Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

Zina için tövbe ve evlilik

Zina için tövbe ve evlilik

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum,

Ilk öncelikle bunları çok pişmanlık duyğusuyla yazıyorum. Ama Allah rızası için yardim edin çok kötü durumdayım ne yapçağımı bilmiyorum.

Ben geçmişte bir kaç kez zina ettim. Ama bundan çok tevbe ettim ve çok pismanım.

Kafamda söyle vesveler geliyor ama vesvese olduğundan eminde değilim; sen zina ettin ve kul hakkidi girdi bu gunaha. Hem zina için para açıdan hem zinanın kendi açıdan kul hakkını. Ben günahlarımı canı gönülden tövbe ederken bu tövbelerim i ya kul hakkı içeriyorsa ya Allah zina günahlarımı kul hakkı olduğundan bağıslamıyorsa? Acaba kul hakkı mi yoksa vesvese mi onuda bilmiyorum. Perişan durumdayim, dusunemiyorum, moralim bozuk.

Arkadaşlar çok utanıyorum ve gerçekten tövbe etmek istiyorum ama kul hakkı varsa onu hellaleşemem çunku helalleşmem için zina işletilen yere gitmem lazim yani böylece daha kötü olcak hem günah açıdan hem psikolojim açıdan.

Okudunuz mu?  Çekiliş caiz mi?

Acaba Allah bu zina ettigim günahlarımı bağıslarmı? Kul hakkı bile olsa ne yapmam lazım ne yol görmeliyim?

Nur süresi 5. Ayet (ancak tövbe edenlere söz yoktur vs.) benim için geçerli degilmidir eğer kul hakki olmuşsa?

Şuan gerçekten tövbe etmis olarak ve pişman olarak, birisinle sözlenme ve ileride insaAllah evlenme süreçindeyim. Hiç bir şey soylemeden bu söz ve evlilikten ayrilim mi? Bu evlilik bana sadece o zina suçunu iceren kul hakkından dolayı bu evlilik benim için haram mi olur?
Nıkahım haram mi olur? Ben hiç temiz mü’minle evlenecekmiyim?

Okudunuz mu?  Bebek mevlidinde bir bebeğe nasıl dua edilmelidir?

Yani bir günah, yani zina etmis olmam günah, kul hakkı içeriyorsa ama ben bunu gerçekten samimi tövbe ettiysem, ve o beraber zina ettiğim (zina ortamında çalışan) kişi için sadaka versem ve dua etsem, Allah günahımı bağıslarmı? Yani böylelikle Nur süresi 5. Ayet benim için geçerli olurmu?

Yani temiz bir mü’minle evlenebilirmiyim?

Şuanki evlilik süreçime devam mi edeyim? Yoksa bu temiz zina etmeyen birisinl olan sözlenmeden/nişandan vaz mi gecim?

Aklıma öyle kötü kötu vesveler geliyor. Sanki şuan o temiz birisinle evlenirsem. Eşimde nıkahımda benim için haram olurmuş gibi. Sanki hep zina sayılcakmiş gibi düsünceler geliyor.. kul hakki içerdeyi ihtimali dolayından sanki ben zina ettiğim günahlarımdan için hiç bağıslanmıyaçakmısım gibi düsünceler oluyor.

Ben günahim için samimi gerçekten tövbe ettiysem ama helallik allamassam, temiz biriyle evlenebilirmiyim? Evliliğim helal olurmu?

Okudunuz mu?  Kaç tane hadisi kutsi var

Evlilik kaderdir biliyorum. Şimdiki bu nısanlanma-evlilik süreçime bir şey soylemeden, Allah için günahlarımı gizleyerek devam mi edim yoksa bir şey soylemeden ayrilim mi?

Allah rızası için yardım edin. Lütfen.


Yorum: Zina için tövbe ve evlilik

vel Fecr
zina yaptğın kişiyi siz mi zorladınız ? eğer zorladıysanız tabi ki helallik alın.
eğer o bir işletme ise o kişiden helallik alınmaz.

unutma Tevvab olan gafur olan rahim olan Allah tealadır. ondan başka gidecek kapımız tevbe edecek yerimiz yoktur.
tüm geçmişine samimi bir tevbe ile sünger çekebilirsin. Allah teala tevbeleri kabul edendir. umulur ki tevben kabul olur. anadan doğma amel defterin sıfırlanır.
bu umut ile tevbeni et ve islamın emrettiği şekilde yaşamaya gayret göster.

Okudunuz mu?  İntihar edenin cennete gitme ihtimali var mıdır?

ölüm gelmeden önce tevbe etmeli, eğer ölüm gelirse amel defterimiz kapanır ve hesap çok çetin olur.
hz vahşi, hz hamzayı şehit ediyor ve sonrasında islama giriyor. sonrasında ise yalancı peygamberi öldürüyor. yani nereden nereye.
sen samimi ol inş. Allah sana yardım edecektir.


Yorum: Zina için tövbe ve evlilik

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun cevabınız için.

Evet o zina olayı bir zina işletilen yer idi. Yani helallik almam mümkün olmaz. Alamamda zaten..

Yani kul hakkı olsa bile (zınayı ödeme açıdan, bu vesvesede olabilir aklıma getiremiyorum), kul hakki içeren günah olsa bile, bu samimi tövbe eden kimse o kul hakkını ödemediyi sürece, Allahın onun günahını affetmesini engellermi?

Okudunuz mu?  Hac ile ilgili mekanlar

Bide şuan zina etmeyen temiz biriyle nişanlanma süreçindeyim. Bu evlilik bana haram mı olur? Nıkahım haram mı olur? Evliligim zina mi olur hayatım boyunca?
Yoksa tövbe etmis umuduyla ama helallik almadan, bunlar vesveler olabilirda diye umursamamak mı gerekir? Ve Allah’a güvenip bu evlilik sürecine devam mı etmeliyim? Cok takıntı ediyorum

Bu konuyu aydinlatabilen birisi varmi Allah rızası için.


