Anasayfa
14 Nisan 2023, 9:37
sizden9
Abone

Evlilik,Zina,Aşk,Din ve Gelenekler arasında sıkıştım kaldım.Korkuyorum.

Evlilik,Zina,Aşk,Din ve Gelenekler arasında sıkıştım kaldım.Korkuyorum.

Gudermes
24 yaşındayım.İyi bir Müslüman değilim belki de ama nefsimle hep bir savaş haliydeyim.
Günahtan korkarım nefsimin kölesi olmaktan korkarım.
Ataerkil bir aile yapısı içersin de büyüdüm.Annem ve Ablam tesettürlüdür. Ağabeyim 1 yıl önce evlendi o da tesettürlü bir bayan ile evlendi.Hayatım olağan seyrederken birine sevdalandım.Yüzüme bile bakmıyordu, erkeklerle pek konuşmuyordu bunlar çok hoşuma gitti. Oturması kalkması namazlı abdestli oluşu dedim tam evlenilecek kız.Sonra tanıştık kısa sürede arkadaşlığımız çok farklı noktalara geldi aklınıza kötü bir şey gelmesin daha elini bile tutmadım ben çok hassasım bu konuda benim bir ablam var ve ben ona ne yaparsam benim ablam a da başkası onu yapacakmış gibi düşünüyorum.Evet çok sevdim, aşık oldum, sevildim, terk edildim, aldatıldım bunlar normal şeyler ve ben bunları yaşadım ama ben burada iradeden bahsetmek istemiyorum Allah vergisi bir yakışıklılığım var ve her zaman dikkat çektim ben kızlardan çok korkarım bilhassa ama Allah bana yardım etti ben o kadar şanslıyım ki halen bakirim.Bunları söylemek çok ahlaksızca geliyor ama artık düşünemiyorum akıl almaya ihtiyacım var ve ben günah işlemekten korkuyorum.Bayan arkadaşım bana daha önce ilişkisi olduğunu ve bunun her zaman pişmanlığını yaşadığını kendisinin beni hak etmediğini Aşkımdan ölse dahi ki seviyor beni benimle evlenmeyeceğini söyledi çünkü ilerde evlendiğimiz zaman ben bunu ima edersem kendisinin çok kötü kötü hissedeceğini söyledi kısaca ölürüm ben o zaman dedi.Öncelikle aklım almıyor nasıl böyle temiz bir insan böyle bir günah işleyebilir günlerdir dua ediyorum çıkmazdayım.Ben sanırım çok büyük konuştum şuan da bu aşkın acizliğini çekiyorum bir gün evlenirsem bu bayanla ki çok istiyorum ilerde onun kalbini kırar mıyım diye düşünüyorum.Bir de şu var o dürüst davranıp bana söyledi ve ben onun hayatında ki her şeyi biliyorum zamanında cahilce bir şey yapmış tövbe etmiş peki ya hiç tanımadığım birisi bana yalan söylese ben bu yalana inansam.Kendimle çelişiyorum.Ama onunla beraber görüştüğümüz de namaz kılmak için Cami ye gitmiştik ve ben bundan çok etkilendim.Çevremde bu konuyu sorabileceğim dertleşebileceğim kimsem yok sadece dua ediyorum beni tek rahatlatan bu.Ayrıca bunları düşündüğüm içinde kendimden utanıyorum sevgim demek ki o kadar büyük değil diyorum ama bir de şu husus var o kadar iyi anlaşıyoruz ki sanki ikiz gibiyiz şurada bir ağabeyim çıksa bir akıl verse benim gözüm kör göremiyorum doğru yu yanlışı bir kusurum olduysa affola hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Kötüler sefa iyiler cefa içinde neden?

Cevap: Evlilik,Zina,Aşk,Din ve Gelenekler arasında sıkıştım kaldım.Korkuyorum.

imam
zina etmemiş biri ile evlen tavsiyemdir.


