Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Çirkinim Ve Kendimi Sevmiyorum

Çirkinim Ve Kendimi Sevmiyorum

ilyada
Çok çirkinim ve çocukluğumdan beri kendimi sevmiyorum, insanların benim çirkin olduğumu vurguladıkları çok şey duydum ve 23 yasındayım artık canımı çok yakıyor, yaşamak istemiyorum. Bu bedenle bu dünyada gezmek istemiyorum. İnançlıyım, diyeceksiniz Allah’ın yarattığını beğenmiyorsun nasıl inançlısın? Ama yıllardır çirkin olduğum için o kadar çok kendimi geri çekmek zorunda kaldım ki… Hep arka plandaydım, hep sahne arkasındaydım. Çoğu zaman evden çıkmadım, arkadaşlarımın yanına gitmedim, ortamlara katılmadım. Kendimden nefret ettiğim için kendimi o kadar çok soyutladım ki. Yapmak istediğim hiçbir şeyi yapamadım, insanların hakaretlerine maruz kaldım. Benim canım çok yanıyor, bedenimle ruhumu bütünleştiremiyorum, görüntümden gerçekten nefret ediyorum. Keşke bir dua olsa da şıp diye güzelleşebilsek bizde. Aç gözlülüğümüzden mi yooo. Bu şekilde amel edemediğimizden. Psikolojim bozuk değil, 13 yasından beri çirkinim diye böyle hissediyorum. Ben napıcam bilmiyorum, kendimden nefret etmek ve dışarıdayken rahatsız olmak çok ağır.. İnsanlar benim içimdekini bilmez, kendimi beğenmediğimi hiç kimse bilmez, herkes güler yüzlü iyi bilir ama içim öyle değil. Alicam bir gün kesicem bileklerimi o olacak. Sonra herkes o çirkin suratın demekten kurtulacak. Yorum olarak Allah engelli yaratmadı, sağlamsın, sağlıklısın diyecekler yazmasın, şükür her şeyin farkındayım. Zorlanmasam bir tavsiye istemek için yazmazdım o yüzden saygılı ve kalp kırmadan cevap verin. Yaşamadığınız, imtihan olmadığınız şey hakkında konuşmak ne kolay. Hariçten gazel okuyacaklar yazmasın.


Yorum: Çirkinim Ve Kendimi Sevmiyorum

Müptezel
Güzellik çok kötü bir özellik. Sana faydadan çok zararı var. Arkandan dedikodular yapıyorlar, yüzüne gülüp iftira atıyorlar. Kıskançlığın düzeyine göre zarar vermeye çalışıyorlar. Erkekler tarafından sadece bir obje olarak görülüyorsun. Kimse senin düşüncelerini önemsemiyor. Dış görünüşün her işin önüne geçiyor. "Güzel = Aptal" diye düşünenler bolca oluyor. Seni ezmeye, küçük düşürmeye çalışan çok oluyor. Arkadaşların seni kendi ortamlarına almıyor. Çünkü sen daha fazla göz kamaştırıyorsun. Erkekler sana karşı çekiniyor. Hatta çoğu hakkında kötü bile düşünebiliyor. İşe giriyorsun, kıskanç müdürün seni kovmak adına her işini didikliyor. Sapık teklifler bile alıyorsun.

Okudunuz mu?  Ağza gelen kusuntu

Ben güzellikten nefret eden birisiyim. Gülüş benim için daha önemli. Bır kızın huyu güzel olacak. Dertlerini unutacaksın, güler yüzlü davranacak. Gülüşü seni sevindirecek. Ben 1 defa aşık oldum ve kız güzel değildi ama çok başarılı, karizmatikti. Gülüşü çok tatlıydı ama dini sebeplerden ve yaşımdan dolayı konuşmak nasip olmadı. Güzelliğin özgüveni birisi seni ezene kadardır. Herkes açığını kollar. Yüzüne gülerler ama arkandan neler yaparlar sen bilemezsin.


