Anasayfa
25 Temmuz 2022, 7:52
sizden2
Abone

Peygamberimize dört büyük meleğin gelmesi ve bazı vaatlerde bulunmaları hakkında

Peygamberimize dört büyük meleğin gelmesi ve bazı vaatlerde bulunmaları hakkında

denizliprens
Hz Peygamber Efendimiz(sav) buyurdular ki:

Bir gün bana Cenab-ı Hakk’ın dört büyük meleği Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail(aleyhimüsselam) geldiler

Cebrail (as) bana dedi ki: Ya RasulAllah! Senin ümmetinden bir kimse sana günde on defa salavat okursa yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar, sıratı kuşlar gibi geçiririm

Mikail (as) de dedi ki: Ben o kula senin Kevser havuzundan kana kana içiririm

İsrafil (as) de dedi ki: Ya RasulAllah! O kulun affı için başımı secdeye koyarım, Allahü Teala onu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam

Azrail (as) de dedi ki: Ya RasulAllah! Sana günde on defa salavat edenin ruhunu Peygamberlerin ruhunu kabz eder gibi kabzederim dediler

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (sav): Bu ne büyük lütuf ya Rabbi! Bu ne büyük ihsan Allah’ım! buyurdular BU HADİSİN SAHİH OLUP OLMADIĞI NETİCESİ NEDİR SAHİH İSE KAYNAĞINI VERİRMİSİNİZ SAYFAMDA HERGÜN PAYLAŞIYORUM VE YÜZ KİŞİ SALAVAT GETİRİYOR AMA SAHİH DEĞİLSE DİYE Bİ ŞÜPHE GİRDİ İÇİME SİZİN CEVABINIZA GÖRE PAYLAŞACAM YADA PAYLAŞMICAM HOCAM CEVABINIZI EN KISA ZAMANDA BEKLİYORUM ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE


Cevap: Selamünaleyküm cevabınızı bekliyorum inşaAllah Allah razı olsun

DinimiSevdim
ALLAH’ın selamı üzerine olsun.
Hadis-i Şerifte "Cennetin bedeli Lâ ilâhe ilAllah’tır." İşte bu hadisi şeriften yola çıkarak ihlaslı bir şekilde Hz.Peygamerimizi severek aşkla okunan 1 sâlavatın bile yüzlerce sevabı vardır.


Cevap: Selamünaleyküm cevabınızı bekliyorum inşaAllah Allah razı olsun

RedveKabul
Hadis kesinlikle uydurmadır. Kimse kimseyi sırat köprüsünden geçiremez. Rabbimiz terazi kurulacak ve terazinin hangi kefesi ağır basarsa ona göre de muamele edilecektir buyurur. Keza Allah Rasulü kendi kızı Fatıma’ya ;

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla şampuan yerine saç kremi ile yıkanmışım sizce gusül abdestim kabul olurmu

"ey Fatıma! güzel kızım. Baban peygamber diye sakın güvenme! Kıyamet günü herkes kendi amelinden hesaba çekilecek! " der.


Cevap: Selamünaleyküm cevabınızı bekliyorum inşaAllah Allah razı olsun

DinimiSevdim
RedveKabul yanlış söylüyorsun.
Sırat köprüsünden bir melek kurtarabilir. Ancak bu bazı melekler. Mesela Namazı geç kılanlar tam cehnnemin içinde girecekleri zaman kurtulacak ve sırattan geçirilecek. Ancak buda tabii ki ALLAH isterse.


RedveKabul
O sizin dediğiniz masallarda ve bol bol menkibelerde oluyor sayın DinimiSevdim. Kurtaracak diyorsanız delilinizi alalım ama dinimiz İslam sitesi olmasın lütfen


DinimiSevdim
Nasıl Kuran-ı Kerim bizi kıyamette şefaat edecekse, Namaz amelide (melek değil) bizi o zaman kurtarır.


İsmailAbi
Peygamber efendimize, kıymetlimize aşığımıza salavat tabikide sevaptır fakat redvekabulun dediği gibi herkes ameliyle ölçülecek..