Cevap: Evlilik,Zina,Aşk,Din ve Gelenekler arasında sıkıştım kaldım.Korkuyorum.

taat
bu kadar takma kısmetse olur kısmet deyilse ne yapsan olmaz Allah’a namazlarında bol bol dua et benim için hem ahiretim hem dünyam için hayırlıysa olsun benim için hayırsızsa baştan bitsin de benim bir tanıdığım vardı böyle dua ederek nışanlandı ve olanın tarafından bişey çıktı ve baştan bitti gerçektende hayırsız biri olduğunu hepimiz anladık ALLAHtan başka dost ve sığınacak yoktur o herşeyin iyisini bilir sana en güzel cevabı o verecektir geceleri kalk istihare ve hacet namazları kılarak Allahtan sor cevabı mutlaka gelecektir kardeşim ALLAH kullarına cevap verir mutlaka verir


Cevap: Evlilik,Zina,Aşk,Din ve Gelenekler arasında sıkıştım kaldım.Korkuyorum.

Gudermes
Sevgili imam ve taat cevaplarının benim için çok önemli bu yüzden Allah Razı olsun.
Ben isyan etmeyeceğim daha çok dua edeceğim ve vardır bir hayır diyeceğim ama bazen isyan etme aşamasına geliyorum sanırım maneviyatımın zayıflığından kaynaklanıyor belki de bu da benim sınavımdır Allah herkese doğru yolu göstersin.


kibrit
Kolay bir imtihan değil kardeşim. Özellikle kızlar artık iffetlerini koruma konusunda bir çaba sarf etmiyorlar (çoğunluk için konuşuyorum). Haksızlık etmeyim; erkeklerde öyle.

Bunu söylemiş olması ne kadar dürüst olduğunun bir göstergesidir. Ama dinine bağlı kızlar dahi artık… Benimde içime daral getiren bir konu bu.

Tamam, Allah affeder belki ama midem nasıl kabul edecek? Sürekli o şey beynimin bir yerinde olacaktır. Sende kendi ağzınla daha önce bir ilişki yaşamadım dedin.

Okudunuz mu?  Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ?

Sen kendi kararını kendin ver. Kimisi kabul edebilirken benim gibiler için çok zor. Büyük lokma ye büyük laf konuşma demişler. Kim bir şeyi yapmam etmem derse başına gelir. Allah’tan hayırlısını dilemek lazım. Kimse kaderin ne getireceğini bilemez.

Naçizane bende imam kardeşimle aynı fikirde olduğumu belirteyim. Ama bu kesinlikle yapma dinen caiz değildir demek değil, aklında bulunsun…


AydınlığaBak
Öncelikle kendi fikri görüşlerimi söylicem yaşım senden küçk hatta yaş farkı biraz da var.Ama şu cümlesine dikkat çekiyorum."Bayan arkadaşım bana daha önce ilişkisi olduğunu ve bunun her zaman pişmanlığını yaşadığını kendisinin beni hak etmediğini"Sana güvenmiş ve söylemiş yani bu cümleden benim anladığım kızda sana karşı ciddi yani ilerisini düşünüyor ve ben böyleyim sonradan evlilik gibi bir şey olursa şok olma gibilerinden.Ve hak etmediğini söylemeside bana göre sana değer verdiğini gösteriyor.Ama birde şu olay var dilin kemiği yoktur sen ilerde evlendiğinizde bir tartışma esnasında bu kusurunu yüzüne vurursan eğer kalbi değil kalpleriniz kırılır,belkide büyük sorunlar yaşarsınız.Bana sorarsan hem yüzyüze bir Hocayla danış hemde sanalpsikolog.comPsikologdan randövi al ve konuş benden sana tavsiye budur.Allah yardımcın olsun.


Gudermes
Kibrit ve Aydınlığa bak mesajlarının için canı gönülden teşekkür ederim.