Yorum: Çirkinim Ve Kendimi Sevmiyorum

Müptezel
Sen güzelliği ne amaçla istiyorsun? Onu soralım önce. Instagram ortamında popüler mi olacaksın? Erkeklerden gelen teklifleri görünce ‘EGO’ patlaması mı yaşayacaksın?


Yorum: Çirkinim Ve Kendimi Sevmiyorum

Türkiye06
nasıl birisin görünüş olarak bilmiyorum. ama belki de güzelsin ama insanların kötü sözleri yüzünden öz güvenin zedelendi ve kendini çirkin hissediyorsun. eğer durum böyle değilse, dış güzelliğinde beğenmediğin ne varsa onu değiştirmeyi deneyebilirsin denemediysen eğer. örneğin kaş şeklin sana yakışmıyordur, onu değiştirebilirsin. saçın kısadır veya uzundur değiştirebilirsin. burnun büyüktür psikolojini etkiliyordur. estetik yaptırabilirsin. ve en önemlisi sana seni çirkin hissettirenleri hayatından çıkartabilirsin. zaten en büyük imtihanımız hep diğer insanlar oluyor. sergül katoyu tanıyor musun bilmiyorum youtube kanalı var. geçen instagramda sorulan bir soruya cevap olarak şunları söylemişti. eski erkek arkadaşından bahsediyordu ne giysem ne yapsam beğenmezdi çirkin olduğumu söylerdi. kendimi hep çirkin ve şişko hissederdim. hayatımdan çıkardım o kişiyi her şey düzeldi demişti. sende hayatından çıkart. kimseyi çekmek dinlemek zorunda değilsin. mesele üstte yorum yapan şahsı da dinleme. insan güzel olunca hemen övgü mü bekler ego mu kasar ne saçma bir soru bu böyle? güzel kızlar kötü yolda giden ahlaksız teklif alan insanlardan mı oluşuyor yani? bir kadının içinde kaşarlık varsa güzel veya çirkin olması mühim değil. keşke bunu anlayacak kapasiteye sahip olabilseydin müptezel. güzel olsan asılan çok olur, çirkin olsan hakaret eden çok olur. Allah yardımcın olsun İlyada umarım istediğin hayatı sapık hadsiz insanlardan uzakta yaşarsın.

Okudunuz mu?  Hz Peygamberin Kaç Tane Adı Vardır?

rukiyee
Kardeşim asla üzülme. Öyle bir zamandayız ki biz kadınlara toplumun dayattığı güzellik ölçüleri var. Kendimizi çirkin hissetmemizi sağlamaya çalışarak makyaja estetiğe yöneltmeye çalışıyorlar bizi. Tek böyle hisseden genç kız sen değilsin kardeşim. Çirkin falan değilsin kardeşim.
”Ki O, yarattığı her şeyi en güzel yapan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayandır.”-Secde -7 Bak kardeşim Allah böyle diyor bizlere Kuran-ı Kerimde. Kendine gel gençliğinin en güzel yıllarını kendine hayatı zehir ederek yaşama ileride pişman olursun. Sana böyle kötü hissettiren insanlar için değer mi kardeşim böyle hissetmene ? Hayata son vermek bu kadar mı kolay ? Sen değerlisin her şeyden öte . Birkaç narsist insan yüzünden hayatı kendine zehir etme bırak mutlu ol sev kendini çirkin amaçlarına ulaşamasınlar. Şükret hep. Ben de bir gün çirkin olduğumu düşünüp kendimden nefret ederken karşıma bir şey çıktı tevafuk işte : Yeni evlenen bir geç kadının yüzü yanmış ağır yanıklar varmış dua istiyorlardı sonra ne yapıyorum ben ya dedim ne kadar nankörüm dedim. Şeytanın vesveselerine kulak vermemeliyiz kardeşim. Sen çok güzelsin eminim . Lütfen kendini topla ve şükür et .