RedveKabul
Şefaat konusunu hiç açmayın yoksa burası iyice karışır : ))


DinimiSevdim
Evet arkadaşlar. Herşey ALLAH’a bağlı biz ALLAH’ın rızasını kazanmaya bakalım.


islamyolu
< Hadis kesinlikle uydurmadır. Kimse kimseyi sırat köprüsünden geçiremez. Rabbimiz terazi kurulacak ve terazinin hangi kefesi ağır basarsa ona göre de muamele edilecektir buyurur. Keza Allah Rasulü kendi kızı Fatıma’ya ;
>

uydurma hadisler mi yoksa sen misin. bu ne cüret ya. Nasılda kafasına göre hüküm koyuyorsun. yav sen müçtehid olman lazımdı. bütün konularda kimsenin söylemedigi bidatları getiriyorsun. Sahih olan hadislere uydurma dersin. şimdi bak ne demişsin.

< "ey Fatıma! güzel kızım. Baban peygamber diye sakın güvenme! Kıyamet günü herkes kendi amelinden hesaba çekilecek! " der.

>
sen bunu kendine delil getiriyorsun. bu hadisi şerif degilmi. Buna nasıl uydurma diyemiyorsunda. 10 larca hadisi bir çırpıda çöpe atabiliyorsun. çogunda kaynaklar da aynı yerden geliyor. o hadise öyle mana verip 100 lerce hadisin hükmünü değiştiremezsin buna senin hakkın yoktur.

Okudunuz mu?  İmanımı satmak istemiyorum ama sürekli satmış atmış gibi hissediyorum

Meleklerin Allahın izni ile şefaat edecegi kur’an da bile sabittir. şefaatten sonra Kanatlarını açıp Sırattan şimşek gibi geçirecekleri bile hadislerde sabittir. Miraç gecesinde bile Cibril demiyormu Allahtan Ümmetin için izin iste onlara kanatlarımı açıp sırat üzerinden geçireyim vs vs.

denizliprens kardeşim şu hadisi şeriflere bak istersen

(Cebrail aleyhisselam, bana dedi ki: Ya ResulAllah, senin ismin anılınca, sana salevat getirmeyen azabı hak eder, Cehenneme gider.) [İ. Ahmed]

(Bana salevat okuyana, melekler salat okur. Salevata devam edene, melekler de ona salat okumaya devam eder. Artık isteyen az, isteyen çok salevat okusun!) [I. Mace]

(Cebrail bana gelip, şu müjdeyi verdi: Ya ResulAllah! Rabbin, "Sana bir defa salevat okuyana, ben on salat okurum. On defa rahmette bulunur, on günahını affeder, on derece yükseltirim. Sana bir defa selam veren herkesin selamına da, ben on defa selam ile karşılık veririm, Bu sana ikram olarak yetmez mi, razı olmaz mısın?" dedi. Ben de, razı olurum dedim.) [Nesai]

(Bana bir salât getirene, Allah ve melekleri yetmiş salât getirir.) [İ. Ahmed]


DinimiSevdim
islamyolu kardeşim ALLAH senden razı olsun ne güzel söyledin.


rana
hadisin kaynagi nedir?


islamyolu
< hadisin kaynagi nedir? >
kardeşim hadisin kaynagında sağlam isimler var. buyur veriyorum.

Zebidi İthafü’s Sadeti’il- Müttakin, 3/289, 5/48; Begavi,Şerhu’s- Sünne,- 3/198; Abdullah ibni Mubarek, K. Zühd, nr. 369;İraki,-el- Muğni an Hamli’l- Esfar,1/311.

Okudunuz mu?  Kız Kardeşle Abinin Aynı Safta Namaz Kılması

Zebidi gibi Abdullah ibni Mübarek gibi büyük alimler var. ama bizimkiler bir şeyin kaynağını bulamayınca hemen uydurma lafzını yerleştiriyor.


ELHAMDULİLLAH
Hz Peygamber Efendimiz(sav) buyurdular ki:

Bir gün bana Cenab-ı Hakk’ın dört büyük meleği Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail(aleyhimüsselam) geldiler

Cebrail (as) bana dedi ki: Ya RasulAllah! Senin ümmetinden bir kimse sana günde on defa salavat okursa yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar, sıratı kuşlar gibi geçiririm

Mikail (as) de dedi ki: Ben o kula senin Kevser havuzundan kana kana içiririm

İsrafil (as) de dedi ki: Ya RasulAllah! O kulun affı için başımı secdeye koyarım, Allahü Teala onu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam

Azrail (as) de dedi ki: Ya RasulAllah! Sana günde on defa salavat edenin ruhunu Peygamberlerin ruhunu kabz eder gibi kabzederim dediler.

Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Selavat getirince neler oluyormuş…..????

Cebrail (A.S)’mdan başlayalım….. Peygamber(S.A.V.) ümmetinden biri on selavat-ı şerife getirirse olmayan sırat’tan üstelikte elinden tutarak geçirirmiş…. Külliyen yalan.

Mikail (A.S.) ne demiş…… Kevser havuzu diye bir havuz ihdas etmişler. Ondan içirirmiş. KEVSER HAVUZ olunca, Doğaldır ki; içirir.

İsrafil (A.S.) ne demiş…… On selavat-ı şerife getirenin affı için başımı secdeye koyar. Allahu Taala O Kulu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam demiş. Secdeye baş koymak zaten şereftir. Baş kaldırmak secdeden ne demektir. Demokratik tepkimi koyuyor. Bu kulunu affetmezsen başımı secdeden kaldırmam ha ona göre….. Bu nasıl bir din anlayışı. Bu nasıl bir hurafedir.

Okudunuz mu?  İmam Hatip Liselerinden Ne Meslekler Olunur ?

Peygamber Efendimiz(S.A.V.)’e SOYU KESİK derler. EBTER derler. Peygamber Efendimiz(S.A.V.) bunun üzerine kalbi titrer ki; Ayet bunun üzerine iner. O SOYSUZLAR SOYSUZDURLAR. RAB’bin sana KEVSER’i verdi. ÜMMETİ’nle birlikte MAKAMI-I MAHMUD’u verdi. KEVSER’i verdi.

Hülasa KEVSER diye bir havuz yok. Kimse havuzdan medet ummasın. Mikail’de su dağıtıcı değil. Vazifesi Rab’bim tarafından belirlenmiş bir melek hepsi o.

Azrail (A.S.) ne demiş….. On defa selavat getirenlerin Ruhlarını Peygamber(A.S.)’mların Ruh’larını kabzettiği gibi kabzedermiş. Ne haddine Ölüm Meleği’nin RUH KABZETMEK….. Canı toplamak dese anlarız da RUH KABZETMEK…. O kadar gücü varmıymış Ölüm Meleğinin….. Külliyen Yalan. RUH’u Ancak RAB’bim KABZEDER….. O’nun gücü yeter. Zira RUH Rab’bimden bir nebzedir. O’nun emridir.

Hülasa külliyen yalan….. Kaynağı Her ne olduğu söylenirse söylensin…. Külliyen yalan.

Meleklerin Allahın izni ile şefaat edecegi kur’an da bile sabittir.

Melekler şefaat makamında değildirler ki; şefaat edebilsinler. Peygamberler (A.S.) şefaat makamındadır. Allahu Taala’nın İLİM’le birlikte HİKMET’leriyle de teçhiz ettikleri şefaat makamındadır. Ancak melekleri hiç duymamıştım. Melekler ne zamandan beridir ki; İNSAN’IN üzerinde bir makama ulaşmışlardır da İNSAN’a şefaat makamına haiz olmuşlardır…..????


islamyolu
< Hülasa külliyen yalan….. Kaynağı Her ne olduğu söylenirse söylensin…. Külliyen yalan.
>

yav sen hadisleri anlamamak için mi uğraşıyorsun. bu yalan şu yalan doğru olan nedir . bak burada bunu diyorsun.

< Meleklerin Allahın izni ile şefaat edecegi kur’an da bile sabittir.
>

ondan sonra bunu diyorsun.

şimdi anlamadım ne demek istiyorsun. Melekler şefaat edecegini sende doğruluyorsun. Ama kaide var ne dir o şart tabiki Allahın izni ile. Ama Allah meleklere izin veriyormu Hadisi şeriflere göre veriyor. Yoksa Allah izin vermese Rasullullah bile şefaat edemez.