DieHard
< Kolay bir imtihan değil kardeşim. Özellikle kızlar artık iffetlerini koruma konusunda bir çaba sarf etmiyorlar (çoğunluk için konuşuyorum). Haksızlık etmeyim; erkeklerde öyle.

Bunu söylemiş olması ne kadar dürüst olduğunun bir göstergesidir. Ama dinine bağlı kızlar dahi artık… Benimde içime daral getiren bir konu bu.

Tamam, Allah affeder belki ama midem nasıl kabul edecek? Sürekli o şey beynimin bir yerinde olacaktır. Sende kendi ağzınla daha önce bir ilişki yaşamadım dedin.

Sen kendi kararını kendin ver. Kimisi kabul edebilirken benim gibiler için çok zor. Büyük lokma ye büyük laf konuşma demişler. Kim bir şeyi yapmam etmem derse başına gelir. Allah’tan hayırlısını dilemek lazım. Kimse kaderin ne getireceğini bilemez.

Okudunuz mu?  Vesvese olub olmadığını nerden anlarım

Naçizane bende imam kardeşimle aynı fikirde olduğumu belirteyim. Ama bu kesinlikle yapma dinen caiz değildir demek değil, aklında bulunsun… >

Aynen bende kibrit kardeşime katılıyorum..

Çok zor bir karar ama sen kararını wermiş gibi görünüyosun. Anladığım kadarıyla da ilerisini düşünüyosun .. Bu konuda istihare ile Rabbimden hayırlısını dile we alacağın sonuca göre kesin kararını wer aksi takdirde sıkıntı çekersin (istihare sonucuna uymazsan) diye düşünüyorum..


İstihare; hayır dileme, yapmak istediği bir şeyin kendisi hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için iki rekât namaz kılıp dua ederek rüyasında manevî bir işaret almak amacıyla uykuya yatma olarak tarif edilir. Ancak istiharede as olan "uyumak” veya "rüyaya yatmak” değildir. Hatta vakit dar olup uyuyacak zaman bulunmazsa herhangi bir hayırlı mesele için yine istihare namazını kılmak sünnettir. Ancak Şerh Şir’atü’l-İslam kitabında şöyle denilir: Namaz ve dua yaptıktan sonra abdestli olarak kıbleye doğru yatar. Rüyada beyaz veya yeşil görürse o işte hayır vardır, siyah veya kırmızı görürse hayır yoktur. Ondan sakınmak daha iyidir.

İstihare ile ilgili Bakınız —> forumduasi.com/i-j/4168-istihare-istihare-nedir-islamda-istihare.html forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/86083-istihare-nedir-islamda-istiharenin-yeri.html


Gudermes
Yol gösterdiğiniz için Allah Razı Olsun.
Aşkımdan gözüm kör yanlış karar vermek istemiyorum evlilik ve aile benim için çok kutsal değerler en doğru kararı vermek istiyorum.
Aslında gece kalkmaya gerek yok ama ben gece kalkıp hem hacet namazı 4 rekat hem de 2 rekat İstihare namazı kılmayı düşünüyorum 7 gece boyunca bana çok iyi geleceğini düşünüyorum zihnen olsun kalben olsun manevi olarak kesinlikle ben de inşAllah en doğru kararı verip ne kimseyi oyalamak isterim ne de oyalanmak isterim Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bir kez daha şunu gördüm öğrendim ne olursan ol asla büyük konuşma.
Halbuki ben ne güzel hayaller kurmuştum ama nereden bilebilirdim ki dünyanın bu kadar kirli olduğunu çok kötü durumdayım boşluktayım tat alamıyorum ama pişman olmaktan da korkuyorum kalp kırmaktan da korkuyorum doğrusu ne bu işin bilmiyorum kendim karar vereceğim bunu da biliyorum ama duygularımın esiri olup yanlış karar da vermek istemiyorum ve bu hiç kolay değil eriyorum bitiyorum nefes alamıyorum.
Ama eğer bu işin sonu hayırlı olup olmadığını bilseydim kuş gibi hafiflerdim o zaman Allah yardımcımız olsun.

