Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

Menzil cemaati ve tövbe

Menzil cemaati ve tövbe

semamca_07
Selamun aleyküm arkadaşlar.aklımı kurcalayan bir soru hakkında size danışmak istedim.çalıştığım yerde biri var sürekli tövbe et tövbe et diye ısrar edip duruyor,kendisi menzil tarikatinden bir zararını filan görmedim iyi biri gibi, çalıştığım kişilerde aynı cemaatten aynı ortamda olunca sık sık karşılaşıyoruz bugün yine anlattı anlattı şöyle olur böyle olur vs.ben şuan namaz kılmıyorum günahı benim boynuma bunu biliyorum internette olumlu olumsuz yorumları okuyorum ama içimde şüphe var bugün tövbe edecektim ama haftaya deyip geçiştirdim birkaç gün sonra yine gelecek tövbe et diye.internette baktım biraz gözüme çarpan, cemaatin başındaki kişinin torunu evlenirken altın varaklı tahta oturmuş, Mercedes’lerle gelin arabası yapılmış lüks içinde bir hayat.ne iş yaparsınız da böyle bir hayata sahip olursunuz diye merak ediyorum.peygamberimiz lüksten ziyade mütevazı bir hayat yaşamış ve bunu öğütlemiş müsrif olmayın demiş, bu insanlar peygamber torunuymuş ama kendi dedelerini hiç örnek almamışlar mı? sonra fetöcülerin boşalttığı devlet kadrolarına menzilciler giriyor diye bir sürü haber var.bu kul hakkı değil mi? Sonuçta KPSS diye bir gerçek var.benim amacım tartışma yaratmak değil sadece tarikatlere çok sıcak bakmıyorum nedeni de hiçbir iş yapmadan böyle Sefa sürenler.bir de şu var tövbe ederken kendime gavs hazretlerini mürşid edindim vs diyormuşuz herhalde.kul ile Allah arasında aracı yoktur diye biliyorum ve buna çok dikkat ediyorum.aslında tekrar namaza başlamak isteği uyandı içimde ama yazıları okuyup araştırınca tarikatlerden uzak durmam gerektiğini hissettim.benim tek amacım Allah’a ibadet etmek, elimden geldiğince sevaba günaha dikkat ediyorum okuyorum.Kuran ve peygamberimizin hayatını kendime örnek almaya çalışıyorum.bu soruyu sormamdaki amaç tartışma çıkarmak değil, önceki açtığım konular profilimde görünüyordur sanırım sadece iyi bir kul olmaya çalışıyorum o yüzden bu konulara dikkat ediyorum ama bu tarikat olayı aklımı kurcalıyor.biri bir şey dedi diye asla inanmam ama bakıyorum din konusunda biri bir şey diyor insanlar araştırmadan inanıp şirke düşüyor gibime geliyor.sizce ne yapmalıyım sormak istedim.gidenler görenler varsa olumlu olumsuz deneyimlerini öğrenmek isterim.

Okudunuz mu?  Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ?