Okudunuz mu?  Kadir gecesinde Kabeye inen Melekler

şimdi yine mantığın almadıgı bir hadisi şerifi red ediyorsun. Mantığın almıyor diye red edecegini ne denilmek isteniyor ona baksan daha güzel olmaz mı.

< İsrafil (A.S.) ne demiş…… On selavat-ı şerife getirenin affı için başımı secdeye koyar. Allahu Taala O Kulu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam demiş. Secdeye baş koymak zaten şereftir. Baş kaldırmak secdeden ne demektir. Demokratik tepkimi koyuyor. Bu kulunu affetmezsen başımı secdeden kaldırmam ha ona göre….. Bu nasıl bir din anlayışı. Bu nasıl bir hurafedir.

>
sen şimdi bunu mu anlıyorsun . Peygamberde Başını secdeye koyup şefaat edecek. peki Allahın izin verdiklerine edebilecek. Meleklerde o şekil izin verdiklerine edebilecek. Allahın izin vermediklerine nasıl etsinler. Allah izin vermedigi sürece zaten melek edemez.

burada böyle kelimeler kullanınca ben şaşırıyorum. ne demek melek tepkimi koymuş oluyor. Allahın izin verdiği birine şefaat etme yetkisini kullanıyor.

< Hülasa KEVSER diye bir havuz yok. Kimse havuzdan medet ummasın. Mikail’de su dağıtıcı değil. Vazifesi Rab’bim tarafından belirlenmiş bir melek hepsi o. >
Kevser diye bir havuz yoksa bu kevser nedir. merak ettim. Mikail su dağıtıcı değil ama Rabbinin izni ile o suyu vericilerdendir. Hatta bir rivayettede Namazda Subhane rabbiyel Ala yı diyen ilk mikail aleyhisselam dır diye geçer. ve bunu diyenlere şefaat edecegini belirtir.

< Azrail (A.S.) ne demiş….. On defa selavat getirenlerin Ruhlarını Peygamber(A.S.)’mların Ruh’larını kabzettiği gibi kabzedermiş. Ne haddine Ölüm Meleği’nin RUH KABZETMEK….. Canı toplamak dese anlarız da RUH KABZETMEK…. O kadar gücü varmıymış Ölüm Meleğinin….. Külliyen Yalan. RUH’u Ancak RAB’bim KABZEDER….. O’nun gücü yeter. Zira RUH Rab’bimden bir nebzedir. O’nun emridir.

Okudunuz mu?  İçki içenin kabir azabı nasıl olur

>
ya sen çok cahilsin . Yada ben çok bilgisizim anlayışsızım. bu nasıl bir anlayış Allah izin verse yapamaz mı. Ayrıca Kur’an da demiyor mu ölüm meleği canınızı alır diye. Neden orada ben canınızı alırım demiyorda ölüm melegi diyor. Sen hakikatle , hakikat olmayan bir vesileyi ayırt edemiyorsun .

hadis anlama yetenegin gerçekten yok. bir arada buharideki bir kaç sahih hadise uydurma demiştin. çünkü sen mantığını Rasullullahın sözlerinden daha önemli görüyorsun. Mantığın almasa o hadis hemen uydurma oluyor. Birkerede o mantığını hadisi anlaman için kullansana.

sen git Abdullah ibni Mübarek kim bir araştır. imam zebidi kimdir araştır. begavi kimdir araştır ona göre kendinle onları bir kıyasla , onların kitaplarına aldıgı hadisi şeriflere uydurma diyebilecekmisin. Gerçi sen buhari müslimde takmıyorsun.


rana
vermis oldugun kaynak hadis kaynagi degil..


islamyolu
< vermis oldugun kaynak hadis kaynagi degil.. >
ya siz ne çok biliyorsunuz. benden kaynak istediniz bu sefer hadis kaynagı değil diyorsunuz.
eğerki buhari hadis kaynagısa Abdullah ibni Mübarekte hadis kaynagıdır. abdullah ibni mübarek ne zaman yaşadıgını biliyormusun. Hicri 118 yılında doğdu. 181 yılında vefat etti . şimdi diyebilecekmisin hadis kaynagı değil diye.