Okudunuz mu?  Vay o namaz kılanların haline, onların kıldığı namaz paçavra gibi atılacak

kibrit
Kardeşim dediğin gibi 1 hafta kendine zaman ayır istihare yap.

Eğer ki içinde en ufak bir bunalma sıkılma durumları olursa bu işe yeltenme. Çünkü evlilik akıl ile yapılması gereken bir durum.

Bu kadın senin çocuklarına nasıl anne olur? Sana nasıl eş olur vs. gibi soruları gözden geçir.

Dininde imanında ise ve gerçekten tövbe etmiş ise… bunları analiz et ona göre karar ver.

Sakın duygularınla hareket etme.

Unutma 5-6 ay sonra o "aşk" gidecek. Çünkü o aşk değil "şehvet"

Gerçek aşk sadece ve sadece Allah’a dır. O yüzden duygularının esiri olma, bunu kabullenebiliyorsan ne ala, yok kabullenemiyorsan ve içinde bir istememe durumu oluyorsa, sakın o işe bulaşma çünkü 6-7 ay sonra o iyice meydana çıkacaktır… bu da istenmeyen durumları beraberinde getirecektir!

Allah yardımcın olsun, sana hayırlı bir yol göstersin! Amin


Gudermes
Bu gece kalktım.İlk önce Teheccüt namazı kıldım daha sonra Hacet namazı kıldım ve son olarak da İstihare namazı kıldım. Kuraklıktan çatlamış toprağa su dökmek gibiydi o kadar iyi hissettim ki kendi mi bir yandan da samimiyetsiz hissettim ezan okunurken caminin önünde geçip namaz kılmayan bir insan başı sıkışınca derdi olunca namaz kılıyor artık vakit namazlarımı inşAllah aksatmayacağım.
Kıbleye doğru yatmak yani benim baş tarafım kıbleye doğru bu doğru mu?

Mesajı düzenle seçeneğini göremedim kusura bakmayın tekrar mesaj yazıyorum bu yüzden bana yol gösterdiğiniz için Allah sizden razı olsun sizin sayenizde gece kalktım ibadet ettim Allah sizden razı olsun benim gibi sıkıntıya düşüp ne yapacağını bilmeyen kullarına yardım etsin.Amin.
Allah’a emanet olunuz.


DieHard
< Kıbleye doğru yatmak yani benim baş tarafım kıbleye doğru bu doğru mu? >
Ewet kardeşim doğrudur.. Rabbim cümlemizden razı olsun..


Gudermes
Hacet ve İstihare namazlarını kıldım.7 gün oldu fakat rüya göremedim yattığım gibi kalktım ama içinde ki o huzursuzluk gitti.Şimdi ben Televizyon bile izlemiyorum içinde bulunduğum manevi hava kaybolmasın diye İstihare namazı 7 gün kılınır yazıyor devam edeyim mi? Ben devam etmek istiyorum.Yatmadan önce Yasin i Şerif okuyorum gece şeytan uzak dursun diye Ayet-el kür-si okuyorum.Ben inanıyorum İnşAllah Allah bana bir yol gösterecek.

Okudunuz mu?  Haberimiz olmadan cenabet gezsek günahmı

EarthQuake®
İnşAllah kardeşim. Sürdür bu ibadetlerini, dualarını. Ayrıca duygularınla hareket etme. Olaya tarafsız bakan insanlara danışmakla en doğrusunu yapıyorsun. Rabbim hakkında en hayırlısını versin, buna da gönlünü razı kılsın inşAllah. Selametle.


