Anasayfa
9 Şubat 2023, 12:18
sizden93
Abone

Tövbe ile ilgili soru ve cevaplar

Tövbe ile ilgili soru ve cevaplar

Kaan Aykas
Sayın hocam biraz ters bir soru olacak ama hoşgörünüze sığınarak sormak zorundayım.Hoşgörünüze sığınarak açık bir şekilde yazıyorum.

SORU "Evliyim inancım üst seviyede ancak canım aşırı bir şekilde 1 kereye mahsus içki içmek ve zina etmek istiyor."

Okudunuz mu?  Birinin imanından şüphe etmek Küfür mü oluyor ?

Gerçi forumlarda hep yazmışsınız "tövbeler kabul olur" diye ama hep işlenen günahlar bilinçsizce-bilgisizce ve anlık hata üzerine kurulu ama benim olay farklı ben günah olduğunu bile bile yapmayı direkt tasarlıyorum.Şu aşağıda paylaşacağım ayetler doğrultusunda günahı işledikten sonra tövbemin sanki kabul olmayacağını algılıyorum.

Okudunuz mu?  Çocuk yaşta kul hakkı günahmıdır ?

4:17 – Ancak Allah’ın kabul etmesini vaad buyurduğu tevbe, o kimseler içindir ki, bilmeyerek günah işleyip hemen tevbe edenlerin tevbesidir. İşte Allah bunların tevbelerini kabul eder.

18 – Yoksa günah işleyip de kendisine ölüm gelince: "İşte ben şimdi tevbe ettim." diyen kimselerin tevbesi kabul edilmez. …

Okudunuz mu?  Neden evlenemiyorum

3:90 – Şüphesiz imanlarının arkasından küfreden, sonra da küfrünü artırmış olanların tevbeleri asla kabul olunmaz. İşte onlar sapıkların ta kendileridir.

Hocam ayetler bunlar soru gayet açık ve net günah olduğunu bile bile tasarlayarak 1 kerelik içki içip zina edersem arkasından edeceğim tövbe geçerlimidir değilmidir?

Okudunuz mu?  Babamı sevmiyorum.

Cevap: Tevbe ile ilgili.

saim
Saçma olmazmı tövbe etme ihtimalını düşünerek günah işlemek hemde isteyerek evliyim diyosun bide yazık ben bekar oldugum halde zina yapmaktan kacıyorum


Cevap: Tevbe ile ilgili.

Kaan Aykas
Sana yorumunu sormadım hocalarıma hoşgörülerine sığınarak cevabını sordum

Okudunuz mu?  Kafir mi oldum ?

Cevap: Tevbe ile ilgili.

Şema
Tövbe kapısı ölüme kadar açık ve günah ne olursa olsun edilecek samimi/nasuh tevbeyi Allah kabul eder.
Ben sana sorayım: Bir anlık zevk için Allahı kırmaya değer mi? Birinin namusuna tecavüz eden kendi namusuna tecavüz edilir hadisini duymadın mı?

Okudunuz mu?  Gusül alırken burnum tıkalı oluyor su tam çekemiyorum, banyodan sonra ise açılıyor ne yapmalıyım

saim
Kardeşim helali haramı bilecek kadar aklın yokmu sen kendince düşünüyosun zina yapayım tövbe ederim Allah celle celaluhu affeder yarın yıne yaparsın bilinçli olarak tövbe var çünkü herkesin yaptığı kendine buraya herkesin yorum yapma hakkı var ayrıca hoca değil din görevlisi bizim tek hocamız imamimiz resullullah efendımizdir S.A.S

Okudunuz mu?  Cenaze (ölü) neden yıkanır?

saim
-100 kere ESTAĞFİRULLAH diyenin 1000 günahı mahvolur. 2 şey helâk edicidir: Sonra ederim diye tevbeyi geciktirmek ve tevbe ederim diye günah işlemek. Doğru olan günah işlediğinde kalpte siyah leke oluşmadan tevbe etmektir. Tevbe çok önemlidir, (Ulema buyurur ki tevbeyi tehir edene tevbe nasib olmaz) günah unutkanlık yapar, kişi günah işlediğinde aklının bir parçası, geri dönmemek üzere gider

Bu kategoride yer alan Nazara inanmak şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe ile ilgili soru ve cevaplar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.