Okudunuz mu?  Kaza namazına nasıl niyet edilir kaza namazlarında sünnet kılınırmı

seyit gazi
ben çirkin diye evlenmeyen beğenilmeyen sevilmeyen birisi görmedim. sende çirkin olduğunu anca istediğin bir şey olmayınca veya insanlardan hoş olmayan tavırlar gördüğün zaman düşünmeye başlamışındır. esas dünyanın ve insanların senin canını bu kadar sıkabilmesine üzülmen lazım. en güzel en verimli zamanlarındasın ve kendini çirkin gördüğün için, dünyaya insanların düşüncelerine bu denli uşak olduğun için hayatı kendine çekilmez yapıyorsun. güzel olmamana değil uşaklığına üzül. helalinden gezmek, kendini donatmak, helalinden insanları tanımak varken nelerle uğraşıyorsun. unicefde dünyanın dört tarafından insanların yüzlerini arka arkaya gösterirler,bir bana mı bilmiyorum da genelde herkese sevimli güzel gelende zenci saçları kıvır kıvır bir afrikalı olur. derim ki şu kız türkiyede yaşasa saçlarını düzleştirecem diye aklı çıkardı. sağını solunu kurcalar değişik bir şey olurdu çıkardı derim. insanın kendisi güzeldir ama kompleks falan hiç çekilmez hele sağını solunu kurcalayıp değişik değişik şeyler yapmak ise insanın binbir zahmetle kendine eziyet etmesi, bir sonuçda alamamasıdır. belki bekarlıkdandır bilmiyorum da ben erkek olarak hiç çirkin bir kadın görmedim ama kompleksler veya insanın kendi değerini bilmemesi falan bunlar sevimsiz geliyor. kadının çirkini olur mu hiç ? kadınla erkek zaten birbirlerine sevimli gelsin, birbirleriyle imtihan edilsin diye yaratılmış. her erkek her kadına her kadın her erkeğe sevimli gelebilir, bu yoğunlaşma kafayı takma dikkat kesilme meselesidir. bunun maddi özelliklerle de hiçbir alakası yoktur. dikkat kesilirsen hepsi güzel olur, dikkat kesilmezsen hiçbiri güzel olmaz. bu dikkat celbedici şeyler reklam gibi bir şeydir boyadır fasa fisodur geçicidir. bizde helale bakmakla bizim olmayandan veya haramdan yüz çevirmekle mükellefiz. vara yoğa dikkat kesilinmez karıya yoğunlaşmayacan alacan bitti.sonra istediğin kadar yoğunlaş. bir de bu süslenen müslenen karılar var. bu karılar dışarıda açılan evde kapanan kadınlar. Allah korusun bunlarla evlenilse bunlar evde şalvarla gezerler, kocası ne bu halin bize gelince mi kapanıyorsun dese, üşüyorum derler böyle rahatım derler sapık mısın derler. ayrıca hiç bir kadın bir adama çirkin diyebilir mi ? ilgilenir ilgilenmez orası ayrı veya şahsiyet veya ahlak zaafiyeti görür orası ayrı. bakmayın şahsiyet ve ahlak her yerde en kral şekle on basar. insanda şahsiyet ve ahlak zaafiyeti varsa, boyası sapır sapır dökülür. ne bileyim bildiklerimi yazayım dedim, fazlası ayıp olacak dini siteye gitmeyecek, karı demeyip hanımefendi de diyebilirdim de aklınızı başınıza alın, bu dediklerinizin akılla mantıkla hayatla gerçeklerle bir ilgisi yok.

Okudunuz mu?  Ölmüş dedenin rüyada bir şeyler söylemesi

Kuldurdileyen
Kendimi kesecem diyenlere psikologlar, psikolojisi sağlam demiyor, elbette psikologların bilmediği şeylerde vardır. Acı konusunda Allah ın kimseye taşıyamayacağı yükü dünyada yüklemediği söylenir. Tıp ise inkar edemez, acı eşik değeri 90 olan kişi bacağı kırılsa eşiği 90 a yanaşsa beyin bölgeden gelen iletileri bloke eder. Ama tıp mana aleminde sizin yaşadığınız acıyı ölçemez. Güzellik çirkinlik göreceli inanış biçimidir. Bulunduğunuz bölgenin inanç kriterlerine uymuyorsanız, çevreniz sizi prenses kabul etmeyebilir. Ama dünyanın başka bir yerindeki bir kavim için kraliçe gibi görülmeyeceğinizi iddia edebilirsiniz. Bu iddiadır gerçek test edilmemiştir. İntiharın çözüm olarak görülmesi ise tamamen aldatır. Ölümle hiç bir hak edilen dert bitmez, hakiki acı işte o zaman başlar. Uyuyorsun, unutuyorsun, yiyor, içiyor sağlıklısın ya bunların hepsine şiddetle muhtaç kalabilirsin. Ümidin var ya nefes bittiğinde o artık kalmaz.