Gudermes
EartQuake kardeşim mesajın ve temennilerin için gönülden teşekkürler.Allah Razı olsun. Bazı kararları verirken ne sadece mantıkla verilebiliyor ne de sadece duyguyla çok şükür her şeyin hayırlısı olacak inşAllah ”Her hayır da bir şer, Her şer de bir hayır vardır” derler ya işte öyle İnşAllah namazlarımı kılmaya devam edeceğim aslında benim ihtiyacım olan ruhumun ihtiyacı olan buymuş inşAllah bırakmam namazlarımı bundan sonra kazancım budur belki …


zxczxczxc
@imam

Ağbi neden öyle dedin ki ? Tövbe ettikten sonra o iş Allah’a kalmaz mı? Diğer Müslümanlardan ne farkı olur ?


kibrit
@zxczxczxc

Kardeşim, tövbe ettikten sonra Allah dilerse affeder dilerse affetmez. Orası bizim bileceğimiz bir iş değil. Farz edelim Allah affetti;

Bunun birde kul boyutu var. İçki içtim tövbe ettim gibi bir olay değil ki bu!

Sen bir erkek olarak karının bir başkasıyla zina etmiş olmasını ister misin? Düşünsene düğününe o zina ettiği adamda geliyor! Sen nereden bileceksin kiminle ne zina etti kiminle zina etmedi?

Artık bu olayları konuşurken sıkıntı basıyor beni. Benlikten Allah’a sığınırım ama ben bir Osmanlı torunuyumsam eğer; Benim atalarım dedelerim şu mısraları söylemiş:

A benim bahtiyarım,
Gönülde tahtı yârim,
Yüzünde göz izi var,
Sana kim baktı yârim


Biz böyle bir toplumduk. Namusa iffete böyle değer veriyorduk. Yüzündeki göz izi dahi rahatsız ediyordu yiğitleri!

Okudunuz mu?  Oyunlarda dolandırıcılardan eşya çalmak günah mı?

Şimdi ne hale geldik! Eli yabancı eline değmemiş kız bulmak ne kadar çok zorlaştı!

Hey yavrum hey! Bir millet nasıl başka bir maya ile mayalandı! Şu halimize utanıyorum, üzülüyorum, ağlıyorum…
————————————————————

Gerçekten, ne var ki bunda dediğiniz de içim bir daha yandı!

Atasına bak torununa bak.


Gudermes
Bugün ilk defa rüya gördüm.Ormandaydım uzun ağaçlar vardı tepeleri görünmüyordu.Ortada bir boşluk vardı oradaki ağaçlar çok ufaktı ama yaprakları çok genişti.Koşuyordum ama neyden kaçtığımı bilmiyorum sonra iki tane kuzu olduğunu gördüm arkamda birini kucağıma aldım yaprağın altına sakladım onu sonra uyandım. Rüya ile amel olunmaz sadece paylaşmak istedim.İbadetlerime devam edeceğim.Allah razı olsun akıl verenlerden.


DieHard
< Rüyada beyaz veya yeşil görürse o işte hayır vardır, siyah veya kırmızı görürse hayır yoktur. >
Yeşil (yaprak) we beyaz (kuzu)… Hayırlısı olur İnşAllah kardeşim..


Gudermes
DieHard mesajın için teşekkürler. Allah razı olsun.


DieHard
Amin., cümlemizden inş..


burjuva
kibrit arkadaşım mesajların hepsini okumadım ama bir insanı kimle zina etti kimle etmedi diye yargılamak ne kadar doğru acaba. eğer zina ettiği adamla birlikte olsaydı onunla ewlenirdi değil mi? bir insanı işlediği bir günahtan dolayı yargılamak hiç bir kulun hakkı değildir. işlediğimiz günahları sadece Allah yargılar. zina etti diye inançı olan ibadetini yapan bir insanı toplumdan dışlamak onu yaptığı sey yüzünden toplumdan dışlamak sewdiği insandan uzaklastırmak mı gerekir yoksa o günahı tekrar işlememesi için destek olmak mı?