Gerek zebidi , gerek abdullah ibni mübarek , gerek Hasan basri , gerek Abdulkadir Geylani , gerek imam gazali , gerek imam suyuti , Gerek Abdurrezzak , gerek imam nevevi , daha say say bitmez bunların kitaplarına aldıgı Hadislere Güvenmiyorsanız. Diğerlerine hiç güvenmeyin derim ben.

Siz heralde Hadisler sadece Buharide , Müslimde Tirmizide geçer sanıyorsunuz. Daha buhariden de eski kaynaklar var. Abdurrezzak Buhariden de eski.

Okudunuz mu?  Takva ne demek? Takva elbisesi nedir?

hem Abdullah ibni mübarek’ Kaç tarihinde doğdu : 118 yılında
peki buhari : 194 yılında doğmuştur.

şimdi bakalım aklınla kendini bir kıyasla Hadis kaynagı olamaz mı olur mu diye. buharidende eski olan Abdullah ibni mübarek gibi birini neyle itham ediyorsun.

Zaten siz İşinize Gelmese buharideki hadisede uydurma diyebiliyorsunuz. Nede olsa inkar ilim olmuş sizlerde.


rana
Senden baskasi ilim sahibi değil gibi kibirli cevaplarini kendinde birak.
Cevap vereceksen kirmadan ver.
Bu nasıl hakaret içinde bir cevap, yazik baska bir şey demiycem.
Ayrica kaynak sormak çok normal hele ki internet aleminde!
Siz kaynaksiz ilme ilim diyebilirsiniz ama ben diyemem.
Madem öyle o sayfayi kopyalip bizlerle paylasirsaniz sevinirim.
vesSelam.


sametcftc1
Salavat Getirmenin Fazileti İle İlgili Hadisler

• Dua ile sema arasında bir engel vardır.Üzerime salavat getirilince engel açılır, DUA YERİNE ULAŞIR.
• Üzerime bir günde bin defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.
• Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.
• Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salevat okursa, Allah Teala, onun namazını kabul buyurur. Onun bu namazını Adem’e secde eden meleklerden daha üstün meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şöyle seslenir:
-Artık dileğin neyse dile, her dileğin yerine getirilecektir.
• Vefatımdan sonra sizden kim bana selam gönderirse Cebrail(a.s.) gelir ve bana şöyle der:
-Ya Muhammed! Ümmetimden falan kimsenin sana selamı var.Bana karşılık ben şöyle selam alırım:
-Benden de ona selam olsun.Ayrıca onun için Allah’tan rahmet ve bereket diliyorum.
• Kim altından kalkamayacağı güç bir işle karşı karşıya gelirse, üzerime çok çok salavatı şerife getirsin.Çünkü Allahü Teala, üzerime getirilen salavat-ı şerife sebebi ile onun sıkıntılarını, kederlerini giderir, rızkını çoğaltır, Allah’ın yardımı ile muradına nail olur.
• Kıyamet gününde, katımda insanların en değerlisi, bana en çok salatü selam getirenlerdir.
Allah Resulü(s.a.v.) buyuruyor:
• İsmimi duyunca salavat getirmeyen insanların en cimrisidir.
• Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir.
• Üzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişman olacaklardır.
• Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir.
• Üzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişman olacaklardır.
• Adımı duyunca salavat getirmeyen, yüzü koyun sürünsün.
• Üç kişi yüzümü göremeyecektir.Ana babasına isyan eden, sünnetimi terk eden, üzerime salavat getirmeyen.
• Adımı işitip te salavat getirmeyen, sonu mutsuz kimsesizdir.
• Cuma günü ve geceleri üzerime yüz defa salavat getirenin Allah Teala otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.
• Sırat üzerinde kalmış hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gördüm. O anda üzerime getirdiği salavat-ı şerife gelip bu durumdan onu kurtardı.
• Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz.
• Cuma günü üzerime seksen defa salavat getirenin seksen senelik günahı affolunur.
• Karşılaşan iki mü’min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır.
• Üzerime yüz defa salavat getirene, Allah(c.c.) bin defa rahmet nazarı ile bakar.İştiyakla daha fazla getiren için kıyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim.
• Üzerime salavat getirirseniz, Allah ta sizin üzerinize salavat getirir.