Okudunuz mu?  Tevekkül nedir ? Kısaca

Vuslat79
Sevgili din kardeşim ;
Cirkinim kendimi beğenmiyorum diyorsun. Haddim olmayarak Şöyle bir yorum yapayım:

-karnımızi doyuracak rızkı Allah vermiş bizlere. ama afrikada tokluk nedir bilmeyen çocuklar var. Ona soralım nimetin kıymetini…
-Annen baban sağ diye varsayıyorum. Ama öksüz yetim, ana kokusu nedir baba kucağı nedir bilmeyen çocuklar var. Önüne dünyaları sersen yine de o eksikliği doldurabilir mi? Ona soralim ana babanın kıymetini…
– elimiz ayağımiz sağlam ama beğenmiyoruz, o zaman bir felçli veya bacağı kesilmiş birisine soralim onun kıymetini…
– gözümüzü mü beğenmiyoruz. Bir amaya soralım kıymetini…

Okudunuz mu?  Göz zinası nasıl olur

Bilimum muhtelif ornekleri çoğaltabiliriz.
Allah’ a şükürden asla vazgeçmemeliyiz.

Hz.Yusuf’ a demişler:
-saçların ne güzel.
-ölünce ilk dökülecek yerim saçlarımdır.
– gözlerin ne güzel.
-ölünce ilk akacak yerim gözlerimdir.


ilyada
İlk olarak son yorumlara cevap vermek istiyorum; birini isyanda veya üzüntüde gördüğünüzde elini tutmak yerini, duygularını , düşncelerini hor görüyor o kişiyi kendinizden ve düşünce yapınızdan uzaklaştırıyorsunuz. Bir insanın bir fikrinde yanlışlık varsa bende sizin yaptığınız gibi yapmalı ve nankörlük ediyorsun, psikolojin iyi değil mi demeliyim bilmiyorum. Sanırım seni anlıyorum, bunu aşman için yanında olucam, melekler bile Allah’a sormuşlar;bu insanlardan birini çirkin birini güzel yaratıyorsun dünyada haset edip gocunmazlar mı diye, sen insansın bunu sorgulaman içerlemen elbette normal derdim sanırım. Birisi güzellik istediğinde muhakkak günaha düşeyim, şöyle hata yapayım, böyle yoldan çıkayım yahıutta Allah ne çirkin yaratmış dediği için istemez. Haşa Allahın yarattığı ne güzeldir ve biz ona denk bir şey yapamayız. Hariçten gazel okumak kolay, insanlar tarafından dışlanmamış, pek çok kez bu olaydan ayağı takılmamış birisi bunun acısını bilemez. Güzel olmadığım için içerlenmemin sebebi bu durumun psikolojikmen beni etkilemesine sebep olacak kadar şey yaşamış olmam. Ve insanlar güzelliği istiyorlarsa bu bazen güzel sebepler ile de olabilir. Vuslat79 kabimin kırılmasından yazdıklarım sebebi ile şükürsüz gibi görünmüş olabilirim ama şükür eden çokca eden ve nimetlerin frkında olan bir insanım, gençbirisi olarak masum bir gocunma benimkisi insanlara. Yorum için teşekkürler