DieHard
Ewet haklısın kardeş., bir kişiyi tewbe ettiği bir günahtan dolayı suçlamamak gerekir. Ama kibrit kardeşimizin bu konuda söyledikleri kendi görüşüdür we bunu kabullenmek de çok zordur.. Bende bu konuda aynı düşüncelere sahibim ama yinede konuyu açan kardeşe yardımcı olmaya çalışıyoruz..
Selametle..


Gudermes
Buraya konuyu ilk açtığımda o kadar kötü durumdaydım ki çaresizdim ki sadece namaz kılarken dua ederken nefes alıyordum ki hala öyledir.
Sağ olsun buradaki ağabeylerim,kardeşlerim ve değerli hocalarım akıl verdiler.
Burada benim en çok kafama takılan husus şu ben erkeğim erkek olduğum halde az da olsa kendimi muhafaza etmişim bir bayan düşünün tertemiz masum inançlı hemen hemen aynı aile yaşantısına sahip ve aynı çevrede yetişmişiz ama şeytan nefis insan pişman olacağı hatalar yapıyor.

Okudunuz mu?  Tövbe ile ilgili soru ve cevaplar

Kendime şu soruyu sordum. Ben de böyle bir şey yapar mıydım? Evet yapabilirdim çünkü dışarıda okudum üniversiteyi daha önce de dedim Allah vergisi bir yakışıklılığım var anlatmaya gerek yok siz her şeyi biliyorsunuz ben sadece safım ve öyle kalmak istiyorum.

Kendimden emin olsam gider yarın hemen evlenirim ama ben kendime güvenmiyorum ki yarın bir gün evlendiğim zaman büyüklerimiz daha iyi bilir o evliliğin heyecanı bitince Allah korusun ya kalp kırarsam o zaman herşey için çok geç olacak ve üstüne kul hakkı da alacağım insan hata yapar günah işleyebilir ama bu tamamen Allah ile kul arasında olan bir şey benim laf söylemeye hakkım bile yok.Ben onun eşi olarak onun eksikliklerini kapatabilecek miyim sevgim bu kadar büyük mü bunu yapabilecek miyim gerçekten bu kadar seviyor muyum.

Ben evlenip 2-3 yıl sonra boşanmak istemiyorum. Her şeyi düşünmeliyim ben yine erkeğim o kız ben boşandığım zaman yine bir hayat kurarım ama boşanmış bir bayan çok zor bir de çocuklu bir bayan o zaman ben nasıl öderim o kul hakkını Rabbim hakkımız da hayırlısını ihsan etsin inşAllah.

Siz siz olun büyük konuşmayın ve siz siz olun dürüst olan insanlara hak ettiği değeri verin yoksa onları daha çok günaha sürüklemez miyiz onların işledikleri günahta bizim de payımız olmaz mı o zaman.

Masum hayallerim var benim iyi bir baba iyi bir eş iyi bir sevgili iyi bir yoldaş iyi bir arkadaş iyi bir dost olmalıyım her şeyden önce iyi bir kul hayırlı evlatlar yetiştirmeliyiz ömrümün sonuna kadar bir kişiye ait olmalıyım gözüm haram a bakmamalı sadece helalim olmalı yanımda ki insanda böyle olmalı dinimizi en güzel şekilde yaşamalıyız insan başka ne isteyebilir ki benim gönlümden geçen bu çocuklarımın eşimin rıskını kazanacak kadar para kazansam yeter Allah hepimize hayırlı ameller işlemeyi helal kazanıp helal yedirmeyi nasip etsin.