rana
kardesim biz burda kaynak nedir diyoruz kactane kaynaksiz hadis paylasmisin,
biri uydurma olsa vebalind kalirsin.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken bir sorun ortaya çıkıyor

sametcftc1
Doğru söylüyorsun özür dilerim ozaman. Fakat hangisini yazsanız googleye birsürü sitede görüyorsunuz. Bunu bukadar yazan kişi heralde gerçek olmayan şeyi yazmamışlardır. 🙁


rana
genelde o niyetle yaziyor herkes, yani biri bir yanlis yazsa kaynagina bakmadan devam kopyaliyor ve bu sekilde cogaliyor kardesim, iyi niyetinizden süphem yok fakat, malesef uydurma hadisleride cok,
isterseniz vaazda sohbette hocadan bir hadis duyun hep arastirin insaAllah.. kaynagina bakin bu ahir zamani müslümani için önemli..

Okudunuz mu?  Rüyalarımı Yaşıyorum!

sametcftc1
Haklısın inşAllah yalan hadis yoktur paylaştıklarımda ozaman


islamyolu
< Senden baskasi ilim sahibi değil gibi kibirli cevaplarini kendinde birak. >
bak kardeşim burada kibri yapan ben değilim. çok bilmişlik yapanda ben değilim. ortada bir hadisi şerif var. bunun kaynagını istedin
onun kaynagını kitaptaki numaralara kadar buldum. ama senin cevabın ne oldu direk bunlar hadis kaynagı degil. yani açıkca uydurma dedin.

Bende sana dedim Abdullah ibni Mübarek (RadıyAllahu anh) uydurma demeyip kaynakları aldıgı halde sen nasıl bu hadis kaynagı degildir dersin. o koca Alimleri bir çırpıda attın.

şimdi işiniz gücünüz bu uydurma bu zayıf bu şişman şu böle diyip duruyorsunuz. Hadislere iman edilmesi lazım. Ehli sünnet Alimlerimiz İmam gazali gibi İmam suyuti gibi daha bir çok büyük alim. Kitaplarına Hadis almışsa ve kitaplarındada kesinlikle uydurma hadis almıyorum derse, ben senin uydurma demene mi bakayım yoksa o alimlerin sözlerinemi.

ben bu hadise kaynak getirdim. sende Hadis kaynagı olmadıgına dahil bana delil getirirmisin. hatta bu hadisin kaynagını bile bulmasan ortada zaten itikatı zedeleyecek. veya insana Tuhaf gelecek bir hadis degil.

Okudunuz mu?  Cenabetlik hakkında, cenabet gezmek

Zhr
Salat getirmek çok faydalıdır arkadaşlar. Günde bir kaç kez salat , salavat v.b getirelim. 🙂

Böylece Allah ‘ ın rızasını kazanmış oluruz. 🙂

Kim bana bir defa salât getirirse, Allah da ona on salât getirir ve on günahını affeder; on derece yükseltir. (Nesei, Sehv, 55)

Kim bana tek bir defa salât u selâm getirirse, Allah da ona on defa salât eder. (Dâvud, Vitr, 26; Dârimî, Rikâk, 58)

Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat edendir. 43

Gerçek cimri, yanında anıldığım hâlde bana salâvat etmeyendir. (Tirmizi, Daavât, 110)


Kayıtsız Üye
Hz.kaabbinmalik.r.a. ensardandir o rivayet ediyor.


Kayıtsız Üye
Melekleri bu tarz vaatlerle konuşturan kim olabilir? melekler insanlar gibi yoldan sapan varlıklar değil ki gücünü sözünü tartalım. içindeki inkarcı sese yanıt verme derim.


Kayıtsız Üye
Arkadaşim sen çok haklısın valla.çok güzel söyledin ağzına sağlik.millet ne anlar hadisten ayetten yahu .sağolasın kardeşim eyvAllah .


israfil as peygamberimize öğrettiği dua, 3 buyuk melegin alnında yazılı dua hangisidir, hz mikayil konusmasi

Bu kategoride yer alan Rap Müzik dinlemek günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimize dört büyük meleğin gelmesi ve bazı vaatlerde bulunmaları hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.