Okudunuz mu?  Meni mezi sıkıntısı

ilyada
Müptezel , Rukiye ve Türkiye06 yorumlarınız ve anlayışınız için teşekkür ediyorum, içtenliğimle. Müptezel güzelliği Allahımı üzecek bir günah için ve kendim için gereksiz şeylere istemeyecek kadar olgun bir yaşta ve akıldayım. Ben hiç bir zaman güzel arkadaşlarıma haset etmedim, insanlalr hep haset ederler, sesi güzele, yetenekliye, akıllıya,sevilene sayılana. Açıkcası insanların ağzından çıkan kötü sözler, kafalarında dönen kötü düşünceler beni ilgilendirmiyor. Ve Seyit Gazi yazdıklarınız çok anlayışlı ve güzeller lakin insanlar sizin kadar masum düşünmüyorlar, malesef ki güzellik bir ölçüt , büyük bir ölçüt… Üniversite ortamındayım ve bunu her gün görebiliyorum. İnsanların kalp kırıcı düşüncelerini de…..Benim için o kadar büyük bir ölçüt değil lakin yaşadıklarımdan dolayı sanırım kendime küstüm ve içerlendim, bunu atlatmam gerek ya da en azından en başından bunları yaşamayacak kadar bir tık insanlara yeterli görünmek isterdim.


Omer Faruk
< Çok çirkinim ve çocukluğumdan beri kendimi sevmiyorum, insanların benim çirkin olduğumu vurguladıkları çok şey duydum ve 23 yasındayım artık canımı çok yakıyor, yaşamak istemiyorum. >
Sevgili kızım,

Yaşça senden büyük ve senin gibi kızları olan bir amcan olarak söylüyorum. Ayrıca bu konuda danışmanlık yapan birisi olarak senin gibi düşünen azımsanmayacak kızlar var. Ama sana küçük bir anımı anlatayım.

Teyzemin kızı hemen hemen benimle yaşıt ama 150 cm boyunda kısa (senin dediğin gibi) oldukça çirkin bir kızdı. Ergenliği bittiğinde boyu uzamamış yüzünde de hiçbir değişiklik olmamıştı. Ama o okulunda özgüveni en yüksek kızdı. Herşeyin farkında idi ama girdiği her sınıfta birinci oluyordu. Her yaptığı işi iyi yapıyordu. Nitekim liseyi bitirdi ve 1 yıllığına ingiltere’ye dil bursu kazandı. 2 sene meslek yüksek okulu okudu ve muhasebeci olarak işe başladı. O işini de çok güzel yaptı.

Okudunuz mu?  Saz-Bağlama Çalmak Caizmi?

Şu anda evli ve bir çocuğu var. Eşi kendinden uzun ve yakışıklı bir adam. Teyzem damadı kendisine geldiğinde aynen şunu söylemiş: "oğlum, benim kızım çirkin sen ise yakışıklı bir delikanlısın, niçin kızımı tercih ettin?" demiş. O’nun cevabı ise: "Ben bir defa "güzel bir kızla evlendim" güzeli gördüm teyzeciğim demiş… Senin kızın hem akıllı, hem sorumlu hem de hayatımı birlikte tamamlayacağım bir ahlaka sahip demiş. Böylece evlendiler şu anda evliliklerinin 25. yılı…

Umarım bu sana bir ışık olur, ALlah’a emanet ol…


ilyada
Bu gerçekten çok güzel ve bunun gerçek sevgi, saygı olduğunu düşünüyorum. Ama isterdim ki insanlar yüzüme baktığında rahatsızlık duymak yerine güven duysunlar. Her insan güzeli sever çünkü orantılı yüz hatları güven verir. Birazcık eskiden yaralarım olduğu için şimdi kendime zulmediyorum. İnşAllah üstesinden gelecek ve kendimi seveceğim, yüzümün insanlara ve önce kendime daha hoş görünmesi için bildiğiniz bir zikir var mı? İnsanlar görünüş olarak eşit yaatılmadığı için bu durumda üzülen insanlar için bir zikir vardır diye düşünüyorum. Teşekkürler cevabnız için Ömer Faruk


seyit gazi
insan bir beklentiler yumağı içende yaşar. hatta öyle ki insanın çaydan bile bir beklentisi vardır, sıcak olmasını belli bir tadı olmasını bekler. masanın düz olmasını üzerine bir şey koyunca üzerindekini tutmasını bekler. insanlar beklentileri yerine gelmediği zaman üzülüp kırılıp kızabilirken, kendilerinin insanların beklentilerini yerine getirip getirmediklerini hiç düşünmezler.