Okudunuz mu?  Nas suresi hakkında

(Hakkınızı helal edin)


kibrit
< kibrit arkadaşım mesajların hepsini okumadım ama bir insanı kimle zina etti kimle etmedi diye yargılamak ne kadar doğru acaba. eğer zina ettiği adamla birlikte olsaydı onunla ewlenirdi değil mi? bir insanı işlediği bir günahtan dolayı yargılamak hiç bir kulun hakkı değildir. işlediğimiz günahları sadece Allah yargılar. zina etti diye inançı olan ibadetini yapan bir insanı toplumdan dışlamak onu yaptığı sey yüzünden toplumdan dışlamak sewdiği insandan uzaklastırmak mı gerekir yoksa o günahı tekrar işlememesi için destek olmak mı? >
O zaman önce okuyacaksın daha sonra cevap vereceksin, e mi kardeşim?! Okuduktan sonra da; aaa benim yazdıklarıma zaten cevap vermiş kibrit arkadaşım diye görmüş olacaksın…

selametle


SALİH1990
Kardeşim çok zor bir durum gerçekten ALLAH sabır versin insanın sevdiğinden böyle bir şey duyması kendi adıma konuşiyim böyle bir şey olmuş olsa aşk insanın gözünü köreltir ama bu derece büyük bir şeyi bir kızda kabullenemem sonuçta benim namusum olacaktır daha önce biriyle onun olduğu akılma gelirse buna katlanamam nasıl benimsin diyebilirim nasıl dayanırım dediğim gibi ilerde aşk biterse o insanın kalbini kırabilirsin aşk gözünü kör etmiştir belki ama bu geçince hep kafana takılır bunu içinden atamazsın yer bitirir bu düşünce seni çok büyük huzursuzluklara sebeb olabilir bunları hep düşün olurmu kardeşim bende bir keresinde bir kızı çok sevmiştim aklım körelmişti hep duygularımla hareket ederdim çok hatalar yaptım ama en son mantkıen evlenirsek daha kötü olabileceğini anladım ne kadar sevsemde vazgeçtim o kız dürüstlük yapmış sana gerçeği söylemiş karar senin kardeşim yinede düşün ama düşünürken sadece duygularınla hareket etme.


SALİH1990
bir sitede böyle yazmaktadır:Nur suresinin, (Zina eden ancak zina edenle evlenebilir)mealindeki 3. âyeti, Nur suresi 32. âyeti ile ve İbni Mace’nin bildirdiği(Önceki zina, nikahı haram kılamaz) hadis-i şerifi ile nesh edildi. Dört mezhepte de, zina eden, zina etmeyenle ve zina etmeyen, zina edenle evlenebilir. (Cessas)

Okudunuz mu?  Hz. Aişe gerçekten 9 yaşında mı evlendi?

Ufkuaçık
İnsanlar bu devirde hep ikiyüzlü sahtekar olmuşlar.Sizin yanınızda size uyum sağlarlar, fakat maksatları sizden bir karşılık veya menfaat beklemektir.Oysa insanları iyi tanıyabilmeniz için onları sudan sebeplerle kızdırın bakalım ne yapacaklar?Şayet susar ve darılırsa o gerçekten sizi seviyor demektir.Hiddeti geçtikten sonra yeniden dostluğunuza ortak olurlar.Bu gibi insanlardan korkmayın.Asıl korkmak istediğiniz, henüz sırlarını bilemediğiniz kişilerdir.Bunlar, evlenene kadar hep sır saklarlar.Evlenince de foyaları meydana çıkar.

Eskiden masum aşklar vardı şimdi ise esemesi bile yok!İnsanların güzelliğine, yakışıklılığına sakın aldanmayın.Zira insanın zahiri görüntüsü değil, batıni görüntüsü önemlidir.Kimse "ayranım ekşidir" demiyor.İnsanlara karşı itiyadlı davranırsanız hiç de pişman olmazsınız.Ahlakı güzel olan insanlla evlenin, her namaz kılanı da doğru ve dürüst zannetmeyin!.Bekarlara tavsiyelerim bunlardan ibarettir.