Yorum: Zina için tövbe ve evlilik

vel Fecr
< Bide şuan zina etmeyen temiz biriyle nişanlanma süreçindeyim. Bu evlilik bana haram mı olur? Nıkahım haram mı olur? Evliligim zina mi olur hayatım boyunca? >
– evliliğiniz size helal olur. müslüman günaha girebilir ama girdiğinde tevbe edip oradan çıkmalı ve o günaha dönmemelidir.

Okudunuz mu?  Kestiğimiz kurbanların sırat köprüsünden geçmeye bize faydası olacak mı

< Yoksa tövbe etmis umuduyla ama helallik almadan, bunlar vesveler olabilirda diye umursamamak mı gerekir? Ve Allah’a güvenip bu evlilik sürecine devam mı etmeliyim? Cok takıntı ediyorum >
bakın kul hakkından önce Allah tealanın kul üzerinde hakları vardır. bu hakların kendisi kulluğun kendisidir.
sizin helallik almaya çalıştığınız mekan zaten Allah tealanın hükümlerine karşı gelerek kurulmuş bir yer ve buna hizmet eden bir yer. bu yerler psiliklerinde devam ediyorlar. sizin yapmanız gereken tevbeleri kabul eden Allah tealaya tevbe edip. havf ve reca ile umutvar olmaktır. bu andan itibarende hayatınızı islamın emrettiği şekilde yaşamaya çalışmalısınız. zariyat 56.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsum cevablarınız için. Özür dileyerek, emin olmak için yeniden sorcam..

Okudunuz mu?  Yahudilerin yaşlılarının domuz, gençlerinin maymuna dönüşmesi temsili midir yoksa filiyatta gerçek midir ?

Yani zina işletilen bir mekanda, beraber zina yaptığım kişiyle hellalık almam gerekmiyor yani? Maddi (para ödeme durum olsa bile) yani ama bundan emin degilim ödedim mi ödemedim mi, (vesvesede olabilir)?

Zina edenler zina edenle evlensen,
Temizler, temizlerle evlensin buyuruluyor.

Ama Nur suresi. 5 ayetde, ancak tövbe edenler için söz yoktur buyuruluyor.

Yani ben şimdi helallik almasam, alamasam, Allah yaptığım bu zina gunahımı affedermi? Tövbem geçerli olurmu?

Affınıza sığınarak cevabınızı bekliyorum. Zamanınızı aldım kusuruma bakmayın.


vel Fecr
Rabbim cümlemizden razı olsun. sizi çok iyi anlıyorum ve bu korku halinizde Allahın istediği korku halidir. çünkü ahirette amele dönüş olmayak bu fani dünyada ne yaptıysak o karşımıza çıkacak.

ayete imanımız tamdır. ama dediğim gibi burada kişinin samimiyeti devreye giriyor. kalpleri bilen Allah teala. senin içini edeceğin tevbeyi çektiğin vijdan azabını Allah teala bilir.
tevbeyi kabul eder dersem haşa ben Allah tealanın iradesini biliyormuş gibi konuşmuş olurum bu durumdan Allah’a sığınırım. ama bir çok ayette kulunun tevbe etmesinden hoşnut olduğunu, kabul kapılarını açık olduğunu bize bildirmekte. ben bunu kurandan öğreniyorum.
kulunu bilen Allah teala, günah işlemeye müsait olan fıtratı olan kullarına tevbe kapılarınında açık olacağını söylüyor bizim buna imanımız tamdır.

Okudunuz mu?  Edep nedir edepli insan nasıl olur

çok büyük günah işledim, ben Allahın karşısına hangi yüzle çıkarım düşüncesi ancak şeytan aleyhilanenin vesvesedir.
soruyorum günahlarımızdan ötürür Allah tealaya olan ibadi meseleleri hayatımıza sokmaksak bundan kaçarsak, ahirette Allah bize sordugunda kulum neden tevbe etmedin diye, Allah tealaya ya ben utandım, tevbem kabul olmaz zannettim mi diyeceğiz . az önce üstte dedim tevbenin kapılarını Allah teala açıyor bize.
yani meselenin özü son nefesinde bile günah işlesen, gene rabbine tevbe et umulur ki kabul olunur.

Okudunuz mu?  Araf nedir diyanet

Allah teala gafururrahimdir, tevvabtır, kullarına velidir.

< Yani zina işletilen bir mekanda, beraber zina yaptığım kişiyle hellalık almam gerekmiyor yani? Maddi (para ödeme durum olsa bile) yani ama bundan emin degilim ödedim mi ödemedim mi, (vesvesede olabilir)? >
helalliği hayatını islam üzere tanzim eden kişilerden alırsın. Allah teala islami üzerinde yaşamayanlar için, onlar yaşayan ölülerdir buyuruyor. bu konuyu burada kapat. tevbeni et ve hayatında islamın emrettiği amellerin kendisine yönel.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun kardeşim. Allah seni bu dunyada ve ahirette mutlu etsin insaAllah.

Okudunuz mu?  İsraf hakkında ayet ve hadisler

Yakında Allahın izniyle evleneceğım inşaAllah. Dua edin benim için.

vel Fecr kardeşim yardımınız ve cevaplarınız için çok teşekkurler, hakkınızı helal edin. Iyi günler Allah’a emanet

Bu kategoride yer alan Kızgınlıkla eşe 3 defa boşol denirse boşanmış olurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina için tövbe ve evlilik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.