Okudunuz mu?  Dinden uzak yaşayan kocaya neler tavsiye edersiniz?

insanı ölçen, imanıdır şahsiyetidir ahlakıdır ilmidir. bunun dışında ölçüleri olanlar, yollarını kaybederler. eğri cetvelle düz çizgi çizilmez. güzellikden bahsetmişiniz… açıkcası buna sizden daha az düşkün olduğumu söyleyemem ancak bir erkeğe karısının güzel olması veya kendisinin güzel bulması, kendisinin sevmesi, kendisine yetmesi ve güzel hoş geçinmeleri bile yetmemektedir. insanlarında karısını güzel bulmaları ve takdir etmeleri gerekmektedir. bir insanın karısını da insanlara beğendirmesi, böylelikle kendini daha özel hissetmesi gerekmektedir. bunun adı onbin yıldır her millette deyyusluktur. ben masum birisi falan değilim sadece kula maskara olmayı kendime yakıştırmıyorum.

insanların seni dışladığından bahsetmişsin. böyle insanların ilgi ve alakalarını çok mu isterdin ? sence böyle insanların ilgi alakalarında mı hayır vardır, yoksa dışlamalarında mı ? kaldı ki insanlar beğenmediklerini birini tercih etmeyebilirler ama dışlamazlar da. bunların %95 ininde dışlanmakdan değil senin alınganlıklarından kaynaklanıyor olması muhtemeldir. güzel olmamak veya istenildiği gibi olmamak insanı sevimsiz yapmaz hatta yeri gelir daha sevimli bile yapabilir. ama alınganlıklar veya kompleksler insanı sevimsiz yapar. insanlar tercih ederler etmezler, bu tercihlerinde hatalara düşebilirler düşmezler orası ayrı ama insanlar uğraşmazlar. açıkcası en güzel zamanlarınızdasınız… helalinden gezecek tozacak, öğrenecek kendinizi donatacak, insanları ve hayatı tanıyacak yaşlardasınız. bir daha böyle vakitleriniz olmaz ve insanların ilgilerinin tavırlarının ve düşüncelerinin, sizi bu kadar üzebilmesine, hayatınızı bu kadar şekillendirebilmesine izin vermeniz, daha da kötüsü bunu bir karakter veya hayatı anlamlandırma biçimine çevirmeniz; gerçekten kendinize işlediğiniz büyük bir haksızlıktır.

Okudunuz mu?  Namazı yavaş kılınca şaşırıyorum

Omer Faruk
< Bu gerçekten çok güzel ve bunun gerçek sevgi, saygı olduğunu düşünüyorum. Ama isterdim ki insanlar yüzüme baktığında rahatsızlık duymak yerine güven duysunlar. Her insan güzeli sever çünkü orantılı yüz hatları güven verir. Birazcık eskiden yaralarım olduğu için şimdi kendime zulmediyorum. İnşAllah üstesinden gelecek ve kendimi seveceğim, yüzümün insanlara ve önce kendime daha hoş görünmesi için bildiğiniz bir zikir var mı? İnsanlar görünüş olarak eşit yaatılmadığı için bu durumda üzülen insanlar için bir zikir vardır diye düşünüyorum. Teşekkürler cevabnız için Ömer Faruk >
Güzel kızım, dua sormuşsun. En büyük dua; ameldir. Yukarıda anlattığım gibi yapman gerekeni biliyorsun, gereğini yaparsan sen de mutlu olacaksın, etrafındakiler de mutlu olacak ayrıca yaratılış amacına uygun yaşadığın için Rabbin de seni ahirette en güzel ödülle ödüllendirecek; Cennet. Cennet ise sonsuz nimetlerin bulunduğu insanın kusursuz olarak yeniden yaratıldığı bir diyardır. Dünyaya ait hiçbir kusurun olmadığı bir diyar…

Orayı burada hazırlayacaksın… Allah’a emanet ol…

Bu kategoride yer alan Dini hissedemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çirkinim Ve Kendimi Sevmiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.