SALİH1990
kardeşim sen hem bunu araştır hemde pskolojik yönlerini araştır ilerisini düşün iradeni düşün seni çok kötü etkilermi dayanabilrmisin bunu unutabilirmisin bunları hep düşün ona göre haraket et ben sana evlenme yada evlen demiyorum karar senin bunları hep düşün mantıklı hareket et şahsi görüşüm ben evlenmezdim çünkü dayanamazdım içimi kemirir yer bitirirdi beni biliyorum kendimi ben çok sevdiğim birinden ayrıldım böyle bir durum yoktu ama ayrıldım duygularla hareket etmek insanı çok üzebiliyor bunu hep yaşadım. çok zor bir şey bu ama sen bilirsin karar senin dertleşmek konuşmak istersen hep yanındaytım bana ulaşman yeter senin adına çok üzüldm .


SALİH1990
evet kardeşim yalan yalan yalan nereye kadar sen kimseyi kandıramazsın kendini kandırırsın sadece yalan söylerek kazandığın bir şey aslında senin değildir kendini hiç kandırma.


Gudermes
Eğer hayırlıysa hemen evlenmek istiyorum ama hayırlı değilse adını bile hatırlamak istemiyorum dua ediyorum namaz kılıyorum ancak böyle nefes alıyorum …
Ayrıca forumda bu tarz konuları okuyorum bayan olsun erkek olsun kişi geçmişte yaşadığını evleneceği kişi ile paylaşmalı usturuplu bir şekilde tabii ki yoksa kul hakkı olduğunu düşünüyorum.
Bir erkek olarak şu hayatı yaşamaktan dolayı utanıyorum.

Okudunuz mu?  Sabilere (Çocuklara) gelecek malum olurmu?

Gudermes
Konu kilitlenebilir veya silinebilir.
Derdime bir çare düşünen bir mesaj yazar ağabeylerim kardeşlerim Allah razı olsun.
Merak edenler için söylüyorum ben çok dua ettim istihare namazları kıldım ve Allah’tan hayırlısını diledim bundan sonrası benim kontrolüm dışında 1 haftadır görüşmüyoruz kendisine beni layık görmüyor ama karşıma çıkar ve birbirimize o güveni verirsek ben bunları düşünmem çünkü o kişinin karşıma çıması da bir tesadüf değil sonuçta kişinin yapmış olduğu günah kul ile Allah arasındadır ve gönülden tövbe edenler günahsız gibidir ben aciz bir kul olarak buna nasıl müdahale ederim.Dinen bakınca böyle geleneksel açıdan bakarsan bambaşka geçmişini bilmediğim biri ve bana geçmişini anlatacak kadar dürüst birisi bence farklı olmayı hak ediyor bunlar benim kişisel düşüncelerimdir.

Hakkınızı helal edin.

Allah kısmet etti karşılaştım böyle güzel bir siteyle yapanlardan Allah razı olsun.


burjuva
gudermes sewiyosan bu kızı kendinden uzaklastırma. ask biter bir gün belki ama sewgi saygı bitmez. bunu da unutma. en büyük pişmanlıklarımız yapmadığımız seyler içindir. 10 sene sonra bir gün onu hatırladığında için sızlamayacaksa unut gitsin. o kızcağızın mutluluğunu da kendi mutluluğunu da elinden alma. iyi insanlarda bazen kötü şeyler yaparlar.


Gudermes
Teşekkürler Hocam. Herşeyin Hayırlısı …


sereta
Bence tereddüt etme ve evlen. Sen inançlı bir insan olarak benden daha iyi bilirsin ki; Bu kadını evlenerek kurtarman belki cennetin kapılarını açacaktır. Hata işlemeyen kul yoktur. Sen ona güzel bir pencere açacaksın


istihare sonucuna uyulmazsa ne olur

Bu kategoride yer alan İstimnadan sonra gusül başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik,Zina,Aşk,Din ve Gelenekler arasında sıkıştım kaldım.Korkuyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.