Yorum: Menzil cemaati ve tövbe

Omer Faruk
Bir konuda aklımıza bir soru geldiğinde, öncelikle döner Kur’an’a bakarız, sonra da onun ilk muhatabı, rehberimiz Rasulullah (A.S)’a bakarız. Tövbe alma, tövbe verme işlemi Rasulullah’ın hiçbir uygulamasında geçmiyor. Tek bir uygulama var, müşriklerin "La ilahe illAllah Muhammedun Rasulullah" diye imana davet edilmesidir. Eğer Menzil’deki Şeyh efendi Rasulullah gibi cemaatine su dağıtıyor, gittiğinizde kimin şeyh olduğunu anlayamıyorsanız, karşısına geçip sorular sorup, gerektiğinde yanıldığını söyleyebiliyorsanız o şahsa inanabilirsiniz. Çünkü Rasulullah’a ashab bu vahiy mi değil mi diye sorar vahiy değilse kendi fikirlerinin doğruluğunu savunurlardı. Ben Menzil Şeyhinin böyle özelliklere sahip olmadığını biliyorum. Katıldığım ufak bir toplantıda, o tarikatın temsilcilerinden biri vardı ve ben ona bir kaç soru sorduğum için arkadaşlarım tarafından kınandım. Niçin diye sorduğumda: "Senin soru sormana gerek yok, o zaten bunu bilir ve seni aydınlatacak cevapları sen sormadan cevap verir." Ben de "demek ki Şeyh Efendinin temsilcisi haşa Rasulullah’ı geçmiş, benim Rasulullah’ı geçen bir şeyhe ihtiyacım yok" dedim ve bir daha oraya gitmedim. Düşünün şeyh efendinin temsilcisi böyle ise Şeyh nasıldır? Elhamdulillah camiye de gidiyorum namazımı da kılıyorum ve günah işlediğimde de hiçbir aracıya ihtiyaç duymadan Allah’a tövbe ediyorum. Size de tavsiyem, sorgulayan bir imana sahip olun, tıpkı sahabe gibi. Onlar sürekli sorarlar ve dinlerini öğrenmek için her türlü gayreti gösterirlerdi, vesselam.

Okudunuz mu?  Allaha isyanın eşiğindeyim

Yorum: Menzil cemaati ve tövbe

mum
سلام عليكم

Biz mum Sema yönetimi olarak ütün İslami cemaatleri aynı mesafedeyiz ne birini kötüler ve de teşvik ederiz Müslüman kardeşlerimize tavsiyemiz de budur
istifade edin kitap ve sünnete uygun hareket edenlerden yararlanın ama aşırı bağlılık tavsiye etmiyoruz.
Size tavsiyem Nurettin Yıldız hocanın namaz mücahitleri adlı sohbetini izleyin Ama mutlaka izleyin

Okudunuz mu?  Seferi iken namaz kıldırılırsa seferi olmayanlara

Yorum: Menzil cemaati ve tövbe

Omer Faruk
Allah’ın Selamı Rahmet ve Bereketi Üzerinize olsun.
Bence tavsiyeniz Kur’an ve Rasulullah’ın sünnetinin okunması olmalıydı. Nurettin Bey de iyi bir insandır ama insanları dinlemeye değil okumaya yönlendiriniz. Eğer okurlarsa kişilerin yaptığı hataya düşmedikleri gibi belki de onların da düzelmesini sağlarlar. Bizim çok dinleyen değil çok okuyan müslümanlara ihtiyacımız var. Özellikle Kur’an’ı ve Rasulullah’ın sahih sünnetini. Bugün yeterince Türkçe kaynak var ve alim olanlar annelerinin karnında alim olmuyorlar. Ayrıca dinimizde din adamı sınıfı olmadığına göre din adamı sınıfı oluşturacak böyle yönlendirmelerin doğru olmadığını düşünüyorum. Böylece Allah’ın dini önünde tam tarafsız ama Allah’ın tarafında olmuş olursunuz. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Çirkinim Ve Kendimi Sevmiyorum

Kayıtsız Üye
Bunu öğrendiğim iyi oldu, zaten soğuk bakıyorum bu tür tarikatlere.neden sokak satıcısı gibi yapışıyorlar anlamıyorum.dinde zorlama yoktur, ben zaten inançlı biriyim, her gördüklerinde tövbe et tövbe et anlam veremiyorum.kazandırdıkları eleman başı komisyon alıyorlar diyeceğim ayıp olacak.en iyisi münasip bir dille istemiyorum demek olacak.saçma sapan hurafeler anlatıyorlar birde, hiç sevmem ve itibar etmem böyle şeylere.en sonunda işten çıkacam daha fazla ısrar ederlerse o olacak yani.Cevap yazan herkesten Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Allahım günahlarımı affet çok pişmanım bi daha yapmıcam demek tevbe midir?

Kayıtsız Üye
Sokak satıcısı derken bence siz önce kndinize gelin zira ne dediğinizi anlamiyorsnz


menzil, menzilden tövbe almak

Bu kategoride yer alan KUL hakkına girermi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Menzil cemaati ve tövbe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.