliğini , duygusuzluğuna katlanıp sabretmelimiyim.Çok çaresizim.Kendi ayakları üzerinde durabilen bir bayanım.bildiğim tek şey eşimi sevmediğim ,saygı duymadığım ve inanmadığım.Anlatamadığım daha çok şey var.Ailemi ve beni çok aşağıladı kaldıramıyorum.Ne yapmalıyım sizce??

Okudunuz mu?  Dini hissedemiyorum

Yorum: Eşimle ailem arasında kaldım

arifselim
Bu anlattıkların elbette çok önemli meselelerdir. Ama bunları iki tarafı dinlemeden ve sorunları ayrıntılı bir şekilde birisi bilmeden size yol göstermek zor olur ve isabetli olmayabilir. Önceliğin yuvanı ıslah etmek olmalıdır ve boşanma helal olsa da en son çaren olmalıdır. Eğer mümkünse eşinizinde sözünü önemseyeceği birisinden yardım talep edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken etrafımda rüzgar gibi bişeyler geçiyor

Eşim Ve Annem

Misafir8484
Selamün aleyküm çok çaresizim. Annem kocamın ona kötü gözle baktığını söylüyor yani birkaç kere kocamın eli annemin beline değmiş masada yemek yerken ayağına değdirmiş kocam ayağını. Bu gibi şeyler. Şimdi ben kocamı gözlemlediğimde kocam dışarıya karşı hatta afedersiniz kocama sırnasanlara karşı bile cevap vermiyor. Şimdi anne dediği insana nasıl yapar diyorum. Kocamın annesi de yok. Şimdi annem baskı yapıyor erkek kardeşime de söyledi oda baskı yapıyor boşan diye. Ama ben gözümle de görmedim ne yapmalıyım nolur söyleyin.

Okudunuz mu?  Cünüp Ölmek ?

Annem Ve Kocamin Arasında Kaldım

misafir8489
Selamün aleyküm. Ben çok arada kaldım. Annem evliliğimin ilk aylarından beri benim boşanmamı istiyordu. Sen mutlu değilsin diyordu. Evet birtakım sıkıntılarımız vardı ama ben ciddi anlamda bunu resmiyete dökmedim. Bekledim sabrettim bu arada 2 yıllık evliyim geçen yıl annem bana eşimin annemi taciz ettiğini söyledi. Eli bazen annemin beline değiyormuş masada yemek yerken ayağını annemin ayağına değdirmiş. Ben çok rahatsız oldum eşinden boşan dedi. Ama ben gözümle görmedim. Ve eşimi seviyorum. Şimdi ne yapmalıyım. Boşanmalı mıyım yoksa eşimin yanında mı olmalıyım?

Okudunuz mu?  Menzil cemaati ve tövbe

arifselim
Aleykum selam. Madem annen bu konuyu açmış kardeşine de söylemiş bunu eşinle açık bir şekilde konuşmalısın. Eğer eşine yok der ve sende eşine güveniyorsan ailenle aranıza makul bir mesafe koyarak evliliğini sürdür.


eşimle annem arasında kaldım

Bu kategoride yer alan Sunniler kimlerdir. Ben sunnimiyim yoksa hanefimiyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimle ailem arasında kaldım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.